perjantai 15. lokakuuta 2010

Lisää listoja

Jotkut teistä varmaan muistaa tämän pienempien poikien makuuhuoneen oven. Sitähän odoteltiin paikoilleen aika tovi. Ovi meillä oli, mutta siihen ei ollut karmeja. Kylän "puusepällä" oli hiukan verkkainen tahti, mutta ei se mitään, hieno karmi saatiin.
Seuraavaksi odoteltiin huushollin maalarin inspiraatiota ja hetkeä jolloin pojat olisivat hoidossa yön yli.
Jossain vaiheessa se inspiraatio iski. Sain karmilistat puhdistetuiksi ja maalatuiksi (kuten myös karmin). Seuraavaksi meni hetki jotta saatiin pohdittua miten jatkaa liian lyhyet listat sopivan pituisiksi.
Kesällä ongelma ratkesi ja nyt ovat listat paikoillaan.

Kummasti ne vaan antaa huoneelle luonnetta ja näköä. Ja heti on siistimmänkin näköistä. Kynnys on vielä irti koska oven takana oleva isännänhuone on vielä remppaamatta, ja siksi näyttää että tuossa kynnyksen alla olisi kamala kolo. Pieni siinä onkin, mutta sitä ei ole kiirettä saada piiloon.
Listojen alaosissa olevan jatkopalat eivät ole mitkään maailman kauneimmat, mutta ovat sellaiset siedettävät. Niiden avulla kuitenkin saatiin taas yhdet talon alkuperäiset karmilistat käyttöön.

Isännänhuoneen puolelta näyttää täysin keskeneräiseltä. Oma silmä on tottunut, mutta meillä käyville vieraille huomaan selitteleväni keskeneräistä remonttia. Sille linjalle kun tässä lähtee niin aika monta kertaa ja vuotta saa vielä selitellä ennen kuin tulee valmista.

Tuvan lattiaa ei ole maalattu vieläkään. Viikonloppuna on tarkoitus tehdä listat panelin yläreunaan ja muutenkin viimeistellä jo tehtyjä juttuja. Lattian maalaus tehdään sitten ihan viimeisenä ennen kalustamista. Keittiön ostoa on suunniteltu syyslomaviikolle.
Tietää sitä, että mieskin joutuu lähtemään Ikeaan.
Kaipa tuo sen kestää :D

Mukavaa ja valkeaa viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Komialta näyttää tuo ovi!

  Vähentänee ahdistusta, kun voi etukäteen jo kerätä voimia Ikean reissulle ;)

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Listat todella kruunaa lopputuloksen:) Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
 3. Ihana ovi ja komeat karmit, kuten tuollaisessa kauniissa talossa kuuluukin. :)

  Mukavaa viikonloppua!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 4. Samanlaiset ovet kuin meillä. Onko nuo talon alkuperäiset? meillä käsittääkseni on.

  VastaaPoista
 5. Ruusa: Onneksi tässä on vielä hyvä aika keräillä niitä voimia :)

  Mari: Kiitos samoin sinne :)

  Päivi: Minäkin tykkään tuosta ovesta, harmi että myyjällä ei ollut niitä enempää.

  Leena: Tuo ovi ei ole alkuperäinen, niitä ei ole kuin pari tallessa. Alkuperäisissä on kuitenkin sama peilimalli. Tuo kuvan ovi on ostettu Helsingistä vanhasta kerrostalosta. Haalitaan niitä mistä vaan löytyy :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)