lauantai 10. syyskuuta 2016

Pitkästä aikaa kirpparilta

Enpä ole tainnut koskaan kiertää niin vähän kirppareilla kuin tänä kesänä. Pääsyyllinen siihen  on ollut puutarha, en vain ole malttanut lähteä omasta pihasta mihinkään ei pakolliseen. Sadesäillä taas on riittänyt siivousta ja muuta puuhaa sisätiloissa, niitä kun ei tule tehtyä hyvin ilmojen vallitessa. Miehen kanssa meillä oli kesällä yksi yhteinen lomaviikko, sitäkään ei raaskinut käyttää kirppareilla kiertelyyn.

Ensimmäisen kuvan tarjotin on löytö jo muutaman kuukauden takaa. Tarjottimen kuosi ei ollut mitenkään mairitteleva, mutta muoto oli mieleeni sitäkin enemmän. Ja kun omistan maalia ja pensselin niin päätin ostaa tarjottimen.
 Tarjottimen muoto ja päälle valittu kuosi eivät ole yhtään sopusoinnussa keskenään. Mitä lie liikkunut sen suunnittelijan päässä joka tämän on päättänyt tuotantoon laittaa.
 Minä hioin pinnan ja vedin päälle kolme kerrosta hailean kermanvalkoista maalia. Näyttää paljon paremmalta kuin alkuperäisenä.
 Tarjotinta voisi luulla vanhaksikin mutta ei se sitä ole. Materiaali on jotain puumassaa joka on puristettu muotoonsa. Minulle kuitenkin kelpaa näillä muodoilla.
 Grapponia-sarjan kulho on löytö viime viikkoiselta kirpparikierrokselta. Ennestään minulla on pieniä jälkiruokakulhoja sinisenä kaksi kappaletta, tämä on niitä vähän suurempi, halkaisijaltaan 12cm. Kulho oli varsin edullinen, seitsemän euroa. Grapponian kannu on suuri haaveeni, ehkä ostan joskus sen itselleni syntymäpäivälahjaksi.
Kolmas löytö kirpparilta on tarjottimen alla oleva liina josta mies sanoi että näyttää enemmän laudeliinalta kuin pöytäliinalta. Pöytäliina se kuitenkin on ja asustaa nyt salin ruokapöydällä johon on juuri täsmälleen oikean pituinen. Värit on samat kun salin tapetissa. Minusta varsin kiva löytö sillä näin pitkät kaitaliinat ovat harvassa. Ja on tämä sentään pellavaa, jonkun itse tekemä. Samassa pöydässä oli ilmeisesti jonkun käsityöharrastajan jäämistö myynnissä. Paljon muutakin ihanaa mutta sain pidettyä itseni kurissa ja ostin vain sen tekstiilin jolle on ihan oikeasti myös käyttöä.

Toisenkin tarjottimen olen ostanut kesäaikana mutta siitä kuvia kunhan tarjotin on käsitelty mäntyisestä maalatuksi.

21 kommenttia:

 1. Voi miten kauniin värinen tuo Grapponia kulho. Tykkään. Minulla on yksi Grapponian keltainen taidelasipullo, jonka olen saanut lapsuudessani synttärilahjaksi.
  Tarjottimesta tuli kiva tuunattuna ja aito pellavaliina on aina hyvä löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen grapponia on kaunista, harmi vain että yleensä varsin hinnakasta sillä sininen väri on suosittua.

   Poista
 2. Onpa kauniin muotoinen tarjotin, ja tosiaan entisessä asussa on hassu yhdistelmä retroa ja kustavilaisuutta! Tai jotain sinne päin. Heh, minullakin on yksi äidin kätköistään antama kaitaliina, mutta kun en juuri niitä käytä, annoit idean. Entäs laudeliinana :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laudeliinaksi vain :D Minulla on yksi mummon kutoma pellavaliina joka taitaa olla alunperin pöytäliina mutta meillä se on laudeliinana. Toimii niinkin eikä jää kaappin pölyttymään.

   Poista
 3. Hienoja kirpparilöytöjä.
  Kävin eilen Habitaressa ja siellä antiikkiosastolla tuli ihasteltua monia tuttuja lasi- ja posliiniesineitä. Tuota Grapponiaakin oli, mutta paljon kalliimpia. Teit siis varsin edullisen ostoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli grapponiaksi varsin edullinen ja juuri sitä sinistä josta pidän. Sopii hyvin Arabian Ali-sarjan kanssa jossa on ihan samaa sinisen sävyä. Minulla ovat ihan arkikäytössä.

   Poista
 4. Ihania löytöjä teit. Tarjottimesta tuli kaunis, toi sininen sopii siihen hyvin.
  Mullakin on noita jälkkärikippoja, mutta ruskeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjotin on nyt kaunis, talveksi siihen pitää laittaa kynttilöitä palamaan. Grapponiat on kivoja kaiken värisinä, minulta löytyy sinistä ja kirkasta.

   Poista
 5. Tulipas tarjottimesta hyvän näköinen!! Pellavaliinasta tuli toissavuotinen joulu mieleen, kun laitoin pellavaisen aluslakanan pöytäliinaksi. Kuvittelin sen pöytäliinaksi, kunnes anoppini tokaisi innoissaan, että ihana kun olet keksinyt uutta käyttöä vanhan muorin lakanoille. :,D Pellavakankaasta on moneksi. :D

  VastaaPoista
 6. Hieno tuli tarjottimesta, mitä tosiaan lienee suunnittelija ajatellut kun kukkakuvion oli siihen laittanut. Minä tykkään myös pellavaliinoista, tuo sinun ostamasi on kauniin värinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin pellavaliina oli kauniin värinen, sinisestä kun tykkään. Tarjottimia on helppo tuunailla uusiksi, riittää pari kerrosta maalia :)

   Poista
 7. Kaunis muoto tosiaan ja näin maalattuna minustakin hienompi. Alkuperäinen kuvio olisi ollut söpö suorareunaisessa, selkeämmän tyylisessä tarjottimessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjottimen reunan kuviot jäivät jotenkin kukkakuvion varjoon, yksivärisestä tulee muodot paljon paremmin esiin.

   Poista
 8. Hienoja löytöjä! Tarjottimesta tuli kyllä upea! http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Olipa tosiaan erikoinen yhdistelmä tarjottimessa, parempi nyt yksivärisenä. Pellavaliinoja voi ihan hyvin käyttää eri tarkoituksiin. Tosin kerran naureskelimme, kun äitini oli laittanut kiireessä pöydälle pellavakaitaliinan, jossa oli kuviona selvät pyllynkaaret. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai pyllynkaaret pöydällä haittaa :D Vanha kulunut pellava on vielä erityisen kaunista, ja pehmeää.

   Poista

Kiitos kommenteista :)