keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Ennen sateita

Tämän hetken puutarhassa ei paljon tarkene ilman villapipoa ja toppatakkia. Lämpömittari näyttää hädin tuskin viittä astetta jonka lisäksi tuulee kovaa. Onneksi oli edes muutama lämmin päivä ja vielä koko kesä edessä. Arovuokot kukkivat pyykkikalliolla merenä vuodesta toiseen. Yrittävät levittäytyä nurmikollekin joten saan näistä vihdoinkin jakotaimia.
 Ukonhattu kärsi rohtoraunioyrtin kaverina. Nyt on yrtti pois ja ukonhattu saa kasvattaa rauhassa kolot täyteen uusia taimia. Tämä minun versioni ei taida levitä lainkaan siemenestä. Onkohan ihan tavallista?
 Türista tuodut Peipsin sipulit kasvattaa jo vihreää. Taisin vain laittaa nämä turhan tiuhaan, sillä luin vasta nyt, että Peipsin sipuli on ryvässipuli. Puoli kiloa toin istukkaita joten ensi talvena ei ole pulaa oman maan sipuleista.
 Ensimmäinen pioni on ihan kohta kukassa. Lajikkeen nimeä en tullut laittaneeksi ylös, jää aika matalaksi ja tekee yksinkertaisen nupun värisen kukan.
 Myös Sarah Bernhard-pioneissa on nuppuja. Kukkii välivuoden jälkeen useammalla kukalla jos kaikki nuput suostuvat aukeamaan. Ja ilokseni löysin kolme nuppua Bowl on Beauty-pionista. Sekin jätti pari kesää kukkimatta siirron takia.
 Särkyneen sydämen taimen mukana tuli orvokkia. Ei näitä henno kitkeä pois, kasvakoot rauhassa.
Huomenna aion uskaltautua puutarhatöihin vaikka taivaalta sataisi pikku-ukkoja. Lisää taimiakin tuli hankittua ja arboretum saa lisää asukkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista :)