torstai 2. kesäkuuta 2011

Vuokkomeri

Sillä välin kun mies askaroi minulle maalaustelinettä, ehdin kuvata kukkapenkkien kaunottaria.
Arovuokot kukkii pienenä kukkamerenä.


 Terrasta ostetut kolme taimea ovat levittäytyneet suunnitelman mukaisesti lähes koko kukkapenkkiin.
 Samaa toivottua levittäytymistä ovat tehneet punaiset bellikset. Taustan pionit lupailevat komeaa kukintaa. Nuput ovat jo suurina palloina.
Laajennusosan pitkästä seinustasta on maalattu puolet. Hidasta hommaa kun kaikki on tehtävä telineellä ja yläosaan ei meinaa ylettää sittenkään.
Viikonloppuna homma jatkuu jos sääherra on suotuisana.

5 kommenttia:

 1. Oi, sulla jo pionit noin pitkällä:) Meillä eivät viime kesänä lainkaan kukkineet. Ovatkohan liian syvässä?

  VastaaPoista
 2. Peurankello: Pioni ei vissiin tykkää olla liian syvällä tai liian märässä. Tuossa alla menee kallio loivana rinteenä ja päällä on vain hyvää multaa. Kaikki se oli valmiina ja pionit tuntuu tykkäävän. Nuo on olleet tuossa vasta kolme vuotta ja kukkivat kauniisti joka kesä. Joskus kun pionin siirtyää, voi kukkimista joutua odottelemaan parikin vuotta. Toivottavasti pionisi kukkivat tänä vuonna!

  VastaaPoista
 3. Jos mulla vielä olis se oma nurmikko, lykkäisin noita belliksiä koko nurmelle. Ja sit sellasta punaista apilannäköistä, joka leviää kuin kulovalkea. Siinä on samanäköiset lehdet kuin apilassa, punaiset vaan. Ja sit se tekee sellasia pieniä kellomaisia keltaisia kukkia. Joku viisaampi puutarhaimmeinen varmaan tietää moisen nimen.
  Ei kattokaas olis niin tarkkaa sen nurmenleikkuun suhteen ;)

  VastaaPoista
 4. Minttu: Meillä kasvaa valkoista bellistä nurmikon seassa, on ihannekasvi sinne sekaan kun ei ole moksiskaan leikkuusta kerran viikossa, päinvastoin tuntuu tykkäävän :)
  Tuota toista en tunnistakaan, sekin kuulostaa hyvälle nurmikasville.

  VastaaPoista
 5. Minä ostin belliksiä juuri viime viikolla. Arovuokko on myös ostoslistallani -missä ajassa nuo ovat levittäytyneet sulla NOIN paljon???:O

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)