keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Mitä ruokaa tänään?

Jääkaapissa pieni paketti jauhelihaa, pöydällä kulhollinen pikkutomaatteja jotka pitäisi syödä pois mieluiten heti. 

Jotain ruokaakin pitäisi tänään syödä. 
Ikuisuusongelma.

Ratkaisu löytyi. 
Paista ja mausta jauheliha, lisää paiston loppuvaiheessa jauhelihaan iso kasa puolitettuja kirsikka- tai muita nahistumisuhan alla olevia tomaatteja. Jos jääkaapissa on sulatejuuston jämä, lisää sekaan.
 Kaada jauhelihatomaattihässäkkä uunin kestävään vuokaan. Pilko päälle toinen kulhollinen pikkutomaatteja.
 Pengo jääkaapista juustonjämät, myös goudasiivut käy. Pilko ja laita tomaattien päälle. Heitä hässäkkä uuniin n. 200 asteeseen kunnes juustossa on kauniin ruskea pinta.
 Syö ja nauti.
P.S. Kätevä emäntä tekee samaan aikaan uuniin uunijuurekset porkkanoista ja tilkasta oliiviöljyä.
Ei mikään paha yhdistelmä, porkkanat ja hässäkkä.


6 kommenttia:

 1. Näyttää ja kuulostaa törkeän hyvältä!! Mä tykkään kokkailla hässäköitä myös : ) Teen usein kananmunapohjaisia hässäköitä, eli pyöritän pannulla parin kananmunan kanssa nahistuneita tomaatteja, kesäkurpitsaa yms. mitä sattuu olemaan.

  p.s. vieläkö sun paino putoaa ja putoaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hässäkät on arkipäivien palastuksia :D

   Paino tippui kesäloman aikana puolisen kiloa, eli alaspäin menee hitaasti. Mitään nopeaa en edes yritä koska periaatteessa olen jo tavoitteeni alle.

   Poista
 2. Tähän tapaan meilläkin... tänään luin jostakin lehdestä Masterchef Junior-naisjuontajan kommentointia suomalaisten ruuanlaitosta. Hän suorastaan pilkkasi näitä hässäköitä :( Harva meistä ehtii / jaksaa / osaa tehdä mitään gurmeeta, ainakaan arkena. Mä en ainakaan ota ruuasta stressiä ja olen tyytyväinen, jos perheelle maistuu mun hässäkät :)

  - Kristiina -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei arkena jaksa mitään kolmen ruokalaijin päivällisiä. Viikonloppuisin sitä on sitten aikaa paneutua siihen ruokaan. Ja hässäkät on ekologista kun niihin voi upottaa kaikenlaista mikä muuten vosii jäädä syömättä.

   Poista
 3. Ihan superhyvän kuuloinen hässäkkä ja uunijuurekset on maailman parasta! Tulipa tästä inspiraatio. Ens kerralla ostan kaupasta aineet, mulla ei kyl oo nahistuvia tomaatteja eikä juustonjämiä, mutta ostan nekin! (no ei ehkä niitä tomaatteja kuitenkaan valmiiks nahistuneina :-D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskalla edes mainita montako kiloa porkkanaa on tullut popsittua uunijuureksina. Ihan hdotonta herkkua! Ja ainekset voi ostaa valmiina :D

   Poista

Kiitos kommenteista :)