tiistai 16. joulukuuta 2014

Amaryllis-vinkki

Tänä jouluna totesin, että joulukukkani saa olla Amarylliksiä leikkona. Ei tarvitse murehtia oikeasta kastelusta, kukinnasta juuri oikean aikaan eikä holtittomasti kasvavasta varresta. Helppoa kun laittaa kukan maljakkoon ja siivoaa parin viikon päästä pois.

Nyt salissa olevan Amarylliksen ostin Lidlistä kuten edellisenkin. Tällä kertaa löytyi hennon vaaleanpunainen yksilö salia kaunistamaan. Hintaa tällä yhdellä vanalla johon tulee neljä kukintoa on vain 2,99 euroa. Ei ollenkaan paha.
 Jostain kirjastosta lainaamastani joulukirjasta luin vinkin, että leikkona pidetyn Amarylliksen varren alaosaan kannattaa sitoa lanka tai kuminauha, ei ala varsi harottamaan joka suuntaan maljakossa. Tämä vaaleanpunainen on ensimmäinen koeyksilö kuminauhatempulle. Muut maljakossa olevat rehut tulivat Amarylliksen mukana. Sinne nakkasin samaan soppaan lillumaan.
Vielä kolme työpäivää ja sitten aloitan pitkän, 2,5 viikon joululoman. Lomasuunnitelmia ei ole varsinaisesti mitään, mukavaa sekin. Vierailua siskon luokse en miellä lomasuunnitelmaksi, se on jo perinne joulussa, että jossain kohtaa lasten lomaa vieraillaan puolin tai toisin. Paras suunnitelma taitaa olla lilluminen pyjamassa sohvanmutkassa aamusta iltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista :)