lauantai 19. joulukuuta 2009

Ihan pihalla.

Olipa tänään aivan uskomattoman upea ulkoilusää. Pojat oli ulkona yli kaksi tuntia, minä en ihan niin kauaa. Aurinko paistoi ja lumi kimmelsi.
Pihassa on vieraillut jänis. Nyt täytyy muistaa suojata omenapuut paremmin. Onneksi navetassa näyttäisi olevan lisää verkkoa.

Kaapokin nautti ulkoilusta. Sille oli ne yli 20 asteen pakkaset liikaa. Toinen vain hytisi pihalla, mutta tänään oli ihan toinen juttu. Pallo heiteltiin ja juostiin hakemaan pitkä tovi.Kasvimaa nukkuu talviuntaan. Muutaman kuukauden päästä saa jo ihan tosissaan miettiä lohkojen järjestystä.

Perennat jätin talventörröttäjiksi. Keväällä sitten saavat poistua takavasemmalle uuden kasvun tieltä.

Olisipa huomennakin yhtä kaunista. Tai ei haittaisi vaikka olisi koko joulunaika tällaista.
8 kommenttia:

 1. Onpa kauniita kuvia ja ihana ulkoilusää. Toi koiruus on sitten niin söpö!

  VastaaPoista
 2. Oijjoi, onpas kaunista! Lumi on ihanaa kun on pakkasta.

  Harmauden jälkeen se on niin valoisaa ja jotenkin olokin kevenee =D

  VastaaPoista
 3. Ihanan talvisia kuvia. Tänään oli tosiaan tosi kaunis ilma ulkona, meillä oli aamupäivällä vielä -20 astetta, mutta iltapäivällä kun olimme Helsingissä pakkasta oli alle -10 astetta.
  Jospa täällä olisi huomenna vähemmän, niin päästään luistelemaan.

  VastaaPoista
 4. Katri: No teillä tosiaan oli vielä kylmä. Meidän -12 astetta tuntui jo ihan siedettävältä.
  Täällä eivät vielä ole saaneet koulun kenttää jääkuntoon enkä minä viitsi ajella pitkiä matkoja luistelmeen joten taitaa jäädä vielä väliin. Teistä oli kiva juttu lehdessä :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä onkin kauniita kuvia! Olen monesti miettinyt mikä on koirille liikaa pakkasta. Kumma kyllä meidän Loru ei ole juuri mistään asteesta moksiskaan, Ennemmin jäätyy taluttaja. Mutta pienemmällä lämmönhukka on tietysti kroppaan nähden suurempi, Pulmu alkaa jossain vaiheessa nostella jo käpäliään. Eihän tuolla ulkona viihdy kauaa -20 pakkasella, mutta ihmetyttää kuinka nuo koiran tassut oikein kestävätkään ja pitäisikö niihin laittaa jotkut töppöset...

  VastaaPoista
 6. Olivieno: Luulen Kaapon palelun johtuvan eniten siitä, ettei sillä ole vielä sitä alusvillakarvaa vaan ohut pentukarva turkkina. Ainakaan meidän edellinen tolleri ei säikähtänyt koviakaan pakkasia. Meni uimaankin jopa jäiden sekaan. Omia persooniahan nämä jokainen on. Toinen kissoistamme on ihan helisemässä kun ei uskalla mennä pakkasten takia ulos. Mieli kuitenkin tekisi. Toinen taas käy pihalla piipahtamassa vähän väliä.

  VastaaPoista
 7. Voi miten kaunista! Talvinen luonto kauneimmillaan.

  Karita

  VastaaPoista
 8. Oi, miten kauniin näköisiä lumikukkasia!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)