keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kirpparilta ja vähän muualta

Loman viimeinen päivä menossa ja sää mitä mainioin. Sain kasvimaan kitkettyä ja samalla tuli todettua että lantut ja nauriit pitää istuttaa uudelleen. Sen siitä saa kun ei heti laita harsoa, kaikki on syöty parempiin suihin :(

Vaan ei se mitään, vielä ehtii hyvin istutella uudet siemenet.

Maanantain kirpparireissulta löytyi muutama oikea Löytö.
Marimekon pellavapaidat á 4e.
 Yksi meille uusi Teemu-kirja, ja yksi tutumpi jo liiaksi kuluneen tilalle, molemmat á 2,50e
Pieni lasimaljakko lasten kukille 0,80e.
 Tulevaan nukkekotiin puisia kalusteita. Koko setti 10e. Kaappien kaikki ovet ja laatikot toimii, avautuu ja sulkeutuu oikeasti. Ja ovat puu puuta, ei mitään balsaa. Tiedä sitten ovatko sopivia, mutta laitetaan eteenpäin jos eivät ole. Näitä jäi kirpparille vielä toinen satsi jos jotain kiinnostaa. Äkkiä se on sieltä haettu.
Tammikuja 3:een tuleva rakennus on jo tilattu talotoimittajalta. Hänellä (=miehellä) on kuitenkin vaikeuksia toimitusajan suhteen, joten joudun vielä tovin odottelemaan uutta kotia.
Hyvää kannattanee odotella.
 Uudet puunkantokorit eivät ole kirpparilta vaan Lahden Trioon avatusta uudesta Sinooperi-keskuksesta. Olivat avajaistarjouksessa vain 7,50e kori. Pieni ja iso samanhintaiset. Minä otin tietenkin niitä suurempia molemmat ja olisin voinut ottaa vielä toiset kaksi, mutta kädet eivät enää riittäneet kantamaan.
Kaikki kolme poikaa saivat vielä pinon t-paitoja mutta ne hävisivät pesuun heti samantien. On niitä uusia kaivattukin, jotkun käytössä olevat paidat alkaa olla kolmatta vuotta vanhoja. Ihanan pehmeiksi ja liruiksi kuluneita :D

Sitten lopuksi pieni tiedustelu.
Mistä ihmeestä meille tulee sisälle hyttysiä??
Ovet ovat kiinni, samoin ikkunat. Yksi tuuletusräppänä on kodinhoitohuoneessa, voiko se olla paikka josta lentelevät sisälle? Entäs hormit?
Viime yönä piti selvitä parin tunnin unilla kun koko ajan inisi korvanjuuressa. Niitä hyttysiä oli useita sillä tapoin niitä liki kymmenen kappaletta siinä yön aikana. Ja nyt paivällä pinon lisää.
Alkaa ärsyttämään!

10 kommenttia:

 1. Laita pistorasiaan se Raidin hyttyskarkotin. Ei inise enää sen jälkeen. Ja jos et halua ite hengitellä sitä yöllä niin laita illaks se ja vie sit yöks vaikka sinne kodariin! :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavia kirppislöytöjä ja nuo puukoritkin mielestäni halpoja!

  Hyttyset kyllä kulkeutuu sisälle ihan ihmistekin mukana ja tuuletusrappänässä, jos vahänkin harvempi verkko, on ihanteellinen kulkureitti, niille inhottavuuksille..:))

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, mä pääsen kommentoimaan =D

  Meiän porukoitten huusholliin tuli itikoita tuuletusräppänöitten kautta. Siis niitten sellasten iänkaikenvanahojen. Piti pittää vessanovet kiinni kesällä, etteivät päässeet huussia pidemmälle. Porukoitten talo on rakennettu joskus 40-50 luvun vaihteessa.

  VastaaPoista
 4. Heippa! täällä uusi lukijasi..surffailin ja löysin tänne, kiva juttu! Silmiini osui heti ihana Teemu-kirja, niitä on tullut luettua. Tervetuloa visiitille romulyyli-blogiini! iloisin terveisin Riitta Sinikka.

  VastaaPoista
 5. Hormit? Meillä on mökillä piippu, mutta ei vielä takkaa. Ja sieltä niitä tulee.

  Myöhästyneet onnittelut äidillesi ja pojallesi. Kävin jo kerran kommentoimassa, mutta se viesti katosi johonkin. Nyt olen päässyt yli suivaantumisestani ja tulin takaisin;).

  Tosi kiva asu alla!:)

  VastaaPoista
 6. Ihan saman huomasin retiisintaimistani...harson alla olevat olivat puhtaita ja muualle laitetut aivan syötyjä:( Meillä on koko päivän olleet kaikki lävet auki, saa nähdä kuinka yö nukutaan...Mukavata helluntaita!

  VastaaPoista
 7. Senni: Jotain tuollaista pitää alkaa harkitsemaan, se ininä tekee hulluksi!

  Irmastiina: Puukorit oli halvat ja meillä niitä menee. Tuuletusräppänä on vielä ilman verkkoa mutta aion askarrella siihen sellaisen.

  Minttu: Joo, nyt ei töki taas vaihteeksi. Tuuletusräppänä se on varmana meilläkin syyllinen. Pitää asentaa verkko eteen.

  Riitta Sinikka: Tervetuloa blogiin ja kiitos kutsusta!

  Nina: Kiitos onnitteluista, asu oli ihan mun juttu! Hormit voi olla syylliset meilläkin. Nyt vedän pellit kiinni pariksi päiväksi ja katsotaan loppuuko tulo siihen.

  Peurankello: Onneksi lanttu ja nauris on nopeita itämään, muuten harmittaisi enemmän. Meillä ei voi olla yhtään ovet ja ikkunat auki ilman hyttysverkkoja. Minä saan niistä vielä ihan kauheat paukamat :(

  VastaaPoista
 8. Sama ongelma hyttysten suhteen täälläkin. Eilen illalla tai oikeastaan yöllä sen vasta huomasi, että niitä oli ihan älyttömästi tullut jostain kummasta sisälle. Ovetkaan ei olleet auki päivällä, eikä ikkunat. Mystistä, mistä ne ilmestyivät? :/

  Että vähillä unilla täälläkin inisijöistä johtuen. Toivottavasti tänä yönä saa nukuttua!

  VastaaPoista
 9. Aagh, hyttysiä! Siis jos mitään muuta tosi hyvää juttua Enkkulassa asumiseen ei välillä meinaa keksiä, kun koti-ikävä joskus salaa iskee, niin ne hyttyset! Täällä ei tartte niiden ininää kunnella! Joskus niitä lentelee sisällä, mutta ovat aika äänetöntä sorttia.

  Iiris

  VastaaPoista
 10. Kesäkukka: Taitaa olla joku hyttysvitsaus vuosi tämä vuosi :(

  iiris: Tuon olisit voinut kyllä jättää kertomatta :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)