perjantai 4. toukokuuta 2012

Jeps, ihan kuin Strömsössä!

Vaikea tehtävä, mutta pystytkö millään päättelemään kumpi on äskettäin puutarhalta hankittu pelargoni ja kumpi minun käsissäni talven yli selvinnyt?
Että ei se taaskaan mennyt ihan niin kuin piti. Kolmesta pelakuusta kaksi sai jatkoelämän kompostissa ja yksi on tuollainen, sanoisinko liru. Ihan taidan hankkia senkin tilalle puutarhayksilön.

8 kommenttia:

 1. Todella vaikea kysymys...hmm...en kyllä osaa sanoa kumpi on sinun kasvattama...:DD

  VastaaPoista
 2. Voi meitä viherpeukaloita ;-)

  Mutta asiasta toiseen... siellä pelargonioiden takana siintää aivan ihanat tuvan ikkunaverhot! Voisinko pyytää sinua laittamaan lähikuvan tai vaikka kokonaisen postauksen noista verhoista! Minulla on nimittäin itsellä hakusessa tuvan verhot ja haen tässä vähän innoitusta... Ja sitten toiseen asiaan haen niinikään innoitusta, nimittäin puolipaneelin ja ikkunan puitteiden värivalinnat. Jos en aivan väärin tässä kuikuile, niin teillä lienee harmahtavaa? Se vanha perinteinen väri. Mutta onko paneelin ylälista vähän tummempi harmaa, entä miten ikkunalistat?

  tv Leena

  VastaaPoista
 3. Hellurei,
  napsaise talvehtinut pelarkuuni juuresta poikki ja lannoittele hieman niin vot, alkaa pukata lehteä ja haaroittua tuossa tuokiossa. Ja valoisasta paikasta/auringosta tykkää.

  Mukavaa kevättä sinne maalle!
  t. Rouva Mieskolainen

  VastaaPoista
 4. No voi! Mulla oli 8 pelakuuta talvehtimassa ja 7 selvisi, kuudes alkoi kitua ja otin pistokkaat ja sain sen kasvamaan joten 7/8 on eka kertalaiselle talvettajalle veri kuuuud :)

  Olikos se sun pelargonias missä talven? Viileämmässä kuitenkin? Mä leikkaisin tuosta lirusta tuon latvan ja sivulehdet ja laittaisin veteen + pussi päälle; juurtumaan. Ei kannata kasvattaa tuollaista vartta, kun se ei tuu kestämään. Peukkuja! :)

  VastaaPoista
 5. Onhan tuossa talven yli sitkutelleessa paljon enemmän karaktääriä:) ja minulla selvisi vain yksi... Mukavia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 6. Hihhiii!
  Mulla on kaksi samanlaista lirua täällä :D

  Taidan tehdä toiselle kuten yllä neuvottiin ja napsasta poikki! Katotaan miten käy..
  Mun jälkeläiset on viimekesäisestä Mårbackasta ja se on jo kuollut, joten haluaisin nämä pitää hengissä..

  Tai sitten ostan uudet ;D

  VastaaPoista
 7. Älä heitä pois. Mullakin oli kaikki ihan kaljuja rankoja, kun otin kellarista keväällä. Niiden kuuluukin mennä tuollaisiksi, kun menevät lepotilaan ja tiputtavat lehdet. Nyt ovat jo kasvaneet tuuheiksi ja kohta kukkivatkin. Vaihda vaan mullat ja ikkunalle aurinkoon.

  VastaaPoista
 8. Irmastiina: Siis lisää suolaa jo ennestään kirveleviin haavoihin :D

  Leena: No teenpä postauksen verhoista, ne kun on itse ommellut. Ikkunoiden karmilistat on maalattu tuvassa samalla sävyllä ja maalilla kuin lattia. Lattian maali on betolux, sävynä Uulan kaakao. Verholista on ruskea, alkuperäisväritys.

  Rouva Mieskolainen: Tuon taidan tehdä, ei siinä menetä mitään :)

  AnnaRiikka: Tuo oli tuvassa taöven yli, meillä ei ole mitään puolilämmintä tilaa missä talvettaa kasveja. Nippasen poikki, vihreä osa veteen ja katotaan jos jurtuu ja kanta kasvattaa vielä jotain.

  Maarit: No todellista karaktaaria :D

  Ruusa: Onneksi ei ole kalliita uusia :))

  Anonyymi: En heitä pois, kokeillaan nyt kaikki konstit :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)