sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Reipasta etenemistä

Miehen puurtaessa talon eteläseinustan maalin kimpussa, kävin minä heti muiden kotitöiden jälkeen lasikuistin kimppuun. Maalia tuli raavittua kädet rakoille, mutta ei se mitään, lähes puolet on valmiina. 
 Mieleen juolahti siinä raapatessa, että eipä sitä olisi kesähelteillä tehnyt. Hiki tuli nytkin vaikka sää kuistilla oli syksyisen kolea. 

Kuistin toinen puoli on täynnä tavaraa, jos inspiraatiota riittää, raappaan kuistin toisen puolen tässä syksyn mittaan. Keväällä sitten maalataan kuisti niin ulkoa kuin sisältä. Maalausta varten pitää vielä uusia ulkovuorauksen paneleita, raapata jäävät panelit ja irroittaa kaikki ikkunat. Tarkoitus on saada valmista aikaan  vanhimman pojat rippijuhliksi.
Rippijuhlien ajankohtaa emme vielä tiedä sen tarkemmin kuin että ensi kesänä. Toiveissa on taas loppukesän juhlat jotta saadaan ulkovuori viimeisen päälle kuntoon.
Vanha merkit jos paikkansa pitää, tulee kiire vaikka aikaa olis kuinka paljon.

6 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää ja sitäkin hienompaa, kun on inspistä :-) Niin kai se aina menee, että kiire tulee kumminkin. Outo juttu.

  VastaaPoista
 2. Kauniit ovat sävyt kuistilla! Voimia raaputukseen, on omasta mielestä katossa ainakin yksi puuhista joita koitan välttää kaikin voimin, vaikka tähän asti siihen hommaan aina merkattu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä kattopuuhat on miehen alaa, minua huimaa jo ihan matalillakin telineillä.

   Poista
 3. Kaunis kuisti, siitä tulee varmasti tosi hieno! Melenkiinnosta kysyn, itsekin kun olen perhepäivähoitaja, kulkevatko hoitolapset "remontin keskeltä" sisään ja ulos, vai onko teillä toinen ulko-ovi käytössä? Remontit on ainakin meillä olleet tosi työläitä järjestää.

  VastaaPoista
 4. Meillä on toinen sisäänkäynti kodinhoitohuoneesta jota käytetään työni puolesta, kaikin puolin kätevää. Isompia sisäremontteja ei olla tehty vielä työni aikana. Se on iso ongelma ratkaistavaksi miten tehdään isännänhuoneen remontti koska sitä kautta on ainoa kulku ainoaan kylppäriin/vessaan. Pakko tehdä kesälomani aikana tai jollain vuorotteluvapaalla tms.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)