torstai 28. lokakuuta 2010

Piti olla valmista, mutta

miehen mieli muuttui. Niin just, ihan oikein, miehen. Nyt meille mahtuukin se Ikean kaksiosainen posliiniallas. Tosin joudun tinkimään jostain ja se ei tule astianpesukoneen viereen. Lähellä kuitenkin on. Mielenmuutos vaati sitten pienen remonttituunauksen muuten valmiissa tuvassa.
Lattialankku irti, viemäri uuteen kohtaan,  työhuoneeseen vievä ovi hiiteen ja karmit pihalle. Kaikki oli tehty yhdessä illassa. Mies oli ilmeisesti tiennyt ajatuksensa koska oli ostanut viime kerralla juuri ne nyt tarvittavat kolme ylimääräistä panelia. Oviaukko joutuu olemaan nyt ilman ovea ja karmia mutta sehän ei haittaa, sellaiseen tässä talossa on jo totuttu.
Vaan kuten sanoin, tupa on valmis lukuunottamatta pari sähkömiehen keikkaa.
Tässäpä kuvia:
Enää ei puutu kuin verhot ja kalusteet.
Niinpä tässä kohtaa onkin hauska todeta, että eihän tuonne raaski mitään laittaa. Voi kun saisi pitää tyhjänä koko huoneen. Ihan kamalaa edes ajatella, että seiniin pitäisi porailla reikiä tai kiinnitellä hyllyjä. Verhokappojenkin paikkaa piti miettiä jo aimo tovi.
 Ne muuten ovat yksi vintiltä löytynyt aarre.
Ruokapöytä ja sen takana ollut sohva ovat nyt sitten sinisinä auttamatta väärän väriset. Jos tässä tulee sateeton päivä, kannetaan pöytä pihalle. Pihalla höylätään kansilevy ja muuten kevyt hionta. Kansi saa jäädä puulle, mutta muu pöytä saisi ylleen ruskean värin. Sama homma sohvan kanssa.
Jostain kehitellään siihen mennessä kunnon inspiraatio.

Nyt jatketaan lomailua.

15 kommenttia:

 1. Ompa kaunis!!
  Mutta se on hyvä, että miehenkin mieli muuttuu välillä ja ennenkaikkea että hän itsekin oli siihen varautunut ;)

  On kyllä tosiaan kaunis tuo tapettikin..oijoi...

  Ei muuta ku romppeet sisään! ;D

  Mukavaa lomailua!

  VastaaPoista
 2. Mun tekee mieli olla nyt kauheen ällö ja laittaa hirvee määrä sydämiä tähän. Tai ees yks. <3 IHANA! Kodikas ja kaunis. Taidanpa porhaltaa tuonne pullakahveille alta aikayksikön. :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 3. Oi, miten ihanasti kaikki sopii yhteen! Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 4. Ooh, sydäntäriipaisevan kaunista! Ja tuo lattia...kiiltää kuin *****laisen munat oven välissä. En tiedä mistä munista on kyse. :D Oli pakko nyt laittaa tuo sanonta tänne vaikken viimeks kehdannut. Ruotsiksi se menis sit näin "glänser som hundpungar i månskenet", mutta sitä en suomenna. ;D

  VastaaPoista
 5. Voi kun näyttää hyvälle, tuo tapetti on kaunista!

  VastaaPoista
 6. Ruusa: Kyllä ne romppeet sinne väkisinkin tiensä löytää, kunhan saisi kaikki kompurat, tikkaat ja muut remonttiromppeet ensin pois :D

  Possumamma ja Tellihani: Kiitos!

  Vekarus: Kiitos, tuli kyllä harvinaisen hyvää jälkeä.

  Päivi: Minustakin tuossa onnistui kodikkuus ja vanhan maalaistalon tunnelma. Ansaitsee sydämensä, kiitos :)

  Sissi: Hmm, missäs sitä tuollaisia sanontoja kuulee? Ei parane kai Vickanille ja Danielille sanoa kun maanantaina piipahtavat täällä päin :D

  Mari: Kiitos, hyvältä kyllä näyttää teidänkin remonttinne.

  VastaaPoista
 7. Ei tässä voi kun huokailla samaa, mitä aiemminkin. Ihana tupa! Varmaan siinä rimakauhu tulee aluks, minne sen ensimmäisen reiän seinään raaskii naputella. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 8. Mikä tuo teidän talo on historialtaan -onko ihan tilan päärakennus vai joku julkinen rakennus?

  VastaaPoista
 9. Hyvä Mieli: Rimakauhua tässä tosiaan on, viimeinen lista on paikoillaan ja nyt ei haluakana nähdä rimaa tai listaa silmissään. Mutta ne reiän poraukset ja muut, kunhan ekan uskaltaa niin siitä se lähtee.

  Leena: Olemme ostaneet talon ihan ulkopuolisina. Tämä on vanha maalaistalo pihapiireineen, siirretty kylältä tähän 1920 uusjaon takia. Historia tiedetään ainakin siihen asti. Alunperin tämä on rakennettu 1892.

  VastaaPoista
 10. Ihanalle näyttää.
  Meillä on kanssa keittiössä suurikuvioinen tapetti ikkunan ympärillä ja olen miettinyt pitkän tovin verhoja, kun ei siihen sovi mikään, millaiset verhot olet meinannut tuon tapetin kaveriksi laittaa? Kun meille on melko pakko saada joku verho kesäksi, mutta en keksi millaista siihen tepettiin saisi sointumaan....Kun kuvio on hallitseva. Tapetti on ihana, mutten tullut tätä ajatelleeksi sitä seinään valitessani...

  VastaaPoista
 11. oi, ihana tupa <3 Tuskin maltan odottaa miten kotoinen tunnelma tuvassa on kunhan kalusteet on laitettu paikoilleen... ihana!!

  VastaaPoista
 12. Meli: Tuvassa oli ennen pellavaverhot, on niistä kuvakin jossain kohtaa blogia. Katson ensin sopiiko ne ja sitten mietin muuta. Niissä nykyisissä on pitsit jä väri on aika valkoinen, katsotaan nyt onko minkään näköiset. Jos eivät käy, laitan ihan yksinkertaiset vaaleat pellavaiset verhot tilalle.

  Anskuli: Kiitos :), minäkin odottelen niitä kalusteita.

  VastaaPoista
 13. Todella kaunis tapetti, maalinsävy ja kokonaisuus! Wau!!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)