sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Kuusi kuvaa kesästä

Blogeissa on kiertänyt kuuden kesäisen kuvan haaste. Tässä omat kuvani kesältä 2017.
 Ensimmäinen kuva on keväältä, ajalta kun purppuratuomi on puhkeamassa kukkaan. Tämä on koristepuista yksi lemppareitani.
 Kesä oli alkukaudesta 3-4 viikkoa myöhässä ja sen huomasi. Myös sadetta riitti. Tällä hetkellä tuntuukin että Suomessa satoi vuonna 2017 puoli vuotta putkeen.
 Ihanan rehevää vaikka aurinko turhan harvoin pilkisti pilvien takaa. Luumulehdosta kasvimaalle on yksi pihan kauneimpia maisemia.
 Kasvimaan kausi oli yllättävän hyvä. satoa on vielä pakastimessa ja kuivattuna, suurin osa syödään heti sadon valmistuttua mutta jotain on kiva jättää talveenkin. Sipulin suhteen saatetaan olla koko talvi omavaraisia.
 Kesää ei ole ilman ruusuja. Niitä on saatava ensi kesänä lisää, eri lajikkeita. Kuitenkin kestäviä mutta sellaisia joista on iloa silmälle.
Viimeinen kuva on loppukaudesta. Päivän valo on ihan erilaista kuin alkukesästä, syksyn tummuus alkaa hiipimään esiin. Hortensioiden istuttaminen on ollut puutarhan parhaita tekoja. Tavoitteeni on istuttaa yksi uusi hortensia per kesä. Tänä vuonna tuli ainakin kaksi uutta hortensiaa. Kuvassa näkyy vasemmalta oikealle mustilanhortensia, pallohortensia ja syyshortensia.

Vaikka kesästä on ikävä luopua syksyisin, niin kyllä ainakin minua kantaa talven yli tieto että tämä kaikki on vielä edessä, uudestaan ja ehkä paremmalla onnella ja tiedolla.

12 kommenttia:

 1. Hauskaa, kun olen pitänyt kaamoksen lamaannuttamana pientä taukoa omasta ja muiden blogeista, että palattuani kaikki blogit ovat täynnä kesäkuvia :). Paluullani on ilmeisen täydellinen ajoitus, eli kiitos näistä!

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat! Jaan kanssasi rakkauden hortensioihin. Ne ovat loppukesän katseen vangitsijoita. Minulla kans varttuu hiljalleen kukintaikään monta lajiketta, mutta kiva olisi lisätä eri kokeiluja.

  VastaaPoista
 3. Tämä haaste onkin ollut tosi ihana! Kuvissa keväisen valon määrä on tullut esille kauniisti! Hortensiarakkautta täälläkin, upeat kukat!

  VastaaPoista
 4. Voi mitä ihanaa kasvirunsautta, sateesen kesän hyviä pualia, pitkien kukkimisaikojen lisäksi.

  VastaaPoista
 5. Ihana katsella kauniita kesäkuvia näin kuraisena aikana! Näistä tuli ihan todellinen kesäfiilis. :)

  VastaaPoista
 6. Ei kyllä näistä ihanista kesäkuvista huomaa, että kulunut kesä (vai oliko peräti koko vuosi?) oli sateisin 30 vuoteen.
  Sinulla on niin iso piha, että sinne mahtuu vielä monta uutta syyshortensiaa. Ne ovat kyllä niin helppoja ja kauniita pensaita.

  VastaaPoista
 7. Kauniita näkymiä ja kuvia. Suloisesti kukkivat hortensiat.

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihanalta kaikki näyttää. Meillä on onneksi se kohta edessä. Katselin ja ihastelin. Hyvää Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat! Nämä lämmittävät mieltä talven keskellä. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 10. Näyttää niin hyvälle!
  Varsinkin kun piha on noin valtavan iso, todella viehättävää!

  VastaaPoista
 11. Upeat kesäkuvat. Purppuratuomea olen ennenkin ihaillut. Sen haluaisin hankkia puutarhaani. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)