keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Uusi kesäkassi

Olen aika tylsä ihminen, tykkään tutusta ja turvallisesta. Harvoin suostun kokeilemaan mitään kovin räväkkää tai minulle outoa. Pätee myös kassien ja käsilaukkujen suhteen.

Viimeiset pari-kolme kesää on mukanani kulkenut uskollinen kirpparilöytöni, myös muumimamman kassiksi tituleerattu käsivarren venytin. Kassi on taas valkaistu uutta kesää varten, ja jo käyttöönkin otettu.
 Jokin aikaa sitten kirpparilta löytyi kassilleni sisko, huikeaan 1,5 euron hintaan. Vikaa siinä oli sen verran, että yksi päätymutteri puuttui. Ei lannistanut minua, vaan hetken kuljin kirppareilla ja löysin kolmannen kassin josta sain varamutterit. Se kolmas kassi oli aivan kaatopaikkatavaraa muuten, mutta onni ettei sitä oltu roskiin viety. Siinä taas näkee, että kaikkea kannattaa ensin koittaa myydä. Tulee höynähtänyt keski-ikäinen maalaisnainen ja ostaa pois.
Tämän uuden kassin haluaisin värjätä mustaksi. Musta lienee se hankalin väri värjäyksessä, mutta ajattelin silti kokeilla. Onko kellään hyvää vinkkiä mitä ihan marketista tms. saatavaa väriä kannattaa käyttää? Kaikki muutkin vinkit värjäyksen suhteen otan vastaan.

17 kommenttia:

 1. Löytyykö kirppareilta noin ihania kasseja? Vau! Munkin pitäisi varmaankin penkoa kirppareilla kassiosastolla, tähän mennessä olen keskittynyt vaan kirjoihin, vaatteisiin ja astioihin.

  tv Leena

  VastaaPoista
 2. Leena: Kyllä löytyy :D Ekaa kassia tosin vähän tuunasin, vaihdoin keltaisen vuorin valkoiseen ja poistin virkatun ulkokuoren tahrat. Yleensä nuo vanhat kassit ovat vieläpä edullisia.

  VastaaPoista
 3. Musta väri on hyvä idea, käy kaiken kanssa. Ainut, mitä joskus on mulle käynyt värjättyjen kanssa, että kastuessaan ovat saattaneet värjätä jotain muuta...:( Mutta nykyvärit lienee laadukkaita. Mahtavaa, kun kirpparilta noin kivoja löydät. Haaveilen itse pitäväni pihakirppiksen :)

  VastaaPoista
 4. Peurankello: Muiden värjäytymiseen taitaa auttaa se, että pesee värjäyksen jälkeen 60 asteessa, tai kankaat jopa 90asteessa. Olen tilkkutyökurssilla joskus värjännyt, ja kaikki kankaat on pesty kuumassa ja toistaiseksi on säästytty muiden kankaiden värjääntymiseltä. Musta voi tietysti olla hankala, pitää olla paljon pigmenttiä.

  VastaaPoista
 5. Ei ole värjäysvinkkiä, mutta tuo pitsikassi on niin hurmaava!!
  Mullakin on yksi tämäntapainen, siitäkin puuttuu yksi päätymutteri, mutta mulla ei ole sellaisessa käytössä, että sitä kaipaisinkaan :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat kassit!!!! Siitäpä idea, että pitää ostaa jollekin pitsiliinalleni kahvat :)

  Huomasitko, kun jätin haasteen sulle katja blogiini?? Pari postausta sitten!

  VastaaPoista
 7. äh...mullahan se oli mennyt ohi sun postauksesi, eikä sulla mun! :D Pitääpä lukea huolella sun haastevastaukset :)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa pitsiä, kauniit kassit :)

  VastaaPoista
 9. Ihana tuo pitsikassi! Meillä on jossain huvilalla tallessa anopin mustapitsikassi. Minä menin juuri ja lupasin tehdä tytölle kesäkassin. Saa nähdä koska ehtii...

  VastaaPoista
 10. Ruusa: Enpä muuten tiedä saisiko niitä päätymuttereita ostaa jostain, siis ihan liikkeestä. Kätevää jos voisi, sillä tuppaavat löystymään ajan kanssa.

  Leena: Hyvä idea tehdä kassi pitsiliinasta. Valmistuu nopeasti. Juu, kysymyksiin on jo vastattu, tää on niin nopeasti vaihtuvaa tekstiä :))

  Kaisu: :)

  VastaaPoista
 11. Vekarus: Vau, sulla on musta jo valmiina. No jos minäkin onnistuisin värjäyksessä.

  VastaaPoista
 12. Blogissani on sinulle haaste, 11 puutarha-aiheista kysymystä vastattavaksi. Jos et jaksa vastata kaikkiin, voithan vastata vain vaikka yhteen kysymyksen, keksiä itse yhden kysymyksen ja lähettää se edelleen yhdelle.

  VastaaPoista
 13. Paula: Kiitos, vastailen kyllä!

  VastaaPoista
 14. Oi miten nätit kassit! Mulla kesäkassina palvelee uskollisesti jo varmaan kolmatta kesää sellainen "olkilaukku", mistä lie heinästä tehty, avonainen veska, jonne saa tarvittaessa sullottua paitsi perustarpeet, myös vaikka vähän rantakamaa, evästä tai vastaavaa :)

  VastaaPoista
 15. Mari Wee: Tuollainenkin kassi on hyvä, meillä on sitten aina erillinen kassi kun lähdetään rannalle. Tai oikeammin se on kori. Ehdoton rantavaruste :))

  VastaaPoista
 16. Kauniit kassit olet löytänyt.
  Muistan, kun oma äitini teki 60-luvun lopulla jotain vastaavaa.
  Pitääpä kysellä, onko vielä tallella.
  Mahtaisiko noita puisia kahvoja saada jostain?
  Josko vallan itse tekisi... ;)

  VastaaPoista
 17. SatuSanna: Jonkinlaisia kahvoja saa nykyäänkin ilman kassia. Vanhoja saattaa tulla vastaan kirpparilta niin etä kassi on heikossa hapessa, mutta kahvat hyvät.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)