tiistai 25. lokakuuta 2022

Pienet tuliaiset reissusta

Vietin pitkän viikonlopun äitini ja siskoni kanssa Riikassa. Kävelimme jalat rakkuloille, söimme hyvää ruokaa, nauroimme paljon ja vain nautimme lomasta, ei mitään kiirettä, ei mitään pakollista.

Riikan suuri keskustori oli yksi kohteemme, hotellikin sattui sijaitsemaan melkein vieressä. Mielessäni kummitteli edellisen Riikan matkan ostokset, siemenet ja valkosipulit. Josko nytkin niitä löytyisi matkalaukussa kotiin tuotavaksi.

Ja tokihan kaikkea löytyi. Ihan vähän vain, ihan vähän vain.  Vaan jos tihrustatte kuvista siemenvalikoiman hintoja niin varmana ymmärrätte miksi vähän on tässä kohtaa hyvinkin liukuva käsite.
Pulassa olen näiden kanssa ensi vuonna, esikasvatuksille ei ole yhtään sen enempää tilaa kuin aiempina vuosina.
Keltaiset porkkanat 0,60€ pussi. Taisin ostaa tänä vuonna Suomesta hintaan 4,99€ pussi ja pussissa oli paljon vähemmän kuin näissä. Otin viisi pussia niin riittää ainakin pariksi vuodeksi. 'Balcony Yellow' tomaattia etsin keväällä mutta en löytänyt myymälöistä enkä viitsinyt tilata mistään yhden pussin takia. Nyt sitä löytyi ensi kesän kasvatukseen. Ja pari muutakin pussia tomaattia uudeksi kokeiluksi.
Valkosipulia niiltä ihanilta mummoilta ja papoilta jotka myivät oman puutarhan aarteita. Lajikkeista ei tietoa. Viime aikoina on instassa liikkunut tietoa valkosipulin taudeista ja punkeista. Otin riskin sillä koen itse, että samat voi saada näistä tai sitten kaupassa myytävistä valkosipuleista. 
Kun sopivasti sattuu kohdalle, on hienoa löytää tuliaisiksi jotain paikallista. Tämä kissa on paikallista käsityötä. Juuri sopiva pieni koriste kukka- ja kissanaisen käsilaukkuun. Muistuttaa meidän Alma-kissaa ainakin muotonsa perusteella.
Keskustorilla näin ihan livenä kissan. Paistetteli päivää auringossa kylmän aamun jälkeen. Vaikutti oikein hyvin hoidetulta lemmikiltä eikä kujien kulkukatilta. Mulkoili meitä turisteja siihen malliin ettemme häirinneet tärkeää aurinkohetkeä yhtään enempää. 

Koko tämä viikko on lomaa, valkosipulit pitääkin laittaa heti maahan. Niitä tuli matkalaukussa hitusen enemmän kuin suunnittelin, joten joudun ottamaan varalaatikon käyttöön. Jos sen maa on liian jäässä niin sitten isken kynnet kasvihuoneen multaan, se ainakin on sulaa vielä. Keväällä ne voi siirtää lopulliseen kasvupaikkaansa tai jatkaa kasvatusta kasvihuoneessa.
 

24 kommenttia:

 1. Hyvät löydöt, vau mitkä hinnat. Ihania esikoita yms! Ja kissakoru <3 Hih, Alma-koru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenissä oli hinnat kohdillaan, kukkasipuleissa taas kaikki kalliimpaa. Toivottavasti saan esikot kasvamaan, ja kaikki muutkin. Kissakoru on ihana <3

   Poista
 2. Eihän tuollaisia herkkuja voi vastustaa, eikä varsinkaan noilla hinnoilla. Kyllä kannatti. Meillä siemenpussien hinnat ovat jo aika tyyriitä. Pitää taas keväällä tarkkaan miettiä, ettei tee hutiostoksia.
  Luin viikonloppuna puutarharyhmien valkosipulikeskustelua. Koski kai lähinnä Hollannista tuotuja, mutta luultavasti virusta/punkkia on muualtakin tuoduissa valkosipuleissa. Pelottavaa on se, että sama virus/punkki tarttuu myös kukkasipuleihin. Itse löysin menetettyjen talvivalkosipuleiden tilalle kotimaassa tuotettua Aleksandraa. Toivottavasti on tervettä.
  Kiva koru, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voinut vastustaa, ensi keväänä tosin tulen hukkumaan esikasvatuksiin. Onneksi lasikuistia ja kasvihuonetta voi hyödyntää perennojan kanssa. Kumpikohan on ollut ensin, punkit ja pöpöt valkosipulissa vai kukkasipuleissa? Kurja jos taudit leviävät mutta ehkä tämä lisää kotimaisten kysyntää.
   Koru oli kiva löytö paikallisesta lankakaupasta, sisko osti myös mutta erilaisella kissalla.

   Poista
 3. Mukavat tuliaiset ja edukkaat hinnat. Riika on hieno kaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riika on hieno kaupunki ja kiva oli käydä varsinaisen turistisesongin ulkopuolella, ei ollut ruuhkaa missään ja sää oli juuri sopiva kävelyyn.

   Poista
 4. Minä kuolasin myös tuota esikkopussia😍 On kyllä olleet edullisia ostoksesi. Olisikohan valkosipuli Aleksandraa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi olla Aleksandraa, se taitaa olla melko punainen sävyltään.

   Poista
 5. Pyörryttävän ihanat siemenpussit ja valkosipulit oli upea tuominen.

  VastaaPoista
 6. Hyviä löytöjä ja todella edullisia sellaisia! Mulla olis voinut kontrolli pettää... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kontrollin pettäminen oli helppoa, tomaattilajikkeiden kanssa sain hillittyä itseni.

   Poista
 7. Siemenpussit ovat niin pieniä, joten aika pientä tuliaisten osto vielä oli. Siemenethän säilyvät muutaman vuoden, jos ei kaikkea pysty keväällä kylvämään. Ihana tuo kissa! Tai siis molemmat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut lentolaukku täyteen vaikka kuinka yritti :D Siemenissä on todella pitkälle päiväystä, osassa jopa vuoteen 2025 joten niiden kanssa ei ole kiire. Kissat ovat ihanat :)

   Poista
 8. Kuulostaa ihanalta reissulta (rakkoja lukuunottamatta). Ja tuliaiset ovat huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana reissu ja tuli tarpeeseen. Sai levättyä ja unohtaa kaikki koti- ja työasiat.

   Poista
 9. Todella edullisia siemeniä ostit. Ja muutenkin kivalta reissulta kuulostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin miten edullisia siemenet olivat, näiden hinta ei ollut paljoa noussut kolmessa vuodessa.

   Poista
 10. No nyt on kevääksi kylvämistä! Hieno valikoima.

  VastaaPoista
 11. Ihanat tuliaaset, ymmärrettävistä syistä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)