sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Kiitos

 Mahtavat kiitokset kaikille puutarhamme vieraille. Olihan taas upea ja ikimuistoinen päivä. Vieraita oli enemmän kuin koskaan, kahvilan tarjoilut menivät viimeistä pullaa myöten ja myyntitaimet hävisivät sukkelaan navetan seinustalta.

Päivä sisälsi paljon keskustelua puutarhasta, väreistä, kasveista ja rakenteista. Liljat ja värikäs siankärsämö ihastuttivat. Räikeät värit, mutta ah, niin yhteensopivat.
Pioniunikot saivat paljon kommentteja. Niiden siemeniä saattoi sujahtaa muutaman vieraan matkaan, oli sopivasti varastossa muutama valmis pussi. Hauska tietää näiden siirtyvään seuraavaan ja seuraavaan puutarhaan.
Kesäkukkani eivät ole kovin värikkäitä mutta tästäkin tykättiin. Vihreä väri on itsessään kesäinen.
Arboretumin uusi polku valmistui, mutta kivien kiikkeryyden takia kävely polulla estettiin toistaiseksi. Navetasta löytyi vanhaa kettinkiä ja harjaterästä tyyliin sopiviksi esteiksi. Parin vuoden päästä tässä toivottavasti on käveltävä kivipolku jota ympäröi kasvit eikä tylsä kate. Sen aikaa odotellaan nurmikon maatumista sanomalehtien, pahvien ja katteen alla.
Sain kahdeltakin vieraalta lahjan. Tässä on toinen niistä, upean pyöreä sammaloitunut kivi. Juuri sopiva yksilö hortensiapuutarhan muiden pyöreiden kivien joukkoon. Kiitän myös Kuopion vieraita lahjasta, niin kauniita sanoja kortissanne.

Vielä kerran kiitos, taisin olla taas täysin sanaton vieraiden kommenttien, kehujen ja ylistysten edessä. Tätä puutarhaa kun kävelee ja hoitaa päivittäin, ei osaa katsoa sitä ulkopuolisen silmin. Senkin takia on kiva keskustella siitä ja kuulla muiden ajatuksia.


19 kommenttia:

 1. Oho, onpa kukkaloistoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olihan sitä vaikka pelkäsin ettei mikään kuki kun pionien kukinta on ohi.

   Poista
 2. Ihana kuulla onnistuneesta päivästä, ihan varmasti vieraat olivat haltioissaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat haltioissaan, kylpyamme oli kuulemma piste iin päälle.

   Poista
 3. Kuulostaa kyllä hyvin onnistuneelta päivältä, ja teillä on todella paljon nähtävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikein onnistunut päivä, oli paljon uusia kävijöitä.

   Poista
 4. Voi, ihan kyyneleet kihosivat silmiin vieraiden tuomista kivilahjasta (ihana!) ja kauniista sanoista. Uskon, että puutarhasi on ollut valtava elämys kävijöille.
  Minustakin ekan kuvan siankärsämöt ja liljat ovat täydelliset. Saisinpa tuon värisen siankärsämön viihtymään. Olen siemenestä kylvänyt, ja niitä kyllä nousee, mutta aargh, ovat kaikki aniliininpunaisia :-D Ostotaimet eivät koskaan ole kauaa viihtyneet.
  Hei, niin upea kettinkiaita, sain tuosta ideaa – minullakin on vanhaa ketjua vintillä. Pitää vain keksiä, mitä ja mihin, mutta kiitos ideasta, tuo on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivilahja oli ihana. Siankärsämöt ja liljat ovat minustakin hyvä yhdistelmä ja se tuli ihan vahingossa. En tiennyt siankärsämön väriä sillä ne olivat puolikuolleita kun ostin ne Lidlistä viime kesänä. Hyvin viihtyvät ja leviävät vauhdilla, saapa nähdä olenko pulassa niiden kanssa.
   Kettinkiaita on kiva, nyt aloin etsiä lisää kettinkiä mutta sitten muistin, että sitä on taidettu viedä metallinkeräykseen sillon ihan ekoina vuosina täällä asuessa. Höh, puutarhuri kun tarvitsisi kaikenlaista.

   Poista
 5. Upea ja todella kekseliäs lahja! Olisin ikionnellinen noin hienosta kivestä.
  Ihan varmasti ihmiset olivat tyytyväisiä ja ihastuneita puutarhaasi. On se niin hieno ja jatkuvasti vain paranee. Kettinki harjateräksineen sopii vallan mainiosti puutarhan kulkuesteeksi. Minusta se voisi palvella myöhemmin tavalla tai toisella koristeenakin.
  Tykkään tosi paljon siankärsämöistä, mutta en saa niitä viihtymään puutarhassani. Ostin upeaa punaista silloin Tahvosilta, mutta sekin sanoi heipat. Tuo sinun siankärsämö-lilja -yhdistelmäsi on näyttävä. Isossa puutarhassa voi hyvin olla räväköitäkin yhdistelmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivi on hieno ja minähän tunnetusti tykkään kivistä. Kivistä tuli palautetta sunnuntaina, moni kävijä tykkäsi puutarhan kivistä. Meillä siankärsämöt viihtyvät, ihmeellistä kyllä ja leviävät kuten luonnonkanta, ahkerasti.

   Poista
 6. Vau, minkä lahjan sait! Hienoa, että kävijöitä riitti ja päivä oli menestys. Teillä on taas tapahtunut niin paljon vuoden aikana, että aiemminkin puutarhassanne käyneille vierailijoille oli uutta nähtävää. Kettingin käyttö kulkuesteenä oli mainio idea: estää kulkemisen mutta ei pistä silmään kauempaa katsottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodessa tapahtui paljon, hortensiapuutarha ja kasvihuoneen ympäristön viimeistely. Kettinki oli hyvä idea, hyvä, että sitä oli muutama pätkä tallessa.

   Poista
 7. Varmasti päivä on ollut kaikin puolin hieno kun pääsee vaihtamaan muiden innokkaiden puutarhureiden kanssa ajatuksia ja kuulemaan ansaittuja kehuja tehdystä työstä. Toivottavasti viimein ensi vuonna pääsisin itsekin puutarhoja kiertelemään eikä tulisi päällekkäistä menoa kuten tänä ja viime vuonna. Ja ehkä jonain vuonna omakin puutarha olisi riittävän valmis ulkopuolisten katseltavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna Avoimet puutarhat on sunnuntaina 16.6. Saapa nähdä käykö se omiin aikatauluihin, jos käy olemme auki. Rohkeasti pitämään omaa puutarhaa auki, kävijät ymmärtävät keskeneräisyyttä.

   Poista
 8. Hih, kävin just vaihtamassa linnuille puhtaan veden lautaselle ja katsoin, että miul on ihan samanlainen pyöreä kivi lautasen vieressä ja vielä tuollainen samanlainen sammalkin :) Olin ihan unohtanut omat pyöreät kiveni, jotka reunustivat istutusaluetta ja löysin ne uudelleen viime kesänä, kun kaivelin lapiolla. Nyt reunustavat lavakaulusta. Kivet on <3

  Nuo värikkäät siankärsämöt ovat somia. Haluaisin pihalle luonnon kärsämöä ja ohdakkeita, mutta yritän myös värikästä siankärsämöä kotiuttaa - tuurillani siemenpussin kärsämöt ovat kaikki violetteja Ü

  Harmi, kun tänäkään vuonna ei avoimet puutarhat sopinut aikatauluun. Olimme viikonlopun Lohjalla ja lähellä olisi ollut yksi kiva kohde, mutta kävimme katselemassa lapsien kanssa kasvien sijaan eläimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyöreät kivat ovat ihania <3 Siankärsämöistä on tullut yksi suosikkini, tuntuvat olevan meillä kestäviä.

   Poista
 9. Hianua, että päivä oli onnistunu. Teillä näkemistä riittää.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)