tiistai 23. joulukuuta 2014

Arvilan hätävara

Ei pitänyt leipoa tai tehdä mitään jälkiruokaa joulupöytään. Kun salissa senkin päällä on konvehteja, vihreitä kuulia, pähkinäpalloja ja paljon muita herkkuja. Mutta tässä sitä nyt on lautasella maistettavana, Arvilan hätävaraa. Ohje on helppo, tehty siitä mitä kaapista löytyy.

1. Ota pakastimen perukoilta yksi valmis piirakkapohja (kätevällä on niitä aina jemmassa).
2. Murskaa muovipussissa pari viikkoa piparipurkissa marinoituneet piparit joita kukaan ei enää jaksa syödä. Ota pakastimesta marjoja, mitä nyt ekana käteen sattuu, tai ne puolukat joita kukaan ei muuten syö. Minä valitsin puolukat. Sotke kulhossa murskatut piparit, puolukat ja reilulla kädellä sokeria. Sokerin laadulla ei niin väliä, minä laitoin tummaa ja vaaleaa. Puolukoita laita niin paljon kuin arvelet syöväsi ilman irvistelyä. Sokerin määrä marjojen määrän mukaan.
3. Levitä vuokaan laitetun piirakkapohjan päälle.
Sotke kulhossa 2-3 desiä rahkaa tai jogurttia tai smetanaa, tai mitä tahansa hapanmaitotuotetta mitä kaapista löytyy parin kananmunan ja sokerin kanssa. Jos haluat fiinistellä, hienonna sekaan valkosuklaata, tai ne konvehdit joita kukaan ei halua syödä. Minä laitoin jotain piparkakkusuklaata ja piparkakkurahkaa joulun kunniaksi. Kaada piirakan päälle ja laita uuniin pariin sataan asteeseen noin puoleksi tunniksi. Älä polta kuten minä tein. Ei siis kiertoilmaa jos ajattelit pitää uunissa puoli tuntia.

 Tarjoile ja nauti.

*Oikein hyvää ja rauhaisaa joulua lukijoilleni*

9 kommenttia:

  1. No johan on ihana hätävara! Ääh, täältä ei löydy piirakkapohjaa (etsin jo eilen), marjoja, pipareita eikä rahkaa/kermaa/jogurttia. Muuten olisi kyllä suuri houkutus tehdä tuota! Mutta onneksi löytyy monenlaista ruokaa, joten nälkä ei pääse tulemaan, kun vain älyää lämmittää. Kohta onkin menossa toissapäiväinen makrillivuoka uuniin, kunhan tuli ensin sammuu.
    Olet kyllä niin kätevä emäntä ettei parempaa olekaan.
    Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina kannattaa rohkeasti kokeilla, tuosta piirakasta tuli oikeasti hyvää, ja sopivasti tuli vieraskin käymään kun piirakka oli syötäväksi jäähtynyt. Jouluna tulee aina varattua ruokaa runsaasti, laatikoita teen kyllä nyt kohtuudella, ei tarvitse riittää kun aatoksi.

      Poista
  2. Hyvää joulua Katja!

    Toi hätävara on suorastaan gourmet. Mä taidan kehitellä jonkun samanmoisen tänä joulun ylijäämistä. Pipareita tehtiin yksi satsi ja lapset söi ne parissa päivässä, joten niitä ei ole. Vai olisikohan anopin tuliaisissa kuitenkin ollut..

    Noi piirustukset aiemmassa postauksessa oli tosi hauskat. Pitkään niitä zoomailin!
    Terkkui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me leivottiin niin monta kertaa pipareita, että lapsillakin tuli mittari täyteen niiden syömisessä. Kuopus on melkoinen taiteilija :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, eiköhän se sitä ole, mummin mussukka saadaan aattona kylään syömään ja avaamaan lahjoja. Sitä odotan eniten, sekä jouluyön joulukirkkoa :)

      Poista
  4. Ihailtavan uskaliasta ja luovaa leivontaa! :) Mukavaa joulunaikaa päivänpesäläisille!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)