perjantai 23. joulukuuta 2022

Tänä vuonna juhlitaan

Viime vuonna menetin joulun juhlinnat lähes kokonaan, sairaalan koronaosaston joulua kun ei voi jouluksi sanoa. Tänä vuonna otetaan vahinko takaisin. Ei maallista överijoulua kuitenkaan vaan läheiset ihmiset yhdessä ja hyvää ruokaa. Se on tärkeintä.

Kuusi haettiin lastenlasten kanssa omasta metsästä. Syvän hangen takia piti valita aika nopeasti ensimmäisten kuusten joukosta joten on hitusen harva. Korvattiin sitten runsailla koristeilla ja valoilla kuusen viat.
Joulukukkana perinteisesti amarylliksiä leikkona. Tänä vuonna en ostanut hyasintteja, tosin tänään on vielä kauppapäivä ja jos sattuu pinkkejä kohdalle niin saatanpa vielä ostaakin. Vanhasta käspaikasta tehty liina on joka vuosi joululiinana.
Joulukoristeita on niukasti. Ajattelin joulun jälkeen käydä koristelaatikon läpi ja katsoa säilytänkö enää kaikkia. Näistä lasikelloista tykkään. Molemmat kellot ovat kirpparilta, lisääkin voisi löytyä.
Vuosia sitten Viipurista tuotu lasipallo on kauneimpia kuusen koristeista. Vaikka meillä sataa vettä ja hanki on madaltunut huomattavasti, on täällä silti valkea joulu.

Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa kaikille teille lukijoilleni, niin vakituisille kuin satunnaisille.
 

20 kommenttia:

 1. Ihan nättihän tuo kuusi on. Ette sentään poranneet runkoon täyteoksia, niin kuin isäni tekee, jos oksia on epäsuhtaisesti tai harvassa. Jos ei löydy täydellistä, sitten sellainen tehdään :D Kaunis on tuo Viipurista tuotu lasipallo. Hyvää joulun aikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan nätti se on ja tykkään perinteisestä metsäkuusesta. Ei sentään porattu lisää oksia :D

   Poista
 2. Ihanaa, että tänä vuonna olet terveenä ja vieläpä erinomaisessa vastustuskyvyssä, toivottavasti! Teidän joulu näyttää ja kuulostaa täydelliseltä. Nuo lasiset kellot ovat mahdottoman kauniita! En muista koskaan nähneeni tuollaisia.
  Heh, naurattaa Hiidenkiven Minnan kertomus lisäoksien poraamisesta :-DDD
  Hyvää joulua ja mukavaa yhdessäoloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveenä ollaan, se on hyvä. Nuo kellot ovat kauniita, en ole nähnyt niitä kaupoissa, vain nuo kaksi kirpparilla. Lisäoksien poraaminen voisi olla hauskaa lapsen mielestä :D

   Poista
 3. Hyvää ja tunnelmallista joulua. 🌲🕯🌺

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että voit tänä jouluna juhlia edellisvuodenkin edestä. Ihmeesti osaamme arvostaa asioita vasta, kun olemme jotain menettäneet tai vaarassa menettää.
  Lasiset joulukellot ovat tosi kauniita. En ole tuollaisia missään nähnyt. Hiidenkiven Minnan kommentti toi mieleeni, kuinka minunkin isäni porasi harvan tai epätasaisen kuusen runkoon reikiä ja liitti uusia oksia. Hyvin pysyivät oksat ja niiden neulaset joulun yli kuusessa.
  Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyipä sittenkin joku toinenkin, joka on tuunannut joulukuustaan! Olen luullut, että isäni olisi ainoa laatuaan tässä asiassa. Ei lisäoksien kestävyydessä tosiaan juuri mitään eroa luonnostaan kasvaneisiin ole.

   Poista
  2. Minulle tuo tuunaaminen on vierasta, meillä ei tehty sitä koskaan. Aika hauskaa.

   Poista
  3. On ihana saada viettää joulu kotona ja terveenä.

   Poista
 5. Hyvää, rauhallista joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 6. Ihana sävy amarylliksissä! Kaunista joulun aikaa! 🌟

  VastaaPoista
 7. Kuusi näyttää ihan tasapainooselta ja komialta koristeineen.
  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 8. Rauhaisaa ja iloista joulun aikaa!

  VastaaPoista
 9. Vietä tuplajoulu! Oikein iloista joulua, tunnelmat ainakin ovat kohdallaan.

  VastaaPoista
 10. Ihana kuusi ja niin mahtavaa on saada viettää joulua omien läheisten kanssa💕

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)