tiistai 10. marraskuuta 2009

Isännänhuone

Talomme työhuonetta kutsutaan isännänhuoneeksi. Nimi löytyi sähkötaulusta kun taloon muutimme. Sitten joskus kun on tämän huoneen vuoro joutua remontin alle, on tästä tarkoitus tehdä nimensä veroinen. Väreiksi tummaa lattiaan ja seiniin. Kalusteiksi tummaa puuta. Isot kirjahyllyt kirjoilleni, joista suurin osa joutuu toistaiseksi sinnittelemään pahvilaatikoissa.

Työhuone oli edelliset kahdeksan kuukautta vanhimman pojan asuinpaikkana. Nyt se tuntuu mukavan suurelta pojan muutettua remontoituun huoneeseensa. Neliöitäkin on n. 22. Huone lämpenee pelkästään tuolla uunilla. Sähköpatterit poistettiin viime talvena, ne oli mallia 70-luku, joko pois päältä tai sitten täysillä. Seinien vihreä sävy tuli vuosi sitten. Alla on vanha tapetti joka oli joskus maalattu valkoiseksi ja sitten kellastettu tupakalla. Oli ihan pakko maalata. Katto on alaslaskettu, mutta siellä alla on kaunis panelikatto. Se tullaan kaivamaan esiin. Muovimattokerrosten alla on lankkulattia. Sekin kunnostetaan vaikka se jo tiedetään, että lattia on avattava kokonaan. Heti muutettuamme poistimme vanhat kupariset vesiputket käytöstä. Ne kulkevat vielä lattian alla mutta tyhjinä. Tarkat huomaavat uudet vesiputket kulkemassa uunin edessä. Jäätymisvaaran vuoksi ne menevät toistaiseksi näin. Tämä kuva on otettu kodinhoitohuoneen ovelta. Takan vieressä oleva ovi vie tupaan.
Tämä kuva on otettu tuvan ovelta. Kuten näkyy, ei poikien huoneessa ole vieläkään ovea puuttuvan karmin takia. Karmi on tilattu helmikuussa. Nyt sovimme, että jos se ei valmistu marraskuun loppuun mennessä vaihdamme paikallisen puusepän hiukan joutuisampaan versioon. Lasiovi vie kodinhoitohuoneeseen ja puuovi kylppäriin. Kuvassa ei näy, mutta vasemmalla on vielä ovi vanhempien makuuhuoneeseen. Aika määrä ovia, huone onkin enemmän semmoinen läpikulkupaikka. Nuo kiinteät kaapin on tarkoitus purkaa, ovat aikansa elänyttä lastulevyä. Tilalle tehdään kaapit puusta peiliovin.
Remonttia saakin odotella vielä tovin, tämä on suunnitelmissa viimeinen remontoitava sisätila. Eli ehkä vuonna 2015. (Kuvat saa klikattua suuremmiksi).4 kommenttia:

 1. Kiitos etukäteen Göteborgin kuvista! Toivottavasti saat kopsattua ne mulle.Olen vaan kehunut kaikille kuinka kivaa meillä oli,enkä ole muistanut sinun kameraa ollenkaan! Aikas havupää ;) Perjantaiksi? Kiva tavata ja jutella!!!
  Odotellen Tuija

  VastaaPoista
 2. Onpas valtavan suuri huone! Siitä tulee taatusti upea. Ja hiljaa hyvää tulee;)

  VastaaPoista
 3. Mukavan kokoinen huone! Takka on kaunis, ja oliko siellä Kekkonenkin seinällä, en kunnolla nähnyt...

  Ihanan ankkurituunauksen olit tehnyt! Myöhästyneet onnittelut vähän vielä vanhemmalta, teillä on nyt riittänyt merkkipäiviä!

  VastaaPoista
 4. Tuija: Perjantaita tässä odotellaan...

  Mari: Hiljaa hyvä tulee pitää kyllä paikkansa. Siksipä näitä meidän remontteja tehdään kuin Iisakin kirkkoa :)

  Olivieno: On siellä Kekkonen. Kirppareilta olen etsinyt muiden presidenttien kuvia, mutta en ole valmis maksamaan niistä muutamia kymppejä. Joten etsintä jatkuu :) Tuon Kekkosen kuvan mies sai kerran lahjaksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)