sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Herkkisten suojausta ja havukranssi

Aprikoosipuiden suojaaminen pakkasilta jäi myöhäiseksi mutta ehdin ajoissa ennen pakkaspäiviä. 

Puut ovat valeistutuksessa ruukuissaan. Kaivoin ne kasvihuoneen multaan jo aiemmin syksyllä. Nyt lisäsin taimien päälle kaksi lankakoria. Piiskataimet tulivat nätisti korien läpi ja säilyivät ehjinä. Täytin korit kuivalla oljella jota löytyi omista varastoista.
Lopuksi kiedoin koko hökötyksen hallaharsoon. En laittanut harsoa päälle, ehkä olisi pitänyt.
Kelta-alppiruusu sai pakkaspeiton päälle kerroksen olkea ja lisäsin olkea myös peiton alle. Päälle lankakori pitämään olkea paikoillaan. Lisään tuohon vielä harson koska lunta tuskin on tulossa enempää vielä pitkään aikaan.
Olin tällä viikolla työpaikkani virkistysiltapäivänä kranssikurssilla. Jokainen sai tehdä havukranssin. Koska olen hyvin yksinkertaisten kranssien ystävä, tein hyvin yksinkertaisen kranssin. Vain kahta erilaista havua ja muutama eukalyptuksen oksa koristeeksi. Olen joskus aiemmin kokeillut kranssin tekoa ja jo silloin totesin ettei ole minun lajini vaan mielelläni maksan jonkun muun tekemästä kranssista. Mieli ei muuttunut tämän kranssin myötä.
Kranssi pääsi koristamaan saunan eteistilan ikkunaa. Laitoin kranssiin paristotoimiset valot mutta ne eivät ole päällä kuin hämärässä, valoissa on ajastus ja ne palavat vain kuusi tuntia vuorokaudessa. Tämän ikkunan pokat ovat keväällä kunnostusvuorossa ja siinä vaiheessa pitää ottaa kantaa korjataanko tuo puuttuva alaruutu vai annetaanko olla pois. Se on kissojen reitti saunalle turvaan ja lämmittelemään kun ulkoilevat.
Hyvin sopii kranssi vanhan rakennuksen tyyliin.

Ei muuten tunnu yhtään siltä, että on jo 1. adventti. Joulun tulo pääsi yllättämään.
Vanhempi lapsenlapsi oli tänään huolissaan, että tuleehan varmasti hommattua joulukuusi. Tulee ja pappa lupasi, että pääsee mukaan metsään kuusta valitsemaan.


10 kommenttia:

 1. Kauniin kranssin teit minä olen myös yksinkertaisien kranssien ystävä ja eukalyptuksen oksat on minulle erityisesti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen oikein tyytyväinen kranssiin. Eukalyptukset on kivat.

   Poista
 2. Oi, siellä on aarteet ihanasti suojattu.
  Kaunis kranssi. Minäkin useimmiten tykkään enemmän pelkistetyistä versioista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on hyvät suojat. Pelkistetty jättää tilaa ympärillä olevalle kauneudelle.

   Poista
 3. Hyvät suojat sait arkajaloille. Minäkin olen yksinkertaisten kranssien ystävä, juuri tein yhden pelkästä katajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, katajasta saisikin kivan, neulasissa on hieno värisävy.

   Poista
 4. Ihana kranssi, sopii saunaan kuin nakutettu.
  Nyt ei voi kuin toivoa, että kaikki kasvit kestävät tämän pakkasen, vähän yllättävän aikaisin tuli, eikä lumesta täälläkään tietoa viikon ennusteessa ainakaan. Hyvät nuo olkisuojat, itse vetäisin harson vielä aprikoosien latvankin yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kovemmat pakkaset tulivat vähän huonosti, maa oli litimärkä eikä yhtään lumen suojaa. Ehkä voisin käydä virittelemässä harson vielä päälle, ei pääse kylvä sitä kautta ja tuhoa kaikkea.

   Poista
 5. Instassa jo ihailin tuota kranssia. Niin yksinkertainen ja vähäeleinen eli juuri siksi tyylikäs ja kaunis. Sopii upeasti punamultarakennukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertainen rakennus vaatii yksinkertaisen ja vähäeleisen kranssin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)