maanantai 14. toukokuuta 2012

Kuin tilauksesta

 Remonttiostoslistalla on jo vähän aikaa keikkunut teksti osta vernissaa. No tässä taloudessa kun rahareikiä on muitakin, olen aina tyynesti sivuuttanut tuon kohdan vaikka tiedän, että ilman vernissaa ei lasikuistin ikkunaremontti etene. Nyt totean, että hyvä etten ollut ostanut, olisi harmittanut, sillä

rautakaupan maaliosaston poistopisteessä oli vernissaa kunnon alennuksella. Vai mitä sanotte, 30e:n pöntön sai nyt kympillä. Otin ahneuksissani samantein 3 pönttöä, sillä vernissa säilyy hyvin suljettuna vaikka olisi päiväyksen ylittänyttä. Mitään vikaa näissä ei ollut, oli poistuva tuote. Yhdeksän litraa riittänee kaikkien lasikuistin ikkunoiden kitin tekoon.
 Kaksi ikkunaa ovat viimeistelyä vaille valmiit. Tässä kuva ennen entisöintiä,
 ja tässä jälkeen kuva. Viikonloppuna jos säät suosii, aion ottaa urakakseni putsata ikkunoiden  karmit ja toivottavasti myös ehdin maalata ne. Kun karmit ovat kuivat sovitellaan ikkunat paikoilleen. Toki niitä on soviteltava jo ennen maalaustakin. Lasikuistia on nostettu ja ikkunat ovat todennäköisesti vähän oienneet koska lisäsin niihin puuttuvat kulmaraudat. Eli saattaa olla tiedossa myös karmien muokkausta ja se on tehtävä ennen kuin lykkään maalia pintaan.
Muutakin kunnostettavaa on. Ostin kierrätyskeskuksesta lapsille pienen työpöydän ja nyt sitä kärtetään käyttöön siihen tahtiin, että olisi paree jonkun se kunnostaa ja äkkiä. Ihan selvästi näin kesäaikaan vuorokaudessa saisi olla muutama tunti lisää. Eilin tein toiveitteni mukaan koko päivän töitä puutarhassa eikä se omissa silmissä näy muka missään. Kasvimaa on edelleen laittamatta ja kasvihuonekin on ihan tyhjä. Sen sain muuten kuntoon, mutta kasvit puuttuvat. Ihan vielä en uskalla niitä huoneeseen istutella, sen verran on kylmää ollut.

5 kommenttia:

 1. Kaunista jälkeä olet tehnyt ikkunapokien kanssa!

  tv Leena

  VastaaPoista
 2. Mä laitoin tänään kurkut ja tomaatit kasvihuoneeseen. Harson ajattelin vielä yöksi levitellä...

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 3. hih. luulin, että sä olit mennyt maalaamaan pokat tolla ruskealla ja meinasin jo motkottaa, kuten sen pöydänkin maalauksesta (ällö-ruskea :D :D ).

  Laitoin sulle haasteen : http://craftinsane.blogspot.com/2012/05/elama-on-haasteita-taynna.html

  VastaaPoista
 4. Leena: Kiitos :)

  Tuija: Nyt on minullakin kurkut kasvihuoneessa, eiköhän ne pärjää. Tomaatteja vahvistan vielä sisätiloissa.

  pirkko: Kiitos.

  Leena: Auts, unohdan aina vastata niihin :)) Mutta kiitos! Ja hyi sentään, inhoan meidän ruskeita ikkunoita!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)