sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Mihis nämä talveksi?

Nyt kaivataan viherpeukaloiden ja hortonomien apua. Pelargonit pitäisi saada säilytettyä hengissä talven yli. Mitään puolilämmintä tilaa ei ole. Huoneenlämpö on nyt se ainut vaihtoehto vaan kestävätkö? Pitääkö niitä kastella, kuinka usein ja paljon? Nämä kolme yksilöä haluaisin ehdottomasti saada talvehtimaan sillä kukkivat todella paljon ja hyvin. Kasvaneetkin ovat niistä piskuisista taimista jotka ostin keväällä.
Joten oisko ideoita?
Yksi kukista kukkiikin vielä. Sitäkään en tiedä voiko antaa kukkia rauhassa vai nyppäistäänkö tuo kukan alku pois. Eikä nyt ole tietenkään saatavilla yhtään peukalo keskellä kämmentä-puutarhurin opaskirjaa.

Neuvoista kiittäen,
Katja

8 kommenttia:

 1. Mulla on pelakat talvehtineet tuossa kuistilla. Paikka ei ole kylmä, tiedät kyllä. Kastelun olen unohtanut kokonaan ja ensimmäisten auringonsäteiden lämmittäessä ovat alkaneet kasvamaan... Oliko vaan hyvä tuuri, mene ja tiedä? Tänä talvena annetaan yhtä huonoa hoitoa, kyllä se Siperia opettaa ;)

  VastaaPoista
 2. Voin antaa vain yhden vinkin: missä lie säilytätkin kukkiasi talven yli, älä kevään tullessa nosta niitä laatikossa pihalle paikkaan, johon koiranpentu ylettyy. T.nm. entiset upeat daaliat...

  VastaaPoista
 3. Pirpana: En muistanutkaan sun pelakuita! Nehän tosiaan talvehti siinä kuistilla. Mä taidan noudattaa samaa neuvoa ja unohtaa ne :)

  Leena: Kääk! Voin kuvitella daalioitten kohtalon. Kaapolla on yksi tietty penkki mitä kaivaa mutta muut kukat ovat toistaiseksi saaneet olla rauhassa.

  VastaaPoista
 4. Mulla oli viime talven pimeässä kellarissa, mutta niistä hengissä oli vaan yksi ja senkin sitten myyrä ehti syömään...Nyt on täksi kesäksi ostetut edelleen tuossa kylmällä kuistilla, mutta kaipa ne on kovempien pakkasten tullessa nostettava sisälle. Ei meilläkään ole mitään hyvää viileetä paikkaa niille. Vaikka toisaalta meillä ei ole salissa muuta lämmitystä kuin pönttis, joten aika ajoin siellä on kyllä melko viileätä ;) Ehkä yritän ne talvehdittaa siellä, jos eivät ehdi paleltua kuistille ennen sitä.

  VastaaPoista
 5. Jotenkin, itseltänikin salaa, löysin tänne, ja suurena pelarkuunifantastina jäin heti koukkuun.
  Näin on minua opetettu ja tällä pärjännyt: jos ei ole viileää kellaria, pelarkuunit säilyvät päinvastaisella konstilla. Niitä huijataan luulemaan, että kesä senkun jatkuu. Siirrän siksi omani kodin valoisimmille ikkunoille ja kastelen ihan normaalisti. Kun joskus helmikuussa alkaa uusi kasvu, leikkaan ronskisti ihan matalaksi (jätän pari lehteä varren tynkiin) ja otan uusia pistokkaita poisleikatuista.

  VastaaPoista
 6. Kesäkukka: Minulla paleltui viime vuonna pelakuut eteisen kaappiin, menikin pakkaselle aiottua enemmän :D

  Pirkko: Tervetuloa seuraamana touhujamme. Taidan tehdä samoin kuin sinä ja pikkaisen huijata niitä kukkia :)

  VastaaPoista
 7. Suosittelen samaa kuin Pirkko jo kertoikin; jatka niinkuin kesälläkin ja sitten kevättalvella leikkaustoimenpiteitä. :)

  Kirsikka

  VastaaPoista
 8. Niin siis tietysti sisätiloissa...

  Kirsikka

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)