sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kolme väriä

Navetan kulman perennapenkkiin tuli ihan vahingossa kolmen värin yhdistelmä. Oranssia, valkoista ja sinistä. Kaikki kolme pihan alkuperäisiä. Tiikerililja, valkoinen syyleimu ja ukonhattu on näpsä yhdistelmä.
 Leimua pihassa kasvoi yhdeksän vuotta sitten pieni pläntti, tiikerililjat löysin yhden kiven kupeesta melkein syreenin jalkoihin jääneenä. Molemmat pelastuivat ja ovat vahvistuneet vuosien myötä. Liljakin kukkii jo komeasti.
 Valkoisen syyleimun kukat on kuin lumipalloja. Tämä on aika hidas leviämään, mutta on sitä jo kahdessa paikassa kasvamassa.
 Ukonhatun kukat on kaikenlaisten karvaisten lento-otuksien suosiossa. Jopa maahan taipuneet kukat kelpaa meden metsästyksessä.
Puutarhan suhteen on menossa pieni tauko. Huomaan helteen vieneen innon ja voimat tehdä yhtään mitään pihassa. Eipä oikein ole intoa rapsutella eteisen maalejakaan, tällä erää on menossa panelien välien putsaaminen ruuvimeiselin terän kanssa (ainut mikä koloon mahtuu). Hidasta puuhaa johon ajattelin käyttää koko huomisen lomapäivän. Ja sitten homma saa olla tehty minun puolestani. Eteisen sisustamiseen olisi jo kova hinku, mutta nämä pohjatyöt on ensin saatava alta pois. Jos oikein ahkeroidaan niin, viikonloppuna saatetaan päästä tekemään uutta!

4 kommenttia:

 1. Upeita vanhoja perennoja ja kaunis väriyhdistelmä. Syysleimut ovat upeita ja hienosti levinneet siihen nähden, että alussa sitä kasvoi vain pieni pläntti. Mieheni kotitalossa kasvaa vanhastaan tiikerinliljaa ja keisarinkruunua, ukonhattua olen saanut ja hankkinut ja myös syysleimua mutta sinistä. Kaikki ovat tällä hetkellä eri penkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysleimut on upeita, täytyy yrittää levittää lisää niitä.

   Poista
 2. Taisi tulla jo toinen tunnistus sulta! Ihmettelin mikä kumma tuo sinisenlilahtava kukka oikeen on, kun en edes huomannut sen kukkivan ja lanassa lörpötteli suopayrttien keskellä!

  Kyllä kuumuus on vienyt niin voimat kuin halutkin. Ei täälläkään olla kummempia jakseltu. Julkisivun maalaaminenkin siirtyi, kun maalaajat ovat uupuneita ja maali kuivuisi liian nopeasti. Helteellä maalaamista ei suositella. Mikä ihana tekosyy ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukonhattu lamoaa aika herkästi, meillä toinen kasvupaikka on kamalan näköinen kun retkottavat miten sattuu. Helle on hyvä syy maalaamattomuudelle :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)