tiistai 12. joulukuuta 2017

Kevään merkit

Tänään tajusin ettei huhtikuun alkuun ole aikaa kuin himpun verran yli kolme kuukautta. Maaliskuu koittaa jo parin kuukauden päästä. Nila Lappalainen etelässä-blogista haastoi mukaan kertomaan viidestä minulle tärkeimmästä kevään merkistä huhtikuussa. Kiitos Nila haasteesta.

Ensin ajattelin ettei huhtikuusta ole vielä mitään kerrottavaa. Kuvia selatessa huomasin, hei, huhtikuuhan on jo oikein hyvä kevätkuukausi.
 Huhtikuussa maasta kohoaa ensimmäiset piipot, rohkeimmat jo maaliskuun puolella. Tänä keväänä sain ihmetellä pyykkikallion istutuksesta esiin nousevia vihreitä lehtiä. Kävi ilmi, että lehdet kuuluivat kevätlumipisaralle Leuconum vernum jota en muistanut edes istuttaneeni.  Taisivat tulla kylkiäisinä Virosta, siksi unohtivat. Ei suinkaan siksi, että Viron Türista tulee hankittua taimia enemmän kuin riittävästi.
 Huhtikuussa sisätilat eivät jää ilman kasvun ihmeitä. Salin etelänpuoleisen ikkunan edus täyttyy tomaateista joka vuosi. Niitä kasvatetaan omaksi ja läheisten iloksi reilummalla kädellä.
 Huhtikuussa pääsee tervehtimään kevään ensimmäisiä pörriäisiä. Tämä kohmeinen kimalainen innostui kauniin kevätpäivän krookuksista. Kimalaiset ja krookukset, ne kuuluvat kevään ensi merkkeihin.
 Huhtikuussa, joka ikinen vuosi tulee talvi hetkeksi takaisin. Onhan silloin toki kaunista mutta puutarhuriin saattaa silloin iskeä epätoivo, voi ei, vieläkö tätä valkoista ainetta riittää. Onneksi valkeus kestää vain päivän tai pari.
Kissaihmisen kevät ei tule ilman kevään kellijöitä. Kissat rakastavat lämpöä ja aurinkoa. Keväällä turkkiä lämmitellään auringon ensi säteissä ja nurmikolla kellitään ihan vain siitä riemusta että on kevät. Tässä mallia näyttää Alma.

Nyt on kiertänyt blogeissa niin paljon kesäkuvien haasteita että en osaa enää sanoa missä tätä ei olisi ollut. Niinpä haastan yleisesti puutarhoistaan bloggaavat kertomaan huhtikuisistaan kevään merkeistä, tai maaliskuisista tai toukokuisista, kevätkuukausiahan nekin ovet.

14 kommenttia:

 1. Tammikuu on jo selkeästi kevät, kun siemenkatalogit saapuvat. Kohta tosiaan on taas huhtikuu, vaikka tänään on luminen talvipäivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät alkaa puutarhurin silmin kun on päästy tammikuun yli, helmikuussa voi tehdä ekat kylvöt. Ja se on ihan kohta.

   Poista
 2. Voi ihanaa kevättä! Varsinkin Alman kelliminen oli kyllä just niin kevättä. Se on kissojenkin mieleen. Ja kateellinen olen hienosta taidostasi kasvattaa upeita tomaatin taimia. Olen itse siinä niin kurja, että kiitollisena otan vastaan toisten kasvattamat ylijäämät. Niistä on iloa syksyyn asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat menee osittaiseen lepotilaan talvella vaan kun lumet sulaa niin niillä alkaa ihan uusi elämä. Tomaatin taimien kasvatus on mukavaa etenkin silloin kun taimilla voi ilahduttaa muita.

   Poista
 3. Eipä siis kestä kauaakaan, kun ollaan jo keväässä.

  VastaaPoista
 4. Ihana ajatus, että maaliskuuhun on pari kuukautta. Puutarhurit ja kissat odottavat sitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ainakin odotellaan. Vähän yltiöoptimismia mutta on se kevät täällä jo todella nopeasti.

   Poista
 5. Hui, ihan pelästyin, että sinulla jo lumipisarat kukkivat. Kyllä tässä jo alkaa olla mukava kutina kevään lähestymisestä. Joulu on ohi hurauksessa ja sitten voi täysin palkein siirtyä puutarha-ajatuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuki ihan vielä :) Nyt on lunta tullut niin että pikemmin jännätään onko joulu valkoinen vai ei.

   Poista
 6. Kiitos sinulle kun kiinnostuit haasteesta ja otit sen vastaan. Mukavasti palautit mieleen kivoja asioita keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on edessä ihan kohta, ainakin erittäin positiivisesti ajateltuna.

   Poista
 7. Haha, hauska näkökulma! Ainakin siten ajatellen että ei tätä pimeyttä enää kauaa kestä, voiton puolella ollaan jo. Ja onneksi meillä on joulu, joka tuo valon. 8)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeyden selkä on kohta taitettu vaikkakin valoisuus lisääntyy tuskaisen hitaasti. parempaan ollaan menossa eli kevättä kohden.

   Poista

Kiitos kommenteista :)