perjantai 25. toukokuuta 2012

Kuusenoksa ja lukinlankaa

Toukokuun viimeisen tasausvapaan kunniaksi kävin katsomassa tänään Lahden historiallisen taidemuseon näyttelyn Kuusenoksa ja lukinlankaa, sata vuotta jugendtunnelmaa.

Olihan upea näyttely, ystäväni kanssa vietimme melkoisen unelman parituntisen ihastelemalla jugend-ajan esineistöä, käsitöitä, huonekaluja, julisteita ja rakennuksia. Suosittelen vierailua tänne jos on Lahteen asiaa tai ei parempaa tekemistä. Näyttely on lipunhinnan väärti ihan ehdottomasti. Itselleni ostin muistoksi näyttelystä ja Jugend-ajasta kirjoitetun kirjan.
 Museon ja lounaan jälkeen oli vuorossa perinteinen kierros kirpparilla. Ja kun taas jätti sen ostoskorin ottamatta, tulin kotiin kassi täynnä tavaraa. Ostosten helmi oli tämä 2,5e maksanut Rörstrandin City kannu. Virheetön yksilö kotiutui meille mehukannuksi vaikka kuvio ei ole ihan lemppareita. Joskus hinta sanelee ostopäätöksen ulkonäköä enemmän.

Illalla vietettiin eilen 6 vuotta täyttäneen kuopuksen kaverisynttäreitä. Neljä lähes samanikäistä poikaa oli vieraana ja huh sitä hulinaa, melkein kuin olisi ollut työpäivä. Onneksi tänään 14 vuotta täyttänyt poika ei enää saa/halua kaverisynttäreitä. Tuo kun oli ihan tyytyväinen pikkuveljen synttäritarjoilujen rippeisiin.

Isommat lahjonnat hoidetaan ensi viikolla, pitää ostaa molemmille sankareille uudet pyörät kun tuleva syksyn eskarilainenkin oppi vihdoin ja viimein pyöräilemään ilman apupyöriä. Onpa ollut onnellinen lapsi pystyessään polkemaan isompien mukana.

6 kommenttia:

 1. Rakastan jugendia! Näyttely kuulostaa mahtavalta, mutta meiltä on valitettavan pitkä matka Lahteen. Kirjan kansi on ihana ja minä kyllä tykkään tosi paljon kannusta!

  VastaaPoista
 2. Marsa: Lomareissua tekemään, näyttely on marraskuun alkuun asti. Kannattaa kysellä kirjaa kirjastosta, jos vaikka tilaisivat.

  VastaaPoista
 3. kauniin kannun olet löytänyt ja näyttely kuulostaa mielenkiintoiselta. Josko kesälomalla ajelisi sitä katsomaan.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kadin, muotoilu on varsin nykyaikainen.

  VastaaPoista
 5. Varmasti näyttely oli mielenkiintoinen! Hienon kannun löysit ja halvalla :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. pirkko: Suosittelen näyttelyä, oli upea ja etenkin pienesineitä oli hurjan paljon.

  Mari: Kannu oli kyllä oikein sopivan hintainen :))

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)