lauantai 23. tammikuuta 2010

Vadelmaista

Tänään vietin mehunkeittopäivän. Vuorossa oli keltaista mehua, eli keltaista vadelmaa ja valkoista viinimarjaa. Tätä sekoitusta keittelin syksyllä ensimmäisen erän ja nyt toisen lopuista marjoista. Viime syksy olikin ensimmäinen kerta kun keltainen vadelma teki kunnon sadon. Nyt niistä marjoista nautitaan vielä mehun muodossa. Tämä keltainen mehu onkin erityisen hyvää.
Koska puuhellalla oli tulet useamman tunnin, keitin siinä samalla myös hernekeittoa. Jälkiruuaksi saatiin laskiaispullia. Pullat on ihan kaupan paistovalmiita, mutta niiden mansikkahillon tein itse. Onneksi tein, sillä hillo olikin loppu jääkaapista. Mikrohillo valmistuu 10 minuutissa.
Kuopus kaapi kermat kulhosta eikä meinannut jaksaa syödä enää omaa pullaansa. Hillo ja kerma siitä kyllä hupeni. Kaapo sai sitten herkutella pullan loput. Mörkömukissa on teetä, se pitää nauttia aina pillistä.
Mukavaa lauantai-iltaa kaikille!


7 kommenttia:

  1. Hih, meillä leivottiin myös tänään pullia pitkästä aikaa. Huomenna kun nuotioretkelle lähdetään, otetaan evääksi laskettelijapullat kuuman kaakaon kera. Poika muisti siis laskiaispullien nimen hiukan eritavalla, joten laskettelijapullia huomenna luvassa:)

    Meillä nautitaan myös mummon tekemistä mehuista, aivan mahtavia.

    VastaaPoista
  2. Voi teitä onnekkaita, kun on omat marjapensaat! Nuo mehut ovat oikeasti niitä kaikista terveellisimpiä ja parhaimman makuisia;-)

    Voi, en mäkään laskiaispullia jaksa itse leipoa; ostin s-marketin omia pakastepullia, jotka ovat kyllä yllättävän hyviä.

    Ihana, kun teillä pikkuinen haluaa teetä, meidän esikoinen on vasta tänä talvena "oppinut" lämmintä kaakaota nauttimaan;-).
    Mukavaa viikonloppua teille kaikille!

    VastaaPoista
  3. Ida-Antonia: Nuotioretki laskettejiapullien kera kuulostaa hyvältä!

    Aamunkukka: Nää on just niitä S-marketin pakastepullia :D Semmonen keltainen pussi. Ekaa kertaa ostin ja hyviä ovat!
    Meidän muksun on juoneet teetä jo ihan pienestä. Kaakaokin kelpaa, mutta ei kahvi :)

    VastaaPoista
  4. Meillä juodaan hopeateetä eli kuumaa vettä ja maitoa. Laskiaispullat kyllä maistuisi.

    VastaaPoista
  5. Laskiaispullat olisivat varmasti hyviä!

    VastaaPoista
  6. Mä tunnustan, olen laiska. Meillä on pari marjapensasta (mustaherukoita) ja niistä keitettiin mehuja syksyllä. Ne mehut on vaan pakkasessa ja ei jaksa sulattaa - voiko laiskempaa olla:)
    Laskiaspullat on myös mun herkkua ja tunnustan olevani tässäkin laiskempi, olen ostanut ihan valmiita...

    VastaaPoista
  7. Kiitos vinkistä, tuollaisia pullia mäkin osaisin tehdä. Olen jopa oppinut vatkaamaan kermavaahtoa;) Itsetehtyyn hilloon en kyllä taivu mutta Inka varmaan osaisi.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)