sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Geranium Plenum

Toukokuu, Türin kukkamarkkinat, hieman jo ähkyä kaikeasta nähdystä. Budjetin takaraja häämöttää, väsyttää ja ruokakin maistuisi. Ystävän kanssa kuitenkin kierretään vielä yksi nurkka, ehkä sillä jo käytiin mutta mennään uudestaan. Ja mitä sieltä osuukaan silmään, suttuinen kuva kerrotusta kurjenpolvesta, kuvassa nimi Geranium Plenum. Kumpikaan ei jaksa googletella vaan ostamme taimet ajatuksella on mitä on.
 Ja tässä se sitten on kotona, saman vuoden syyskuussa. Talon edustan penkissä, kerrottu idänkurjenpolvi, Geranium Plenum.
 Hauskaa tässä oli se, että en enää muistanut mihin länttäsin keväällä kaunottaren kasvamaan. Vielä nupuistakaan en osannut päätellä että juuri tämä on Plenum. Vasta kun ensimmäinen kukka avautui niin tajusin että siinähän tuo keväinen ostokseni on. Lajiketta sanotaan kestäväksi joten on toivoa että Plenum kasvaa tässä ensikin kesänä.
Viron taimissa, ja erityisesti yksityisiltä ostetuissa kotipihan taimissa on voimaa, se on tullut havaittua nyt useamman kerran. Ja se näkyy tämän monsterinikin kohdalla. Tämän jätin nimeä kerran kysyin teiltä lukijoilta. Arvelitte että se on tulikukka. Todennäköisesti onkin mutta koko on aivan hervoton. Pisimmät lehdet ovat melkein puoli metrisiä! Tämä alkoi kasvaa piskuisen pinkin syyshortensian alla jonka toin keväällä samoilta Türin markkinoilta kuin idänkurjenpolven. Nyt tarvitaan kaikki onni ja hyvät sattumat jotta tämä talvehtisi puutarhassani ja tekisi ensi kesänä kukan. Paikan pitäisi olla suotuisa, kivimuuri suojaa pohjoisen tuulilta eikä sijainti ole liian alavalla maalla.

15 kommenttia:

 1. Onpa todellinen kaunotar tuo kurjenpolvi kerrottuine kukkineen.
  Pidän peukut täällä pystyssä, jotta tulikukka selviää ensi talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On melkoinen kaunotar. Onneksi sattui taimikyltti silmään.

   Poista
 2. Onpa kaunis kurjenpolvi! Jostain syystä meillä on tänä vuonna joka paikassa ukontulikukan alkuja. Enkä ainakaan minä ole niitä kylvänyt. Se taitaa olla aika helppo kasvi menestyessään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kylää tulikukkaa jäänteenä vanhasta asutuksesta mutta meidän pihaan ei ole ennen tätä virolaista alkua eksynyt yhtään. Mielenkiinnolla odotan millaisen kukan tekee.

   Poista
 3. Lueskelin paria edellistä juttuasi ja laitathan verhoilutyöstä taas lisää kuvia, kun se etenee! Tosi kiinnostavaa. Ihanan tunnelmallisia iltoja nyt, kun saa sytytellä taas kynttilöitä ja miettiä piironkien päälle asetelmia. Kaunis tuo teidän sali. Ja silti vielä kukat ulkona kukkivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti laitan verhoilusta lisää kuvia kunhan edistyn. Jokaisesta vaiheesta on tulossa, myös siksi että blogi saa toimia muistiinpanoina seuraavia tuoleja varten.

   Poista
 4. Kerrassaan upea kaunotar. Miltei olen jo unohtanut koko Túrin markkinat. Siellä ollessani ajattelin, että taitaa olla hullun hommaa rahdata kasveja sieltä saakka. Nyt on ajatukset ehtineet muhia ja toisella kerralla olisikin helpompi olla suunnitelmallinen, eikä vain ihmetellä siinä ihmisvilinässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Türiin on päästävä ensikin vuonna, tuntuu että joka vuosi siellä katselee ihan eri asioita kuin edellisinä vuosina. Ja sunnuntain haluaisin kokeilla kerran, josko silloin taimet olisivat vielä edullisempia.

   Poista
 5. Olipa hyvä, että eksyitte vielä sinne nurkkaan.
  Tuo Plenum on todella kaunis! <3

  VastaaPoista
 6. Siis kääk! Muistan tämän. Minnehän minä istutin omani. Niin olen myös ihan unohtanut koko kurjenpolven. Voisikohan se kukkia meilläkin. Ainakin moni muu kurjenpolvi on kukkimassa jo toista kierrosta. Se on huomenna kierrettävä katsastamassa pihan nurkat, jos vaikka löydän tuon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kummasti sitä unohtaa mihin taimensa laittaa jos ei heti merkkaa ylös. Ja tunnetustihan minä en paljoa merkkaile. Eiköhän sinunkin löydy, jos ei nyt niin ensi kesänä!

   Poista
 7. Onpa ihana kasvi! Onneksi ostit ja kiva, että ehdit nähdä tänä vuonna kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni että sattui silmiin ja että rahapussin pohjalla oli vielä kolikoita!

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)