torstai 16. kesäkuuta 2011

Kasvimaalla kaikki hyvin

Kasvimaa kasvaa ja kukoistaa.
Antaa kuvien kertoa lisää.
Ensin kaksi ennen ja jälkeen kuvaa. Kuvilla eroa n. 1 vuosi, jälkimmäinen kuva on otettu tänään.


Nyt vähän aurinkoa lisää, niin kasvimaa kiittää.

p.s. Prinsessa sai opiskelupaikan, juuri sen minkä halusi.10 kommenttia:

 1. Pientä muutosta on havaittavissa :)
  Hienolta näyttää!!
  Onnea Prinsessalle kouluun pääsystä!

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää, ja lupaavalta satoa ajatellen! Aurinkoa ja sadetta vaan kun tulisi säännöllisesti. Esim. yöt saisi aina sataa ;-)
  Ihanaa että opiskelupaikka löytyi, ja juuri se mitä toivottiin!

  VastaaPoista
 3. Sirkku: Niin on :))

  inkku: No ihan pientä muutosta. Itsekin on hyvä katsella noita ennen ja jälkeen kuvia, muistaa sitten paremmin miksi siellä puutarhassa tehdään töitä :)

  Saila: Satoa on tulossa ihan komeasti kasvimaalta ja marjapuskat ihan notkuu raakileita. Aurinkoa ja sadetta nyt tasaisesti on tosiaan se toive. Ja opiskelupaikka on todella hyvä juttu ja vielä kun sai ykkösvaihtoehdon paikan.

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea prinsessalle:) ja myös taitavalle puutarhurille!

  VastaaPoista
 5. Näyttääpä paljon paremmalle, on vaivannäkö todella kannattanut!

  Onnittelut itsellesi työpaikasta ja tyttärelle opiskelupaikasta!
  Täällä on myöskin vanhimman jatko-opiskelupaikka hakusessa, mutta kun yliopistot saavat ensi vuonna nostaa hintojaan maksimi 9000 puntaan per opintovuosi, mihin ne kaikki kai pyrkii, niin pikkasen rupee silmiä kirveltämään..

  Iiris

  VastaaPoista
 6. Vaikuttavalta näyttää! Itse uskoin hallitsevani perusasiat kevyestä puutarhailusta ja hyvin pienimuotoisesta kotitarvekasvattelusta.

  Nyt olisi lääniä vaikka mihin, mutta olen joltisenkin neuvoton. Vanhan talomme pihapiiri on saanut "kukoistaa" vapaasti aivan liian pitkään ja muuttunut hiljaksiin vuosikymmenten saatossa villiintyneen ja ympäriinsä levinneen juhannusruusun, vadelman, vaahterantaimien, viheliäisten rikkaruohojen, ylikasvaneiden sireenipensaiden ym. viidakoksi. Marjapensaat kituuttavat leikkaamattomina ja väärinleikatut vanhat omenapuut kärsivät muumiotaudista. Miehenkorkuiset raparperit antavat kyllä anteliaasti satoa.

  Ihailen ja ihmettelen taitoasi hallita isoja kokonaisuuksia ja kykyäsi tarttua fyysisestikin rankkoihin urakoihin. Olisi ihanan rohkaisevaa saada vaikka vähän perusteellisempaakin selostusta kuinka kukoistava pihapiirinne on syntynyt, vaikka paljon oletkin jo matkan varrella kertoillut.

  Kuinka perustit kasvualustan kasvimaalle, oletteko jotenkin "elähdyttäneet" vanhaa nurmikkoa, miten parhaiten hävittää rikkaruohoja tai vesakkoa isohkolta alueelta (uskallatko käyttää myrkkyjä), ovatko siementävät vaahterat teillä ongelma, miten "dumppaat" ylijäämämaata, miten pidät laajat hiekka-alueet rikkaruohottomina, uskallatko käyttää omaa kompostia viljelyssä (rikkaruohovaara), onko vinkkejä muumiotautiin...?

  Mutta ei vaivuta epätoivoon. Viime elokuussa istuttamistani yhdeksästä pionintaimesta seitsemässä on valtavasti kohta aukeavia nuppuja! Että ehkä se tästä pikkuhiljaa :)

  Liina
  (Hups, tulipas pitkä!)

  VastaaPoista
 7. Peurankello: Kiitos :)

  Rosali: Tuo on sellainen mun viides lapsi :D

  Iiris: Hui mitä maksuja! Tuntuu Suomen systeemi taas ihan jees-jutulta.

  Liina: Apua, en yhtään koe hallitsevani mitään kokonaisuuksia :D
  Mutta taidan silti tehdä tuollaisen kokonaispostauksen. Tässäkin pihassa kun lähdettiin ihan villiintyneestä juuri kuvailemastasi pihasta. Suurin osa kaikeasta on vielä kesken ja ongelmia riittää... Teen niistä kuitenkin oman jutun, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)