sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Vanhempien valtakunta,

lepopaikka, varasto ja ylimääräisten huonekalujen säilytyspiste. Sitä kaikkea tuo meidän vanhempien makuuhuone on. Oikeastihan tämä on talon toinen sali, se parempi sali. Upeassa 70-luvun kuosissaan. Roosa katto, sammaleen vihreä muovimatto lattiassa ja seinissä haalistunut tapetti. Kaikki se saa vielä kelvata.
Peilistä heijastuu jotain mikä hallitsee koko huonetta, vaikkakin vasta nurkan takaa. Sitä ei näy kun kurkkaa ovelta huoneeseen. Pitää tulla sisään asti. Siispä tervetuloa! No se on Sänky. Onko se sitten kamala, vai kaunis, se on makuasia. Itse pidän siitä. Etenkin sen koosta. Kun nukkumaleveyttä on tasan 2 metriä, mahtuu sinne lapsiakin kainaloon.
Sänky on ostettu käytettynä. Olimme jo ostaneet tämän talon, mutta emme olleet saaneet sitä haltuumme. Näytin netistä sängyn kuvaa miehelleni lähinnä vitsinä, vaan hänhän tykästyi oitis. Kun päästiin myyjän kanssa hinnasta sopuun, niin sänky vaihtoi kotia. Onneksi se mahtui uudelle paikalleen, vaikka meillä ei ollut huoneen mittoja. Sängyn takana näkyy pahvilla peitettyä seinää. Siinä oli ennen ikkuna, kodinhoitohuoneen tultua seinään taakse piti se poistaa. Nyt se on uudessa paikassaan laajennusosan makuuhuoneessa.Tuo kulma joka on lohkaistu makuuhuoneesta, on kylpyhuone. Makuuhuoneemme olisikin ilman sitä todella suuri. Valkoinen vaatekaappi löytyi navetan ylisiltä. Alunperin se on ollut tummaksi petsattu. Haaveilen sen palauttamisesta alkuperäiseen kuosiinsa.


Makuuhuoneesta pääsee myös eteiseen, tätä reittiä ei kuitenkaan käytetä koskaan. Haluamme sen kuitenkin säilyvän paloturvallisuuden takia. Hirsitalossa ei voi olla koskaan liian varovainen.


Vielä kuva ainoasta kakluunistamme. Tämä on komea Turun kaakelitehtaan yksilö. Voin hyvin kuvitella huoneen joskus olleen se talon parempi sali, vaikka huone nyt joutuukin olemaan kaikkea muuta.


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

20 kommenttia:

 1. Kaunis sänky minusta ja niin ihanan iso, mahtuu tosiaan lapsosiakin viereen. :)

  VastaaPoista
 2. Herttileerit, mikä mieletön sänky! Tuollaista ei ihan joka talouteen ujutetakaan, meidän makkariin saisi ainakin tehdä laajennuksen suoraan ulkoseinästä ulospäin jos meinaisi saada sujautettua... Saako tuohon verhot sivulle, tai oletko niitä ajatellut edes laittaa?

  VastaaPoista
 3. Hei! Ja hyvää alkanutta vuotta!

  Itse tykkään kanssa sängystänne! Siinä on näköä ja kokoa.

  Ja kakluuni, tosi nätin näköinen. Meidänkään vanhassa talossa ei ole yhtään kakluunia, mutta tavallisia pönttöuuneja löytyy.

  terkuin

  Outi

  VastaaPoista
 4. Huikea vuode! Laittaisin itse siihen vielä harsokatoksen.

  VastaaPoista
 5. Kaksi metriä leveä sänky, vau!

  Kauniin värinen kaakeliuuni!

  VastaaPoista
 6. Oi miten ihana sänky. Meidän makkariin ei sopisi ei sitten millään. Hyvä että normikokoinen jenkkikään saatiin sinne ahdettua.

  VastaaPoista
 7. Näyttää hienolta :) Meilläkin tuppaa tuo meidän makkari sekä muutenkin koko yläkerta olemaan varastotilaa, kaikkea ylimääräistä roinaa nurkat täynnä.

  VastaaPoista
 8. Sänkyyn saa katoksen tai sivuille varhot. Niitä verhoja olen ajatellut, mutta vasta sitten kun huoneen värimaailma paremmin selkiytyy. Tai no, valkoiset ne varmaan tulee olemaan :)

  VastaaPoista
 9. Teillä on hyvin saman näköisiä kalusteita kuin meillä :) vaikka tuollaista sänkyä meillä ei kyllä ole. Pitäisköhän laittaa ostoslistalle..

  VastaaPoista
 10. Mahtava sänky! Tuo levys kelpaisi meillekin, kun kaikki haluaa aina samaan sänkyyn nukkumaan (joka nyt on vain 160 cm leveä)..

  VastaaPoista
 11. Komea katossänky! Tuon kokoinen meilläkin saisi olla, paitsi, niinkuin monella, ei ole tarpeeksi tilaa. Kakluunikin on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 12. Vautsi mikä sänky! Kaunis kuin koru. Meilläkin kaksi metriä leveä sänky, ja ilomielin vaihtaisin kapeampaan, tuppaa päiväpeittojen etsintä olemaan niin hankalaa..

  VastaaPoista
 13. Ihastuttavassa talossa asutte! Täytyypä selailla vanhoja postauksiasi, jos löytyy lisää kuvia talosta.

  Toiveet täyttävää vuotta 2010!

  VastaaPoista
 14. Teillä on kyllä niin upeen näköistä joka huoneessa.

  VastaaPoista
 15. Kiitos kaikille kommenteista :) Sänky saa kyllä aina huomionsa :D
  Moneen kotiin siinä saattaisi ongelma olla leveyden lisäksi korkeus, se on liki 3m korkea kaikken noiden koristeiden kanssa.
  Jos joskus täytyy muuttaa, pulassa ollaan :D

  VastaaPoista
 16. Komeen sängyn ja kakluunin lisäksi kehut vielä ruskealle vaatekaapille. Hienoja ovat!!

  VastaaPoista
 17. Upea sänkyhän on kuin jostain linnasta! Meidän makkaria pitäisi laajentaa myös ylöspäin, jos haluaisi tuon mahtuvan:)

  VastaaPoista
 18. Vau! Taas;)

  Tuo sänky on upea ja sopii teidän taloon. Jossain 70-luvun laatikkotalossa se näyttäisi lähes kornilta.

  Mutta joo, mahtava. Ja ihanasti tilaa.

  Ja kakluuni kans.

  VastaaPoista
 19. Ja meidän ahtaaseen asuntoon tuo upeus ei edes mahtuisi;-) vaan voi, mikä sänky! Mä olen aina pikkuisen salaa haaveillut katosvuoteesta;-) saa nähdä, toteutuuko ikinä!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)