keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kesäpäivä kartanolla

Pari vuotta on vierähtänyt edellisestä käynnistäni Asikkalan Urajärven kartanolla. Sinä aikana sisätilojen restauroinnit on saatu tehtyä ja ulkopuolikin oli saanut uuden värin, Hugon ja Lillin aikaisen harmaan sävyn. Urajärven kartano on siitä ainutlaatuinen museo Suomessa, että sen kaikki esineistä on sinne kuuluvaa, alkuperäistä. Nyt korjausten jälkeen oli enemmän kaikkea pientä sisustukseen liittyvää esillä. Siitä iso kiitos, koska se kiinnostaa itseäni aina eniten.

Kartanolle ehtii vielä tänä kesänä. Ovia pidetään yleisölle avoinna 31.8. asti keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-19. Suosittelen käymään vähän kauempaakin.

6 kommenttia:

 1. Ooh, tuollainen paikka on aarre, jossa on sinne kuuluvat kalusteet ja esineet! Ihan erilainen kuin kokoon pantu museo, vaikka nekin voivat olla varsin hienoja. Silti, tuollaisessa museossa on ainutlaatuinen tunnelma. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo paikka on oikea aarre! Ja joka kerta kun siellä käy, niin näkee paikan aivan eri silmin. Katseltavaa ja ihasteltavaa on hengästymiseen saakka. Opastettu kierros kestää n. 45 minuuttia. Siinä saa huippumäärän vastinetta vitosen pääsymaksulle.

   Poista
 2. Näyttää todella mielenkiintoiselta tutustumiskohteelta. Olet saanut hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia olisi paljon enemmänkin, täytynee tehdä toinen postaus, puutarhatontuista ja muusta hauskasta mitä museolta löytyy.

   Poista
 3. Kylläpä onkin viehättävä paikka! Juuri yhdessä toisessa blogissa kommentoin sitä, miten mukava harrastus bloggaus on, kun pääsee näkemään niin monia paikkoja ja juttuja, joista ei ole koskaan kuullutkaan. Eihän ne toki vastaa omakohtaista kokemusta, mutta kun maailma on täynnä kaikkea mielenkiintoista, pääseepähän ainakin kurkkaamaan muiden näköalojen kautta monia kivoja paikkoja. Jokainen kuitenkin esittää ne omalla tavallaankin :)

  Kiinnitin huomiota tuon yhden kuva välitilaverhoihin. Ennen käyttettiin paljon verhoja muuallakin kuin ikkunoissa. Olen miettinyt tuota meidän salia ja talvea. Siellä ei ole vielä korjattua tulipesää ja toisaalta salia käytetään vähemmän kuin muita huoneita. Väliverho voisi olla juuri sopiva ratkaisu sinne. Se tekisi sisäänkäynnistä juhlavan ja samalla sillä voisi säädellä salin lämpöä hieman. Paremmin ainakin kuin ovella, joka jättää salin ihan kylmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaiset verhot on kartanon salissa. Kaikissa neljässä oviaukossa on viininpunaiset villaverhot juuri lämmöneristyksen takia. Verhoilla on on ihan oma tarina kuin ne teetettiin nykyisessä restauroinnissa vanhojen kaltaisiksi. Ne on luonnossa upeat, jos kuvissakin! Meillä oli ekaa talvea/kevättä eteisen ja lasikuistin oviaukossa kaksinkertaiset verhot (ulospäin villasekoitetta ja huoneeseen puuvillaa). Ja ne oikeasti piti vetoa poissa. Vaikutus oli minusta jopa huomattava. Remontin jälkeen verhot saa palata paikoilleen vaikka eteinen on nyt paremmin eristetty.

   Poista

Kiitos kommenteista :)