maanantai 29. helmikuuta 2016

Kolme kuvaa, ennen ja jälkeen

Samantien kuvia koko talon edustasta ennen ja jälkeen. Kertoo myös siitä että meillä ei tällä hetkellä tapahdu mitään muuta kuin talvilomaa eli en ole kuvannut mitään.

 
Tämä ensimmäinen kuva on kesältä 2005. Arvilan talo sellaisena kun sen ensi kertaa näimme. Koko talon etuosan peitti tiheät syreenit. Ulkovuorin väri oli vielä kulahtanut keltainen.
                                     
Sama talo muutama vuosi myöhemmin. Viimeinen kuva talosta tässä muodossa. Ruskean puutarhakaluston takaa näkee, että iso perennapenkki on saanut jo lähtötuomion, en ole näköjään enää viitsinyt edes kitkeä sitä koska kaikki on menossa uusiksi.
           
Viimeinen kuva on kesältä 2013. Lasikuistin remontti on vielä kesken, tuoreempaa kuvaa en löytänyt missä olisi koko talo. Talon edus on mukavan avara. Iso perennapenkki on laitettu uusiksi, sopivamman kokoiseksi. Siitä poistettiin kymmeniä kiviä ja lähes kaikki kasvit meni uusiksi. Talon edustalta kaivettiin maata pois niin että kivijalkaa tuli enemmän näkyviin, jopa 30cm. Perustukset voi paljon paremmin kun syreenit eivät enää estä ilman virtausta talon alle. Ja se pääasia, väri on vaihtunut ulkovuorissa. Tänä kesänä näkymä tulee olemaan ihan samanlainen. Perennapenkin tekaisin viime kesänä uusiksi sillä en ollut siihen tyytyväinen. Ja suurinpiirtein siinä kohtaa missä näkyy metallitangon nokassa pieni punainen aitta, on kasvamassa rusokirsikka. Jos nyt vain selvisi tästä talvesta hengissä. Kunhan kirsikka kasvaa on maisema ihan erilainen kuin tänä päivänä. Mutta ei toivottavasti niin tunkkainen kuin talon ostohetken tunnelma.

18 kommenttia:

 1. Hyviä muutoksia. Ihan kuin talokin olisi ryhdistäytynyt matkan varrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tlo jotenki ryhdistäytyi uuden värin myötä ja kun saimme kivijalkaa enemmän näkyviin. Vain kuistia on suoristettu hivenen.

   Poista
 2. Komea muutos! Hyvä, että olet kuvannut ennen ja jälkeen -kuvia. Itseäni harmittaa, etten silloin aikoinaan kuvannut pihapiiriämme, kun aloimme remontoida vanhaa taloa. Muutosta on nimittäin tapahtunut melkoisesti ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon enemmän olisi pitänyt ottaa ennen kuvia, etenkin ulkoa. Niin paljon on muuttunut 10 vuodessa.

   Poista
 3. Tuo kivijalkanne on niin komea, että sitä jaksaisi katsella vaikka kuinka - ei pelkästään käytännön hienous, vaan se on myös esteettinen parannus. Niin kuin kaikki muukin. Talon väri, avartuminen... ihana paikka nyt. Hieman unohdetun näköinen oli aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kivijalka on komea ja sitä pitää olla näkyvissä, sääli peitellä kasvillisuuden taakse.

   Poista
 4. Onpas ulkoasu kohentunut aikalailla, kaunis talo ja pihapiiri!

  VastaaPoista
 5. Uskomaton muutos, aivan kuin talo olisi kasvanut ja ryhdistäytynyt. Näyttää komealta ja miellyttävän avaralta. Pidän avaruuden tunnusta ja ihmettelen miksi suomalaiset usein asuvat mielellään puskissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän avaruuden tunnusta, siksi talon lähelle ei ole istutettu mitään suurta. Eduspenkin perennojenkin suhteen olen ollut varovainen, ja rusokirsikan aion pitää pienenä ettei olla taas pusikossa. Talonkin kannalta avara maisema on hyvä, tuuli ja aurinko pääsee kuivattamaan sateet ja kosteudet.

   Poista
 6. Ehdottomasti hyvä muutos. Talo pääsi oikeuksiinsa ja näyttää nyt ryhdikkäältä ja kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta uusi väri ryhdisti taloa, tummat listat ja nurkat antaa talolle sen vaatimat raamit.

   Poista
 7. Kaunis talo. Hyvä muutos on ollut, talo on todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on kaunis, oli rakkautta ensi silmäyksellä vaikka piti myös osata ajatella mielikuvituksessa miltä näyttää korjausten jälkeen.

   Poista
 8. Kaunis talo ja muutoas. Sulla on uusi, hieno bannerikuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pakko oli vaihtaa kesäinen banneri, talvi alkaa jo riittää :)

   Poista
 9. Cheri sen sanoi - aivan sama tuli mieleeni; talo näyttää kasvaneen. Hyvältä näyttää, kaunis talo ilmavassa ympäristössä.

  VastaaPoista
 10. Kyllä, loistava muutos! Upea talo on päässyt puskasta pois :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)