perjantai 16. toukokuuta 2014

Kukkamarkkinat Türissa

Ja minä mukana menossa toista kertaa. Mukava lähteä kun on käynyt jo kerran, osaa vähän hahmottaa mitä taimia paikalta löytyy ja mihin kannattaa satsata. Esikkoja ostin viime vuonna yhden ja sain sen hengiltä. En syytä taimen laatua vaan liian märkää istutuspaikkaa. Toinen epäonninen on kauniit rimpsureunaiset tulppaanit joista ei ole jälkeäkään. Sen sijaan lähes kaikki muut taimet ovat hengissä ja kasvavat kohisten.  Kuten pinkit hyasintit.
Vaaleanpunaisena ostettu särkynyt sydän kukki minun puutarhassa loppukesästä punaisena. Epäilen että hapan maa teki kasville tepposet ja vaihtoi väriä. No, punainenkin on tervetullut säilymään hengissä. Mielenkiinnolla odotan punaisena ja valkoisena ostettujen taimien oikeaa väriä. Molemmet työntää versojaan maasta.
 Lehtoängelmä on jo komean kokoinen.
 Pioneja toin kaksi ja molemmat säilyivät talven yli. Kukintaa en odota vielä tälle kesälle. Tämän pionin kukka tulee olemaan yllätys, myyjä osasi vain venäjää enkä minä ymmärtänyt yhtään mitään. Toinen pioni on väriltään roosa.
 Suomalaisilta myyjiltä ostin kaksi liljaa joista toinen ei selvinnyt talvesta. Onneksi toinen on täysin elinvoimainen.
 Ja viimeisenä jonkin sortin akileija johon taisi tulla liila kukka. Nuppuja tuo näyttää jo tekevän. Vieressä on Türista tuotuja narsisseja jotka nekin selvisivät talvesta vaikka vesi hiukan jäikin niiden päälle.

Viime vuoden reissusta voi lukea tästä tai tästä.
Nyt olisi syytä alkaa pakkailla, bussi tämän vuoden markkinoille lähtee muutaman tunnin päästä.

9 kommenttia:

 1. Hyvää reissua ja onnistuneita ostoksia!
  Liljasi ei oikeastaan ole lilja, vaan päivänlilja (joka ei siis ole lilja, heh). On jännittävää odottaa millaisia kukkia kasveihisi tulee!
  Sepä jännittävää, että särkynytsydän kukki loppukesästä! Matkustus varmaan sai sen pään sekaisin, tai sitten sillä oli aikaerorasitusta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, korjataan päivänlilja :)
   Särkynytsydän kukki silloin ostaessa, lakastui ja intoutui kukkimaan muutamin pienin kukin lopukesästä uudestaan. Luulen että ilmastomuutos vaikutti, Türissa ollaan kuitenkin edellä kesässä, ehkä luuli että on taas kevät.

   Poista
 2. Hyvää reissua! Olisipa kiva käydä joskus tuolla itsekkin :) Kuvia odotetaan!

  VastaaPoista

 3. Hei,
  Virosta ei suositella tuomaan taimia, koska siellä esiintyy tulipoltetta, jolta suomessa on toistaiseksi vältytty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipoltteella on tietyt isäntäkasvit, kuten esim hedelmäpuut. Molemmat päärynäpuut olen ostanut myyjältä jolla on taimille taimipassit. Tällöin tuonti on sallittua.

   Poista
  2. Hei,
   kysyinkin tuota samaa tuossa viimeisessä postauksessasi; loistavaa tietää, että siellä on taimipassillisia myyjiä. Saatan olla ensi keväänä siellä minäkin!
   Piia

   Poista
  3. Itse asiassa taisin nähdä puita myytävän vain ammattimaisesti kasvatettuina ja passillisina. Voihan olla että Viron säännöt kieltävät ilman passia myynnin kokonaan.

   Poista
 4. Keep this going please, great job!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)