maanantai 11. lokakuuta 2010

Oi miksi aina minä! (tai minun imuri)

Miten minulle sattuu aina se imuri joka on täysi maanantaikappale. Edellisen kanssa vehdattiin huollossa monen monituista kertaa, eikä tämä nykyinenkään imuri taida jäädä pahasti jälkeen. Vekotin on ostettu tasan kolme vuotta sitten. Suulake kesti vuoden, meni vielä takuuseen ja sain uuden. Nyt se uusikin suulake on rikki. Samalla lailla kuin entinen, metalli vääntyi??!! Tänään sitten hajosi kahva. Niin, siis koko kahva murtui kun työnsin sitä matolla. Eikä kyseessä ollut edes apinan raivolla tapahtunut siivous, vaan ihan sellainen normaali. Huomenna Gigantti saa tiskilleen yhden vihaisen naisen. Kyllä Mielen  imurin tulee kestää pitempään kuin kolme vuotta, etenkään kun kyseessä ei ole mikään halpismalli.

Näillä tuvan kuvilla onkin sitten hyvä lohduttaa itseään. Keskenhän se vieläkin on ja pahasti, mutta etenee ja se on tärkeintä.
Kuvassa näkyy jotain todella harvinaista. Varmaan jokainen remppaaja ja rakentaja tunnistaa jo paikoillaan olevan jalkalistan! Meillä ainakin ne tuppaa olemaan viimeisenä laitettavat, paitsi nyt. Jalkalistat piti olla paikoillaan ja maalattuna ennen paneleiden asentamista.
Kerrankin näin.

Entäs se katto? Suhde siihen taitaa olla minun puolelta silkkaa rakkautta. Jos tämä talo joskus joutuu meiltä pois, niin kiitos katto minun mukaani. Vielähän siitä uupuu toinen kerros maalia, mutta ei vähennä ihastustani laisinkaan. Älkääkä antako roikkuvan sähköjohdon häiritä esteettistä nautintoanne. Se lähtee pois kunhan mies ehtii olemaan sähkäri kotonakin.

Lisää kuvia tulee kunhan saadaan lisää listaa ja maalia niihin. Työtä riittää vaikka siivoamiset voikin nyt unohtaa. Tai ainakaan niitä ei tehdä imurilla.

Mukavaa viikkoa, täällä paistaa aurinko eikä viime öisestä myrskystä ole enää tietoakaan!

25 kommenttia:

 1. Et ole yksin, miehellä on sama ongelma, meillä taitaa olla jo kolmas suulake käytössä...

  Ihanalta näyttää, vau!

  VastaaPoista
 2. Vekarus: No kiva etten ole yksin, tosin teillä se ongelma on kyllä parhaiten päin kun on kerran miehen ongelma :D

  VastaaPoista
 3. Minulla olisi 16 vuotta vanha Mielen imuri joka ei suostu rikkoutumaan ;) Odottelin vuosia, jotta saisin ostattua uuden hieman pienemmän. Sitten luovutin ja tuli uusi Miele vaikka vanhassa ei mitään teknistä vikaa olekaan =D
  Annoin kyllä imurin jo äidilleni...

  Harmilliselta kuulostaa ja todella erikoiselta. Ensimmäinen kerta kun kuulen Mielen rikkoutuvan, minkään laitteen kohdalla. Toivottavasti saat asian kuntoon jollain tavalla!

  VastaaPoista
 4. anana: No Mielen laatuun voi kyllä yleisesti ottaen luottaa. Siksipä ketuttaa tuo oma imuri. Se kahva kun todellakin vaan meni niin rikki, että muovi murtui. Ei ihan normaali juttu ollenkaan.

  VastaaPoista
 5. OIH! Ihana katto, tuo väri on täydellinen!!! Pystyn samastumaan sun fiilikseen, mulla oli sama tän lattian kanssa. :)

  Ja perhanan imuri! mua pistää niin vihaksi, kun tuollaiset hyvin tarpeelliset perusvälineet menee paskaksi ihan normaalikäytössä! Murrrr! :/

  -Päivi-

  VastaaPoista
 6. Mä odotan myös, että meidän yli 10 vuotta vanha ja PAINAVA Miele hajoaisi. Varsinainen piru, kun kestänyt kaikki remppapölyt sun muut ja pienellä puhdistuksella kehrää aina entistä paremmin. Oikein odotan, että se hajoaa ja voin ostaa uuden. On meillä toinenkin, sellainen pölypussiton versio, mutta olkoon miten hieno vaan, niin ei siinä ole Mielen tehoja.

  Ja about kuolen kateudesta, että teillä on jalkalista paikallaan....

  Katto, se on mieletön! Onko tuossa palkin maalissa oikeasti noin kaunis kiilto?? Ja siis onko se just sitä kaakaota? (vai lukiko se itse tekstissä ja multa meni ohi...)

  VastaaPoista
 7. Meillä on myös mielen imuri, monta vuotta vanha jo mutta toimii kuin unelma :)

  VastaaPoista
 8. Voi ystävä rakas, miten sä olet mielen onnistunut saamaan palasiksi? Sen on pakko olla se kuuluisa maanantaikappale. Mä olen ollut siinä käsityksessä, että Mielet kestää turhankin kauan.

  Hieno katto!:)

  Nina

  VastaaPoista
 9. Katto tosiaan on hieno. Onko se siis uusi vai vanha? Ja mitä materiaalia oikeastaan?
  Ja meillä on alakerran aulasta ja yläkerran aulasta ja portaikosta listat pois. Ollut kohta vuoden...Kaikki muu on valmista. Jopa ihme kyllä lamput!

  VastaaPoista
 10. Älä sitä niele,
  ett sulta hajoo Miele.
  Mielen pitäis olla terästä,
  ja muut tulee perästä.
  Kun meet kauppaan,
  ota ryhti suora
  ja lassoo tueks vaikka nuora!
  Vaadi oikeutta,
  äläkä huoli enää sutta!
  Hengessä mukana-Tarja

  VastaaPoista
 11. Mistähän ne nykyään imurit tekee, meille piti vasta hankkia uusi (tyhmä tilasin samanlaisen kuin entinen oli) ja siinä ei pysy koko suulake paikoillaan!

  Melko koomista kun pitää varoa imuroimasta mattoa liian isoilla tehoilla ettei suulake jää niille sijoilleen :)

  Mutta onneksi teillä on kaunis katto!

  VastaaPoista
 12. Onpas hieno katto! En ihmettele jos ottaisit joskus mukaas. :D

  Meidän kestävä remppaimuri meni rikki, mutta mummon vanha Hoover pelittää edelleen. Vähän pienihän se on, ja myrkynvihreä, mutta kyllä sillä imuroi. Toivottavasti ei mene rikki, kun uutta ei olis just varaa ostaa!

  VastaaPoista
 13. Suosittelen Dysonia! On hyvä imuri. Mulla oli 15 vuotta tosi hyvä Philips, joka sitten kertakaikkiaan hajosi, ja varaosia ei enää saanut, ja ostin Mielen, jossa on jo toinen suulake käytössä. Eli samaa vikaa. Kun esikoinen muutti kotoa puoli vuotta sitten, hän otti yläkerran pienemmän uuden Philipsin mukaan, ja meille tuli uuden imurin hankinta. Päädyimme ostamaan alakertaan Dysonin ja Miele siirrettiin yläkertaan kevyempää imurointia varten. Dysonista en luopuisi, ja muun merkkisiä tähän huusholliin ei enää osteta.

  Katto on upea!

  VastaaPoista
 14. Päivi: Siinäpä olisi talon ostajilla ihmettelemistä, että eikös katto kuulukaan kauppaan. Ei, mukaan lähtee :D

  Nanna: Palkin maali on sitä kaakaon sävyistä Betoluxia ja kiiltelee :) Vaalea on Uulaa ja ihanan matta. Palkin ja listan maalaaminen lattiamaalilla oli ihan äkkipikainen idea, mutta toimiva :) En käsitä miten muiden Mielet kestää??

  Heidi: No niin, ehkä mä en vaan osaa sitä käyttää kun heti hajoaa :D

  Nina: Kiitos, katto on hieno. Mullakin oli se käsitys että Mielet on ikuisia. Että eroon ei pääsisi. Mun tuurilla kävi toisin :)

  Leena: Katto on vanha, se löytyi tuvassa ennen olleen pahvikaton alta. Oli ihan yllätys meille. Palkit on hirttä ja lankut ponttilankkua ja tämä tupaan päin olevan puoli näyttäisi ihan piilutulta. Upea se joka tapauksessa on.

  Tarja: Ihana riimi! Kiitos :)

  Pilvitarha: meidän edelline imuri oli eri merkkiä. Siitä meni "vain" moottori pari kertaa sen kahdeksan vuoden aikana jonka meillä oli. Kohta uskalla edes uutta ostaa kun ei tiedä toimiiko.

  Sissi: Eipä ole meidänkään budjetissa nyt imurin mentävää koloa. Toivottavasti menisi valmistusvirheeksi. Tuota kun ei ole edes remonteissa käytetty.

  Tarleena: Dysonista olen kuullut paljon hyvää. Sitä voisi harkita seuraavaksi.

  Mari: Kiitos :)

  VastaaPoista
 15. Ok. Tämän selvityksen jälkeen katto on vielä upeampi! Me ei avattu kattoamme olohuoneessa...olisi ehkä pitänyt:) Mutta tossa vanhassa paperoidussa/pahvisessa katossakin on oma viehätyksensä. Keittiössä on helmipaneeli, en tiedä, onko se vanhakin.

  ps. voitit arvonnassani, antaisitko osoitteen:)

  VastaaPoista
 16. Näyttääpä hyvältä.Kyllä se varmaan tuntuu huippuhyvältä ihailla valmista työtä. Onnea gigantin tiskille - pistä ne lujille ;)

  VastaaPoista
 17. Ei kyllä Mielen pitäisi noin nopsaan rikki, pidä puolesi gigantissa. Tai sitten suoraan yhteys Mieleen.

  Meillä on ollut tässä talossa keskuspölynimuri rakentamisesta asti (nyt jo 12 vuotta) ja kerran on konetta jouduttu huoltamaan. Ja tänä vuonna ostin uuden letkun. Joten perässä vedettävistä imureista mulla ei valittettavasti ole kokemusta.

  Upea katto, vau.

  VastaaPoista
 18. PikkuSanna: Kiitos :)

  Leena: Me kurkattiin olohuoneen pahvien alle, mutta siellä näkyi vain vintin raakalauta. Siinä on joskus ollut pinkopahvikatto ja se on otettu pois. Jätettiin sitten ne pahvit paikoilleen.
  Laitoin blogiisi viestiä soitteesta :)

  Hyvä Mieli: Pistetään lujille :)

  Katri: Minä tänään muistelin haikeudella ekan talomem keskuspölynimuria. Tykkäsin siitä todella paljon. Nyt on tyytyminen perässä vedettävään. Huomenna saakin sitten Gigantti ihmetellä miten kahva voi niin vaan murtua.

  VastaaPoista
 19. Mä en ole vielä meidän Mieleä rikki saanut, (kop,kop) mutta se onkin ollut käytössä vasta pari vuotta;-) MUTTA sitä ennen, elextroluxin ergoja (tmv) imureita hajosi juuri letkujen kohdalta niin että kaksi imuria kiikutettiin takaisin vaihtoon. Sitten riitti ja vaihdettiin merkkiä;-) minäkin veikkaisin että sulla on vain se harvinainen maanantaikappale, kyllä Miele kestää. Mä nimittäin imuroin lähes joka päivä sillä apinanraivolla :=D.

  Mukavaa viikkoa, kyllä kelpaa katon kanssa!

  VastaaPoista
 20. Aamunkukka: Kiitos :) Minäkin imuroin usein, mutta aika rauhallista se yleensä on. Elektrolux meillä oli viimeksi ja vannotin ettei sitä enää meille :D

  VastaaPoista
 21. Oi miten kaunis katto todellakin! :)

  VastaaPoista
 22. Hei,

  Hieno katto on ja meillä on tulossa samankaltainen (ilman hirsiä)
  Tästä kirjoituksesta/kuvista on jo aikaa, mutta mua kiinnostaisi, että putsasitteko kattolankut puulle ennen uulan munamatalla maalaamista, vai jäikö sinne jotain pohjalle? Me kaivoimme vanhat pontatut kattolankut vierashuoneestamme esiin, mutta niissä on joku käsittely (ehkä petsi). Tekisi mieli kuitenkin käyttää munamattaa, mutta arvelluttaa että pyysykö tuo...

  -Henna

  VastaaPoista
 23. Henna: Katossa oli maali, se pestiin kunnolla ja sitten maalattiin päälle, ei hiottu tai muuta. Maali on pysynyt hyvin ja näyttää edelleen hyvältä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)