lauantai 16. joulukuuta 2017

Perintötonttu

Tänä vuonna talossa on erityisen vähän varsinaisia joulukoristeita. Valoja sen sijaan on paljon, ne palavat meillä puolet vuodesta pimeyden takia, ei siis pelkästään joulun takia, osa palaa jopa ympäri vuoden. Salin katossa roikkuu himmeli läpi vuoden, tuvan himmeli pääsee joulun jälkeen takaisin säilytyslaatikkoonsa. Kukkia on ostettu mutta niitäkin kohtuudella. Uusi seimi on kunniapaikalla salin suuren peilin alla.

Yksi joulukoriste meillä on esillä aina, ympäri vuoden. Koriste tuli isovanhemmilta perityn seinäkellon mukana. Tonttu asui jo mummolla seinäkellon kyljessä ympäri vuoden ja minä jatkan samaa perinnettä. Tonttu on meidän kotitonttu.
 Pienen kaarnan päällä istuva tonttu on ikivanha. Luulisin tämän olevan kotimaisen Weisten tekemä koriste. Olemus on hieman pölyinen mutta niin se vanhalla tontulla saattaa olla.
 Kellossa on juuri sopiva tasanne tonttua varten. Ennen osattiin tehdä ilmeikkäitä koristeita ja jotenkin hellyyttäviä. Vai onko se sitten nostalgiaa mikä liikuttaa mieltä vanhojen koristeiden kohdalla.

Tarkkasilmäiset voivat nähdä seinäkellon oikeassa alakulmassa jotain punaista. Siellä tonttu katselee ja ihmettelee nykymaailman menoa.

Miesväki haki tänään kuusen omasta metsästä. Nyt kuusi on sulamassa autotallissa ja huomenna se tuodaan sisään. Yksi joulun tärkeimmistä tehtävistä on edessä, kuusen koristelu.

4 kommenttia:

 1. Meillä on samanlaisella tasanteella vuoden ympäri kaksi pientä jouluenkeliä! Jonain vuonna siihen unohtuivat - ja ovat saaneet siitä lähtien päivystää tauotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiva paikka ympärivuotisille koristeille. Enkeli voiskin olla hauska lisä toiselle puolelle kelloa.

   Poista
 2. Mä keräilen näitä vanhoja Weisten tonttuja ja monet luulevat, että nämä ovat itsetehtyjä ja löytöjä saattaa tehdä 50 sentillä ja eurolla. Keräilijät sitten maksavat näistä 5-15e/kpl. Mun mielestä ennen tehtiin paljon hienompia koristeita ja en mitään uusia kiinassa tehtyjä meille ottaisikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole koskaan nähnyt noita kirpparilla. Heinolan museossa olen nähnyt kivan määrän erilaisia. Eivät ole tainneet oikein säilyä aikojen saatossa. Ennen tehtiin kauniita koristeita.

   Poista

Kiitos kommenteista :)