maanantai 23. marraskuuta 2009

Sytytä ruusuin

Oiva tapa käyttää kanamunakennot ja kynttilän jämät. Sytykeruusu. Itse opin tämän seurakunnan äiti-illassa, sinne idea oli tullut muistakseni Strömsö-ohjelmasta. Ohjeet ovat hyvin yksinkertaiset.
Suojaa työskentelyalue sanomalehdellä. Revi kanamunakennon pohjan "kupit" irti toisistaan ja käytä yli jäävä materiaali ruusujen terälehdiksi, eli revi ne aiempiin kuppeihin. Kauneimmat saa valkoisista kennoista, mutta kaikenväriset käy käy. Lopullinen väri riippuu kynttilöidenkin väristä.

Voila! Ruusu on valmis kynttiläkäsittelyyn.
Sulata kynttilät kattilassa, ei siinä parhaassa mitä kattilakaapista löytyy, vaan mieluiten jossain jo käytöstä poistetussa. Vahdi ja ole varovainen. Vieressä ei tarvitse olla kattilallista hernekeittoa, meillä nyt vain sattui olemaan rokkapäivä. Onnistuu myös sähköliedellä.
Kasta ruusut sulaan steariiniin. Käytä pihtejä. Omani ovat hukassa joten vaati hiukan enemmän sorminäppäryyttä jotta selvittiin ilman palovammoja. Jäähdytä ruusut esimerkiksi yläkuvan kaltaisessa muovilaatikossa. Paperiin tarttuvat kiinni kun steariini jähmettyy.

Valmiita ovat. Näitä kehtaa antaa vaikka lahjaksi ihmisellä jolla on jo kaikkea, ja sytyttelee takkansa ahkeraan. Laittaa kauniiseen koriin tai rasiaan, sopiva nauha ympärille, ja ei kun kanssaihmisiä ilahduttamaan. Näillä muuten syttyy uuni kuin uuni, tai takka kuin takka. Myös hiukan kosteat puut. Niitähän tietysti ei saa polttaa, mutta ei tuolla ulkona ole nyt muuta kuin kosteaa. Sitä on ne liiterin kuivatkin puut.


17 kommenttia:

 1. Vau, mahtava idea!! Meillä kun sytytellään takkoja ihan omasta takaa, niin tuollaisia täytyy tehdä paljon.

  VastaaPoista
 2. Ihania! Noita täytyy kokeilla...

  VastaaPoista
 3. On kyllä tosi hieno idea! Ovat niin nättejä että raaskiiko niitä edes takkaan heittää... =)

  Strömsö on kyllä täynnä hyviä ideoita.

  VastaaPoista
 4. Ja tätä kokeillaan. Vihdoinkin jokin käyttö niille kynttilänjämille, joita olen säästänyt ajatuksella polttaa niitä vaikka ulkotulissa pois. Mutta nythän tulikin parempi käyttö. Munat vain sivuun kennosta ja kokeilemaan! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Kokeilin jo! Tuumasta toimeen. Vaan pitää vielä harjoitella, että saan yhtä kauniita kuin sinulla. Mutta ihan tyydyttävä lopputulos sekä katosi kivasti kynttilänjämiä.

  VastaaPoista
 6. Ihania! <3

  Me saatiin tuollaisia tuparilahjaksi, ja vasta nyt, puolentoistavuoden jälkeen olen niitä raskinut käyttää! Ovat muuten ihania kransseissakin sammaleen kanssa... :)

  VastaaPoista
 7. Oo, erinomainen idea, tuota melkein täytyy kokeilla.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ihanasta vinkistä, näitä on pakko koettaa. Meillä sytytellään takkaa miltei joka ilta.

  VastaaPoista
 9. Nää on helppoja :) Kyllä niitä raaskii käyttää, uusia saa lisää niin vaivattomasti.
  Pikkupiiku: Valkkasin kuvaan parhaimpia, ne meneekin lahjaksi. Ne rumat käytetään sitten itse :)

  VastaaPoista
 10. Onpa hieno idea tosiaan!!
  Näitä pitää kokeilla!!

  VastaaPoista
 11. Hyvät on ohjeet! Minullakaan ei ollut pihtejä, joten kastoin ensin yläpään ja annoin kuivua ja sitten alaosan. Muuten, kädentaitomessuilla niitä myytiin 50senttiä kipale.

  VastaaPoista
 12. Olivieno: En voi käsittää missä ne mun metallipihdit on! Epäilen kahden pienen apinan osallisuutta asiaan :D
  Huima hinta!

  VastaaPoista
 13. Ihanan yksinkertaisesti ja simppelisti kerrottu ohje, kiitos! Meillä tyttö oli tehnyt näitä 4H:ssa, ja itsekin _suunnitellut_ tekeväni. Näiden ohjeiden myötä voin tarttua tuumasta toimeen!

  VastaaPoista
 14. Vastaavan ohjeen bongasin jostain keväällä ja oitis aloin joulua ajatellen säästämään kananmunan kennoja...Muu perhe kummeksuen katselee kokoelmaa. Niitä on kaapissa aikamoinen kasa ja tarkoitus olisi tehdä noita ruusuja ihan lähiaikoina. Hyvä kun muistuttelit, nyt on sopiva ajankohta.

  VastaaPoista
 15. Hienoja!

  Luin tuon kaksi kertaa enkä vieläkään ymmärtänyt miten ne tehdään. Multa puuttuu ihan selvästi joku tee-se-itse-piuha;)

  VastaaPoista
 16. Nina: Näissä ei kyllä voi epäonnistua :D, ja jos niin hassusti käy, voi ne epäonniset polttaa :D

  VastaaPoista
 17. Voi vitsit mikä idea, aivan mahtava! Nättejä ovat sun tekemät, ja hyödyllisiä. Harmi, että asustellaan takattomassa rivarissa. Laitan kuitenki ohjeen talteen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)