perjantai 9. syyskuuta 2016

Kukkasipuliostoksilla

Lidl on joka syksy luottokauppani kukkasipuleiden suhteen. Mukana on aina ripaus yllätyksellisyyttä sillä koskaan ei tiedä etukäteen mitä lajeja on myynnissä. Tämän vuoden löydät ovat tässä:
 Vaaleanpunainen kirjokevättähti jonka pitäisi muuttaa väriä. Itse ajattelin että ihan normaalia haalenemista kukinnon vanhenemisen myötä. Näitä olisin silti ostanut enemmänkin mutta iltapäivällä oli vain yksi pussi jäljellä. Keisaripikarililjaa kokeilen nyt kolmannen kerran. Saa olla vika kerta jos ei onnistu.
 Balkanin vuokko tuskin on menestyy meidän pihassa mutta kokeilenpa silti ensimmäistä kertaa. Assyrianpikarililja ei sekään ole pitkäikäinen minun kasvatuksessa joten tänäkin syksynä uusi erä maahan.
 Laukkoja pitää olla paljon. Kaksi valkoista jättiläistä ja kaksi pussia pallerolaukkaa. Palleroita olikin ostoslistalla. Lidlin edullinen hinta 2e sai ostamaan kaksi pussia.
 Hyasintti "Woodstock" taisi mennä viime talvena joten niitäkin lisää. Krookuksia taas ei ole ikinä tarpeeksi, 30 kappaleen pussi paikkaa vajetta erinomaisen hyvin. Kevätkurjenmiekat kasvoivat niin hyvin keväällä että ehdottomasti niitäkin lisää.
Tulppaaneja ei pitänyt ostaa mutta ah, siellähän oli myynnissä mustia papukaijatulppaaneja. Ei voinut vastustaa, ei millään. Narsisseja vain pari pussia vaikka sellainen parin kilon pussi jäi nyt vähän kaivelemaan. Ehkä niitä on jäljellä huomennakin.

Kaikki sipulit tulivat istutettua jo ostopäivänä paitsi tulppaanit. Pimeä tulee ihan liian aikaisin, piti jättää puutarhatyöt kesken. Onneksi viikonloppu on ihan kohta.

29 kommenttia:

 1. Mitä ihanuuksia löysitkään. Meidän lähimmässä Lidlissä hyllyt jo huusivat tyhjyyttään, mutta muutaman pussin minäkin sieltä löysin. Olen tilannut sipuleita nettikaupasta ja muutaman pussin ostin rautakaupasta. Täytyy sanoa, että Lidl on muihin verrattuna todella edullinen sipulikauppias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi ehtiä heti kahdeksalta kun kauppa aukeaa, ketään ei voi oikein laittaa edes asialle kun ei tiedä mitä on valikoimissa tällä kertaa. Mutta kivoja löysin, ei voi valittaa. Minä en ole uskaltanut tilata vielä nettikaupoista vaikka taas selasinkin valikoimia.

   Poista
 2. Minäkin kävin Lidlissä sipuliostoksilla eilen. Tuo kirjokevättähtipussi oli jo ostoskorissa, mutta pistin takaisin laatikkoon ja se saikin näköjään hyvän kodin :) Ostin vain laukkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sai hyvän kodin, sipulit pääsivät suuren koristeomenapuun alle. Siitä leikataan joka kevät viimeisenä nurmikko niin saavat kasvaa ja siementää rauhassa.

   Poista
 3. Hankitpa komean valikoiman sipuleita. Tuo keisarinpikarililja kannattaa istuttaa syvään ainakin 30cm syvyyteen, sillä pikarililja aloittaa kasvunsa aikaisin ja kukka aiheet paleltuvat tosi herkästi. Kasvupaikaksi kannattaa valita myös syvämultainen ja läpäisevä maa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla ohjeilla olen kokeillut kaksi kertaa eikä tullut mitään, jospa kolmas kerta onnistuisi :)

   Poista
 4. Hyvä vinkki, täytyypä käydä katsomassa vieläkö sipuleita löytyy. Vaikka päätinkin, etten enää yhtään kukkasipulia hanki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olivat minun syksyn pääostokset. Prismasta ostin kolme pussia laukkoja, mitään muuta en ole hankkinut. Iso tulppaanipussi jäi vähän kaivertamaan, keksin hyvän paikankin.

   Poista
 5. Mustat tulppaanit näyttävät kivoilta! Meillä on haavena ruveta laittamaan meidän viereistä omaa puolen hehtaarin koivikkoa huolitellummaksi. Haluan sinne polun kaarisiltoineen..ja kukkia ja istutuksia... Kyynärsauvojen kanssa ei tänä vuonna tullut hommaa aloitettua, mutta jos vaikka ensi vuonna koipi olisi kunnossa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyynärsauvat ovat kyllä melkoinen hidaste puutarhatöissä, mutta toisaalta sipulikukilla saa kaunista aikaan aika vähällä.

   Poista
 6. Ai niin, olin kokonaan unohtanut tuon puutarhamyymälän :-D Täytyy käydä heti tänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidl on joka syyskuun alku hyvä puutarhakauppa.

   Poista
 7. Miten en ole koskaan ajatellutkaan Lidliä sipulikauppana? Kiitos vinkistä, täytyypä poikeat heti kun seuraava vastaan tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidliin tulee joka syyskuun alku kerta-annoksena sipulikukkia. Nopeimmat ehtivät ostaa :D

   Poista
 8. Miten en ole koskaan ajatellutkaan Lidliä sipulikauppana? Kiitos vinkistä, täytyypä poikeat heti kun seuraava vastaan tulee.

  VastaaPoista
 9. Mä kävin äsken just hairahtumassa siellä. En ole ennen sieltä ostanutkaan. Varmasti pitää osua juuri oikeaan aikaan, että ehtii saamaan mitään.
  Näin naapurini ostokset ja ryntäsin sinne hätäpäissäni, kun pelkäsin jo kaiken loppuneen.
  Mullekin tarttui jättilaukkoja, iso narsissipussi, sekalainen tulppaanipussi, erilaisia pieniä tulppaanipusseja... kevätkurjenmiekka, tuo Black Parrot, krookuksia...
  Kassi oli melkein täynnä ja neljäkymppiä meni. Onhan sekin aika paljon,
  mutta ei paljon siitä saaliistani. :) Eikä harmita yhtään, paitsi se, että olisiko pitänyt ahnehtia vielä enemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen päivän aamu kun sipulit tulevat on paras aika mutta kyllä meillä on valikoimaa ihan kivasti parin päivän ajan. Mua jäi kaivelemaan iso tulppaanipussi, jos on vielä huomenna niin taidan ostaa. Keski paikan mihin sipuleita vielä mahtuu. Lidlin sipulit eivät todellakaan ole hinnalla pilattuja ja laatu on ollut tosi hyvää.

   Poista
 10. Lidlin kukkasipulit ovat sekoittaneet varmasti monen pään! Täällä Tampereen seudulla monesta kaupasta sipulit loppuivat kesken! Itse en kaupoille ole ehtinyt ja toisaalta hankintoja on jo niin paljon että en taida sinne hoppuillakaan! Hyviä ja edullisia löytöjä teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella että loppui kesken. Täällä maalla taitaa aina riittää pidemmälle. Noiden sipulien kanssa menee aina vähän överiksi :)

   Poista
 11. Upeita kukkia. Meillä ei menesty kuin narsissit. Tulppaanin sipulit syö aina myyrät.Olen ehkäpä satoja istuttanut, yksi näkyy, tänä vuonna sekin jäi jalkoihin kun oli tää talon maalaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyrät on kurjia. Meillä tulppaanit eivät muuten vain ole monivuotisia, liian kostea kasvupaikka. Mutta narsissitkin on kauniita ja kestävyys on iso plussa.

   Poista
 12. Nyt iski kateus! Tuota vaaleanpunaista kirjokevättähteä en löytänyt lainkaan meidän seudun Liitereistä. Kävin ne kaikki läpi :) Sen sijaan löysin jättilaukan (siis puolet isomman kuin Mount Everest) sipuleita, odotan innolla millaisia ja miten isoja niistä sitten tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jättilaukat taas eivät sattuneet minun silmiini, olisikohan olleet meiltä jo loppu? Minun liilat jätit kukkivat ensin tosi isoja ja viime vuonna pieninä, tosin talvi vaikutti varmasti paljon. Ehkä ovat taas ensi vuonna suuria.

   Poista
 13. Just kävin hipeltämässä meidän Lidlin kukkasipulitarjontaa. Onnistuin jättää vielä sinne kun oli niin nopea käynti, mutta aion kyllä käydä uudestaan. Aika hyvin oli onneksi vielä jäljellä pusseja. Muissa marketeissa tahtoo olla aina ne samat vanhat tutut tarjonnat ja siinä suhteessa Lidl on yllättänyt monesti positiivisesti tarjoamalla erilaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, valikoima ei ole aina sama vaikka oli nytkin samoja kuin viime vuonna. Ihan hyväkin, sain samoja tulppaanin sipuleita jättisäkin joita ostin viime vuonnakin. Nyt on arboretum täynnä vaaleanpunaisia tulppaaneja.

   Poista
 14. Löysin aivan toisenlaisia sipuleita Lidlistä, jossa kävin torstaina. Mutta muovikassillisen ostin minäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos budjetti olisi sallinut olisin varmaan ostanut kaikenlaatuisia sipuleita mutta pakko oli vähän valita.

   Poista
 15. Hienot hankinnat! Mulla vielä ostamatta sipulit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tämän vuoden sipulit taisivat olla tässä vaikka tiedän jo nyt että keväällä ihmettelen miksi en laittanut enempää. Mutta inhoan sipuleiden maahan kaivamista.

   Poista

Kiitos kommenteista :)