maanantai 13. kesäkuuta 2011

Retuperällä

Kuten muissakin blogikodeissa, on meilläkin kesäkoti. Sellainen retuperän kesäkoti jossa kaikki on vähän vinksin ja vonksin. Helteellä oltiin kaikki aika ulkona ja nyt kun sataa ollaan kaikki aika sisällä. Sotkua syntyy mutta ketään ei huvita/kiinnosta/ inspiroi/ tai jaksatuta siivota. Senpä takia kotona alkaa näyttää tältä:

Gerbiilinelikon viimeinen jätti tämän maailman torstaina. Terraario matkasi heti uuteen kotiin ja siihen homma sitten jäikin. Arkun sain sentään siirrettyä irti seinästä imurointia varten ja imurin salin oven suulle. Jonkun jäätelökuppi nököttää sievästi arkulta. Tuskin on ilmestynyt siihen tänään.
 Uups, tämäkö noloa? Elektroniikkasenkin päällä olevat ruusut ovat vissiin viime vuosisadalta. Ihan ehdottoman kauniit noin kuulkaas joten antaa olla siinä. Nalle on ihan yhtä allapäin kuin ruusut. Ja lampun varjostin samaan kaavaan vinossa ja verhotamppi roikkuu muuten vaan rumasti.
 No niin, nyt voitte lopettaa kauhistelut ja ihastella uusinta asetelmaa jonka väsäsin äkisti äidin juhliin. Älkääkä kysykö mitä nuo rautapallot ovat, en tiedä.
 Hämmästyttävää miten sohva voi olla tuon näköinen vaikka kaikki on aina ulkona. Kaapon uusimman pehmolelun riekaleet on pitkin lattiaa ja rahia, tyynyt pitäisi olla jämptissä rivissä sohvalla. Paino sanalla pitäisi.
 Palataan vielä edelliseen jottei epätoivo valtaa mieltä tämän enempää. Ruskeat lasipullot ovat kauniita, eikö.
 Ja lopullinen kuolinisku siistille kodille. Singerin pöytäliina on rutussa lattialla lattialistaan tutustumassa. Toivottavasti eivät ihan kaveeraamaan ala. Keinutuolin matto ei pysy ikinä paikoillaan koska Otto-kissa valtaa sen aina nukkumapaikakseen. Ensin haalitaan matto mahdollisimman ruttuun ja sitten asetellaan notkea kissanvartalo ruttujen mukaisesti keinutuolille. Otetaan muutaman tunnin nokoset.
Sellainen kesäkoti meillä. Yleiskuvaa en kehdannut edes ottaa.

17 kommenttia:

 1. Voi niin tuttua ja meillä ei ole edes pieniä lapsia.... ja yhtään ei huvita siivota...No, tämä on vaan tätä elämää...Siivotaan, kun jaksetaan:)

  VastaaPoista
 2. Hih, maljakkoon nuokahtaneet kukat ja kissan tempoma viltti on kyllä enempi ku tuttua täälläki ;)

  Meillä hommat hoituu, jos mies onnistuu saamaan tään tuvan emännän hiiltymään..Ja sitä tehny nyt ihan hyvään tahtiin koko viikonlopun. Joten, kai se on nii, että joskus voi parisuhteen rypytki nostaa kunniaan???!! ;)

  Muuten kyllä menee mullakin niin, että helteellä vaan NAUTITAAN <3

  VastaaPoista
 3. Irmastiina: Kotoisaa juu, vähemmänkin voisi olla.

  Ruusa: Onhan se parasta aikaa vuodesta vaikka sisällä ollaan retuperällä.

  MaMMeli: Joskus kyllä tuntuu että täysi-ikäiset on niitä suurimpia sotkijoita...

  Onnenkyynel: Kiukku on paras siivoustuulen kohottaja. Tai sitten pitäisi saada lapset kaikki yhtäaikaa päiväksi pihalle ja siivousta kaikessa rauhassa.

  VastaaPoista
 4. Ihana kirjoitus! :-D Tuollaistahan se juuri onkin, kotona. Ei ole hotelli eikä sisustuslehti. Ihanan kodikkaan näköistä!
  Minusta ylettömän siistit kodit, joissa kaikki on paikoillaan, ovat epäilyttävän näköisiä. Niiden asukkaat ovat varmaan vähintäänkin sarjamurhaajia!

  VastaaPoista
 5. Niin tuttua! En edes kehtais postata meijän huussolia :)
  kiva postaus!

  VastaaPoista
 6. Meillä sama, paitsi että ei ainoastaan kesällä... Todellisuus on tarua ihmeellisempää ja sisustuslehtikoti utopiaa!

  VastaaPoista
 7. Muutamassa blogisssa oon törmänny samankaltaiseen postaukseen ..hatunnosto. Mä en voisi tämmöstä postausta tehdä :D :D

  Ihana tuo lasipullokokoelma <3 sydänkorkki <3

  VastaaPoista
 8. IHANA KESÄKOTI! meillä on melkein samanlainen, mutta sitä ei voisi edes kuvata, koska villakoirat ja pöly haittaavat näkyväisyyttä niin, ettei kuvista tulisi muuta kuin harmaata...ja ikkunoista ei näe edes ulos likaisuuden takia...Nautitaan!
  Tarja

  VastaaPoista
 9. Juu, ihan sama täällä! Tosin eilen sain jonkun kummallisen energiapuuskan (kun asteita oli ulkona 16c ja esikoinen kesäleirillä); otin ja siivosin tyttöjen huoneen ja imuroin koko talon. Viikon olin vaan potkiskellut tavaroita kasoihin. Ehkä kasojen määrä pienentyi, mutta kyllä se tuntuu silti olevan meillä vakio. Se kasojen määrä.

  VastaaPoista
 10. Teillä on sentään sohvatyynyt elegantisti ainakin lähellä sohvaa! Täällä ne ovat yleensä sohvapöydän alla, ja uhkasinkin jo naulata ne sohvaan kiinni.
  Paras kommentti oli, kun 17v. miehenalku sanoi, että jos Hänellä olisi oma koti, niin kaikki olisi kyllä just eikä melkeen järjestyksessä - siis hotellissako luulee nyt majailevansa..? (Akselilla sänky, jääkaappi, tiekkari..)
  Joo, menenkin tästä keräämään eileniltaisen saldon kuppeja sohvapöydältä, ja sit ne tyynyt sieltä sen alta, huoh. Poistan ensin koiran niiden tyynyjen päältä.

  Iiris

  VastaaPoista
 11. Saila: Nyt vielä tuo nukkekotiprojekti pisti salia lisää sekaisin. Täytyy saada kiiruusti maalatuksi ja kasaan. Se on totta että kodin pitää näyttää siltä että sillä eletään, ei kiiltokuvalta.

  inkku: Kyllä tuon salin sotukun vielä näyttää, mutta muuta ei...
  Vapaapäivä olisi tänään mutta en kyllä aio siivota!

  Intianminttu: Näin ON!

  aNNa: Nyt ei ollut muutakaan kun tämä oman kodin sisustaminen on vähän tauolla :D

  Tarja: En kehtaa kertoa miten meillä meni ikkunanpesu, vai uskallanko. No, antaa mennä. Äitini pesi ne!! On ihan himoikkunanpesijä.

  Sara: Kasoista saisi joku hyvän väitöskirja-aiheen. Meilläkin se määrä tutnuu olevan jonkinasteinen vakio. Paikat vain vaihtelee :D

  KARHIN KOULU: Jep, todellisuus on jotain ihan muuta :))

  Iiris: Kuulostaa ihan teinin unelmalta tuo varustetaso :))

  VastaaPoista
 12. Meillä on ehkä vähän siistimpää nyt kesällä, kun ollaan enemmän pihalla sotkemassa -siellä onkin kuin räjähdys olisi käynyt!

  Pallot ehkä vanhan vaaan punnuksia. Tosin yleensähän ne oli tasapohjaisia...hmm...ehkä kuulia jostain aseesta, jolla ammuttiin mammutteja?:P

  VastaaPoista
 13. Niin kotoisen oloista ja näköistä! Näin meilläkin, kuka sitä joutaa kesällä siivoamaan?!

  VastaaPoista
 14. Leena: Jotain kuulia ne on, mies varmaan tietää jos vain muistan kysäistä siltä. Eikä silti, oli mitä olivat niin esillä ovat :)

  Mari: Just niin, kesällä ei siivota, eikä ainakaan helteillä :))

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)