sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Aikuiset lapset

Tänä vuonna pääsen sanomaan olevani kahden aikuisen lapsen äiti. Vanhin lapsi on jo lentänyt pesästä ja todennäköisesti toiseksi vanhinkin ottaa siivet alleen syksyyn mennessä. Haikeita hetkiä.
Ja myös hauskoja. Leivoin tällä viikolla keskimmäisen pojan kouluun mokkapaloja. Paikalla keittiössä olivat myös nuo kaksi vanhinta lasta, ne aikuiset. Ihan syystä olivat, molemmat kärkkyivät leivonta-astioita ja sitä kuka ehtii ensin nuolla taikinakulhon ja vispilät. Äitinä on mahtava seurata kahden aikuisen lapsen leikkimielistä nahistelua siitä että vispilät ja kulho menee tasan heidän kesken. Kompromissina mummin mussukka sai yhden vispilän itselleen ja loput jäi muille.
 Eilen leivoin taas, tällä kertaa oman porukan iloksi. Kotona oli vain nuorimmat pojat, kumpainenkaan ei tapellut kulhoista ja vispilöistä. Jäivät nuolematta kun en asiasta huudellut. Leipomukseni oli ihan tarkoituksella jotain muuta kuin Runebergin päivään tai laskiaiseen liittyvää.
Uusimmassa Yhteishyvässä oli ohje jota halusin testata, nämä Marianne-leivokset. Ohjeesta poiketen leikkasin leivokset neliöiksi, sydämenmuotoisissa olisi  tullut ihan liikaa hukkapaloja. Sitä hieman ihmettelin, että ohjeen mukaan siitä tulee vain n. 6-8 palaa. Minä leikkasin palat 15 osaan eikä leivoksista silti tullut mitään minikokoisia. Ehkä sydänmuotilla ei saa kuin sen 6-8 palaa.

Maku oli juuri niin hyvä kun ohje antoi ymmärtää. Tänään tuhotaan loput leivoksista lasten, aikuisten lasten, mummin mussukan, vävypojan ja meidän vanhempien kesken.

19 kommenttia:

 1. Apua miten hyvälle nuo näyttää. Toivottavasti en nakannut lehteä menemään. Ihanasti kerroit sun aikuisista lapsista. Kauheaa vauhtia omatkin tuntuvat kasvavan. Mutta jotenkin ne on omia pieniä aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli hyviä. Ohje löytyy myös ylläolevan linkin kautta tai yhteishyvän nettisivuilta. Lapset kasvaa vauhdilla, tuntuu ettei siitä ole kuin hetki kun esikoinen syntyi. Vaikka oikeasti olen ollut äiti jo puolet elämästäni.

   Poista
 2. Herkulta näyttävät leivoksesi. Täytyy äkkiä laitta kuva pois, ettei hyvin alkanut sokeriton elämäni joudu kiusauksiin. Lapset kasvavat niin vauhdilla, mutta mehän ei vanheta ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut viikon sokerittomalla mutta näitä annoin itselleni luvan syödä. Itse tässä ei vanhene yhtään. Ikuinen nuori ja kapinallinen :D

   Poista
 3. Näyttääpäs herkullisilta. Minäkin huomasin ohjeen Yhteishyvässä, täytyypä kokeilla. Mukavaa laskiaissunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Voin arvata: sekä hauskaa että haikeaa yhtälailla ♥. Mutta lapset ovat aina lapsia, hyvä niin, ja vähäsen taikinakulhoista voi aina kinata ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa ja haikeaa. Ja millaista on sitten kun kotona on enää kaksi lasta. Kymmenvuotias ja melkein murrosikäinen. Ehkä sitten kinaavat taikinakulhoista.

   Poista
 5. Näyttää tosi hyvältä!
  Täällä on myös hieman äityiskipuiluja, kun esikoisesta tulee tänä vuonna täysi-ikäinen ja kuopus pääsee ripille. Ihanaa ja haikeaa yhtäaikaa! Lapsilla ei ole mitään vaikeuksia, äiti ei meinaa vaan pysyä perässä tunteittensa kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt tuotakin vaihetta kun kuopus alkaa olla rippikouluiässä. Ei siinä paljoa tarvita äitiä ja isää kuin ruokkimaan ja lompakkoaan avaamaan. Nyt kelvataan vielä muuhunkin :)
   Ihanaa ja haikeaa yhtä aikaa.
   Toisaalta nautin ihan älyttömästi isoista lapsista, ei tarvitse joka kerta lapsenvahtia kun poistuu kotoa, osaavat tehdä voileipänsä itse ja keskustella voi jo järkevistäkin asioista.

   Poista
 6. Todella herkullisen näköiset leivokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyviä, näitä on leivottava uudestaankin vaikka liivate ei lempiainesosiani olekaan.

   Poista
 7. Elämä on rikasta, kun perheessä on paljon/eri ikäisiä lapsia. Meilläkin saattaa yksi lennähtää pesästä syksyn saapuessa, neljäs jo.

  Pakko testata tuo resepti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikasta on, raksta ja joskus raskasta, mutta ei tätä pois vaihtaisi. Teillä menee neljännen kanssa muutot jo rutiinilla :)

   Poista
 8. Ohhh! Kylläpä on mahtanut maistua! Ihanan kepeän ja herkullisen näköinen samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivos oli hyvää, makeaa, mutta ei liian.

   Poista
 9. Tein myös leivokset eilen. Oli kyllä hyviä. Tuskin säästyy huomiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ne hyviä, seuraaville synttäreille näistä saa yhden tarjottavan. Vähän vaihtelua.

   Poista
 10. Aika hassua, meilläkään ei syöty laskiaispullia vaan juuri näitä samoja leivoksia :). Samaa minäkin ihmettelin, tein 3 sydämen muotoista ja loput leikkasin neliöiksi, hukkaan olisi muuten mennyt.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)