maanantai 14. joulukuuta 2009

Lahjontaa

Taas on se aika vuodesta jolloin perheemme muistaa lähellämme työskenteleviä henkilöitä, yhteistyökumppaneita. Opettajia, avustajia, kerhon vetäjiä ja taksikuskeja. Monet heistä tekevät upeaa työtä, enemmän kuin se heidän pieni palkkansa vaatisi. Jos yritysmaailmassa on tapana muistaa yhteistyökumppaneita, niin miksi ei sitten Oy Perhe Ab:ssa.

Koska kouluissa on niin monta työntekijää, on helpointa kiittää heitä kaikkia yhdessä. Eskarilaisen ja 11-vuotiaan kyläkouluun lapset vievät koko henkilökunnalle kahvipöytään kahvia, teetä ja konvehteja. Teini vie saman satsin yläkoulun opettajanhuoneeseen ja toisen lahjapussin keittiöön muulle henkilökunnalle. Keittiön väki on iso osa meidän hyvän ruokahalun omaavan teinin kouluarkea :D. Luokanvalvojaa muistamme sitten keväällä erikseen kun teini jättää (toivottavasti) yläkoulun.

Kuopuksen päiväkerhossa on yksi vetäjä. Hän saa ompelemani ostoskassin, kahvia ja suklaata. Iltapäivätaksien ajaja on aina sama (harmittaa kun vaihtuu vuoden alusta kilpailutuksen takia). Aivan ihana henkilö jota luultavasti tulemme kovasti kaipaamaan. Hän saa kahvia ja konvehteja. Nyt en keksinyt mitään omaperäisempää. Taksikeskukseen lähtee muille taksikuskeille kahvia, teetä ja konvehteja.

Kuulostaa ehkä tavattoman tylsältä, mutta omassa työssäni päiväkodissa nämä tällaiset muistamiset olivat niitä parhaimpia. Tällöin niistä pääsivät nauttimaan kaikki ammattiryhmät, niin avustajat, opiskelija kuin hoitajat ja lastentarhanopettajat. Joskus nimittäin tuli paha mieli avustajan takia kun vanhemmat muistivat vain varsinaista kasvatushenkilökuntaa. Monesti tämä avustava ihminen tekee sen lapsen kanssa paljon enemmän töitä kuin me muut.

Tämmöisiä kassosia meiltä lähtee :)

6 kommenttia:

 1. Minä sain avustajana päiväkodeissa lapsilta myös lahjat ja kortit, johtu ehkä siitä, että olin niin pitkään siellä. Mutta se oli kyllä todella piristävää ja ihanaa, että minuakin muistettiin jollain pienellä vaikken vakio kalustoon kuulunutkaan. :)

  VastaaPoista
 2. Olen kanssasi samaa mieltä, minusta on mukavaa muistaa niitä jotka tekevät arvokasta työtä lastemme kanssa!

  Yleensä olen laittanut pussukoihin
  jotain itsetehtyä, leipää & sinappia & punasipulihilloketta, maustekakkua & pipareita, suklaata...jotain naposteltavaa!

  Pikkusen on vielä epävarmaa
  mitä pussukoista tänä vuonna
  löytyy, toisin sanoen mitä ehdin
  tekemään!

  Nyt vaan kätöset hommiin =D

  VastaaPoista
 3. Mulla oli ihan samat askareet äsken käynnissä. meidän pojilla on joulujuhla keskiviikkona ja sinne on nyt muistamiset pakattu. Myös ryhmien avustajille;-).

  Onpa teillä kauniit kassit lähdössä, varmasti tuovat iloa saajille!!

  VastaaPoista
 4. Ihana ele lämmittää varmasti jokaisen mieltä ja auttaa jaksamaan eteenpäin.

  VastaaPoista
 5. Itse kävin viikonloppuna hakemassa Pentikiltä ja huomenna pitäisi viedä päiväkotiin paketit. Niin ja on myös avustajille.
  Ostin kaikille samanlaiset, kun en jaksanut miettiä:)

  VastaaPoista
 6. Katri: Hyvältä kuulostaa :)

  Tina: Uskon samaa :)

  Aamunkukka: kassin on ihan vaan paikallisesta S-marketista. Yllätti positiivisesti.

  Odetus: Kuulostaa hyvältä ja onnistuneilta lahjoilta :)

  Meeri: Kyllä se mieltä lämmittää aina vaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)