keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Tästä se alkaa

Otin pietarilaisten tuolieni suhteen varaslähdön ja purin ensimmäisen tuolin verhoiluistaan entisöintikurssin välityönä. Dokumentoin purkamisen valokuvin ja piirustuksin jotta osaan tehdä entisenlaista tilalle. Hätävarana on toinen samanlainen tuoli josta voi ottaa mallia ja mittoja.

Ensin kuva tuolista siinä kunnossa kun se oli ostaessa.
Moni olisi jättänyt tuolit väliin, tai kiikuttanut suorinta tietä kaatopaikalle. Minun silmissä tuolit ovat kaunottaria. Tosin kuvassa on ehkä hiukan työtä vaativa tapaus.

 Tänä syksynä jätin entisöinnin väliin. Kahdeksan vuoden jälkeen, mikä on muuten tuntunut vähän oudolta. Olisin mielelläni jatkanut samalla entisöintikurssilla mutta se sattui päällekkäin verhoilun kanssa ja nyt verhoilu ja nämä tuolit meni edelle ajankäytössä.
Tuoli on purettu luurangoksi ja tarvittavat liimaukset puuosille on tehty. Liimaukset olivat niin pieniä etten vaivautunut käyttämään puristimia. Vahva teippi ajaa saman asian. Ensi viikolla aloitan tekemään tuoliin uusia satulavöitä, istuinosasta aloittaen. Satulavöiden jälkeen on vuorossa jousituksen rakentaminen, mutta siitä lisää siinä vaiheessa kun työstän jousia. Ensin ope saa tarkistaa voiko vanhoja jousia hyödyntää. Joku päivä pitäisi ehtiä kaupunkiin tarvikkeita hankkimaan. Puhkun innosta päästä työhön satulavöiden, naulojen ja muiden tuikitärkeiden tarvikkeiden kanssa.

14 kommenttia:

 1. Komea tuoli. Odotan mielenkiinnolla työn etenemistä. Todella mielenkiintoinen postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhoilu on minulle ihan uusi juttu. Innolla odotan jo kurssin seuraavaa kertaa, halu oppia uutta on iso :)

   Poista
 2. Tuoli näyttää jo nyt ihan erilaiselta - upealta! Ehkä sama kuin talossani: kun vino laho kuisti purettiin ja otettiin lahonneet seinälaudat pois, alkoivat ohikulkijat pysähtyä. "Ai, se oli näin suora talo!" :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se monesti menee, hienot rakenteet peittyvät epämääräisen syherön alle ja pilaavat kokonaisuuden. Tuolien runko on kaunis, sopusuhtainen.

   Poista
 3. Jännittävää! Missä aiot istua tuolissasi? Tuosta on aika mahtava katsella elämänmenoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoleista osa ja kalustoon kuuluva pöytä on salissa, sinne tulevat tuolit kunhan ovat kunnostetut. Viisi tuolia on yhteensä, kaksi karmituolia ja kolme tavallista. Puuhaa riittää moneksi vuodeksi.

   Poista
 4. Kiva nähdä mitä teet tämän jälkeen, kuinka hieno tuolista oikein tulee.
  Mä en osaisi tehdä mitään !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään osaa vielä yhtään verhoilla mutta toivottavasti opin senkin taidon kurssilla, edes sen verran että yksi tuoli tulisi valmiiksi.

   Poista
 5. Tuoleista tulee upeat!! Sinä kyllä tulet onnistumaan hienosti niiden entisöinnissä!

  VastaaPoista
 6. Vau! Monilahjakkuus. Minulla ei ole edes silmää tuollaisille asioille. Onneksi puoliso osaa pelastaa vanhoja aarteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjakkuudesta en tiedä mutta silmä tuppaa aina löytämään näitä kunnostusta kaipaavia huonekaluja. Tämäkin kalusto oli ollut kuukausia myynnissä, ei kelvannut kellekään. Ja minulle oli oikea aarre!

   Poista
 7. No huh! Mä kuuluisin varmaan niihin jotka olis ohittanut tuon tuolin. Johtuu suureksi osaksi tietysti siitä, etten olis osannut sille mitään tehdä. Oon sohvia ja nojatuoleja verhoillut kyllä, mutta tuollaista johon täytyy jouset ja yms. laittaa, ei kuulu osaamiseni piiriin. Arvostan kyllä käsityötä ihan huippuunsa ja nostan sulle hattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. En osaa vielä minäkään mutta aion oppia ainakin muutaman tuolin verran. Aiempaa verhoilukokemusta ei ole kuin kahteen tuoliin kankaan lätkiminen niiteillä kiinni.

   Poista

Kiitos kommenteista :)