sunnuntai 3. lokakuuta 2021

Räiskyvää

Hieman on vähälle jäänyt blogit, aloitin yhden uuden projektin toisella elämän rintamalla ja se vie nyt aikaa. Kerron lisää jos saan asian päätökseen tässä lokakuun aikana. Lapsenlapset olivat koko viikonlopun yökylässä ja se tarkoitti hieman erilaista puutarhaviikonloppua kuin ilman heitä. Retkelläkin käytiin, katsastettiin Askolan hiidenkirnut.

Puutarhan värit olivat hienot tähän päivään saakka kunnes tuli tuuli ja vei puista ja pensaista lehdet.

Edustuspenkin rusokirsikka on ensimmäistä kertaa näin punainen. Aivan mahtava väri ja kiitin itseäni, että kerrankin mietin paikan oikein. Puu loistaa suoraan salin ikkunoihin eikä taloon tule kukaan näkemättä puuta. Toivon upean ruskan lupailevan ensi keväänä ensimmäistä kukintaa, se on vielä näkemättä.
Aboretumissa on myös syksyn värejä vaikka ei ihan yhtä loisteliasta punaa. Punaa olisi, mutta mongolianvaahtera jää juuri tässä kuvakulmassa keltakoivun taakse. Tänään tuuli vei lähes kaikista arboretumin puista lehdet.
Japaninhappomarja 'Aurea' on punastunut. Kesällä tämä on upea limenvihreä. Sopii hyvin yllä kasvavan koristeomenapuun väreihin.
Rosarion ja luumulehdon erottavaan kivimuuriin jäi hassu mutka jonka kasvittamista mietin pitkään. Viime vuonna laitoin siihen koivuangervoja enkä ole katunut. Syysväri on hieno. Seassa näkyy kasvavan vihreä luumupuun juurivesa. Jätän vesan kasvamaan ja yritän saada ehjänä pois ensi keväänä. Luumu 'Laatokan Helmi' on omajuurinen joten tuo juurivesa on samaa lajiketta.
Pihlajissa on hienoja värejä vaikka niitä joutuukin ihastelemaan verkon takaa. Tämä ei ole Tuurenpihlaja sorbus 'Dodong' mutta jotain läheistä sukua sille, nimilapun mukaan on sorbus ex. Dodong.
Mummin parhaat puutarha-apulaiset kasasivat ison kasan vaahteran lehtiä ja sitten hyppelivät kasaan. Hauskaa oli.
Tein joku viikko sitten vanhasta radiosta kissoille pesän. Vähän pieni siitä tuli mutta ajattelin, että josko tytöille kelpaa. Kelpasikin ensin Jalolle joka seitsemän kiloa täyttä tavaraa. Vähän ahdasta mutta jalkoja asettamalla mahtui ottamaan pienet päiväunet.
Seuraavaksi radion valtasi Alma. Nukkua ei kauheasti malttanut mutta olihan tuo hyvä paikka myös tarkkailuun.

Lokakuu alkoi mukavan aurinkoisena, toivottavasti hyvä sää jatkuu.


19 kommenttia:

 1. Ihana tuo kissaradio! :-D Selvästi mieleinen, ja miksi ei olisi, hyvä suojainen koppi. Jostain syystä ahtaat paikat tuntuvat viehättävän kissakansaa.
  Oi miten upeita värejä! Rusokirsikalla on tosiaan paraatipaikka ja syystä. Toivottavasti se ensi keväänä kukkii, onhan tuolla jo kokoa. Minun pikku rääpäleeni teki keväällä ensimmäiset pari kukkaa. Noin komea syysväri siinä ei vielä tänäkään vuonna ole, mutta tuollaista on hyvä odottaa.
  Voi että, tuon lehtikasaan hyppelyn muistan omastakin lapsuudesta syksyn parhaina leikkeinä. Keväällä se oli purojen tekeminen, kun lumi sulaa :-)
  Jännää kuulla uudesta jutustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissaradio näyttää kelpaavan, Alma nukkuu siellä juuri nytkin joten pieni ahtaus on ehkä mieleen. Rusokirsikka on upea, olen pari kertaa oikein hätkähtänyt kun olen nähnyt sen leiskunnan salin ikkunasta.
   Lehtikasaan teki mieli hypätä itsekin, on aika houkutteleva :) ja puroja pitää tehdä joka kevät!

   Poista
 2. Hauskat radiokissat. Todella hyvin valittu paikka rusokirsikalle. Toivottavasti myös kukkii tulevana keväänä. Tuuli puhelteli meilläkin puista paljon lehtiä pois ja tänään sama meno taitaa jatkua. Ainakin riittää lehtiä maassa, mihin hyppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvilan kateilla on ihan oma radio-ohjelma :D Joka kevät olen odottanut rusokirsikkaan edes yhtä kukkaa mutta ei, ei ole suostunut kukkimaan. Liekö johtuu omajuurisuudesta, se voi kai joskus hidastaa kukinnan alkua.

   Poista
 3. Mainio uusiokäyttö vanhalle radiolle. Kissoilla on kiva tarkkailupaikka ja sopivan ahdas pesä torkkumiseen.
  Upeita ruskavärejä. Nyt niitä pitää ihastella, sillä tuuli riepottelee puita parhaillaankin aika tyhjentävästi. Rusokirsikka on todellakin parhaassa mahdollisessa paikassa. Varmasti sitä tulee vilkuiltua sisältäkin käsin ikkunoiden ohi kulkiessa.
  Lehtikasassa olisi aikuisenkin kiva käydä pyörimässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikkinäinen radio pääsi hyvään uusiokäyttöön ja sopii sisustukseen. Tänään tuulessa taisi lentää loputkin lehdet pois, toisaalta harmi koska ruska oli hieno. Rusokirsikkaa tulee ihailtua paljon.

   Poista
 4. Mainio kissaradio ja kauniita ruskan sävyjä.

  VastaaPoista
 5. Ihana paikka kissoille:)
  Vaahteranlehtikasa houkuttaa taatusti leikkeihin!

  VastaaPoista
 6. Hienoja ruskan värejä. Hyvän paikan rusokirsikalle oivalsit. Kohta on lehdet karisseet jo täälläkin mutta jotain on kuitenkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusokirsikan paikka meni nappiin, on ansainnut paraatipaikan.

   Poista
 7. Hauska kissaradio :).
  Minäkin ihailen tämän syksyn rusokirsikkaa, nyt on väri ollut hurjan kaunis. Toivotaan sekä siellä että täällä hienoa kukintaa ensi keväälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissaradiosta tuli kiva. Rusokirsikka on nyt hurjan kaunis. Kukintaa odotan, jospa vihdoin saisin kokea sen.

   Poista
 8. Oioi, miten hieno paikka rusokirsikalle! Tuossa se saa ihailua osakseen joka ikinen päivä! Kissaradio on kyllä oiva idea, ihan vertaansa vailla! :D

  VastaaPoista
 9. Ihanat nuo pikkuiset lapsenlapset lehtikasassa! Luulen, että pieni hengähdystauko tekee mummillekin hyvää kun olet niin hurjan ahkerana aina. Hyvä levätä välillä. Hauska tuo kisuradio :) Pidän niin peukkuja rusokirsikkasi kukinnalle ja uskon, että ensi keväänä se kukkii! Minulla taisi mennä 5 vuotta kukintaan, mutta täällähän kaikki menee niin hitaasti. Iloista syksyä Sinulle!

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtava kissaradio! Tuota kelpaa myös katsella, ei vain kuunnella. ;) Ihanaa punaista ruska teillä siellä.

  VastaaPoista
 11. Komeat ruskavärit! Rusokirsikan sijainti on suorastaan täydellinen; sen lisäksi että se näkyy sisältä hyvin, se myös näyttää komealta talon seinää vasten. Koivuangervoillakin on yllättävän hieno ruskaväritys. Meilläkin tuuli pudotti suurelta osin lehdet puista. Muutama koivu yrittää pitää kiinni lehdistään ja puutarhassa viimeisimpänä ruskaantumisen aloittaneet kasvit, mutta pian ovat värit vähissä.
  Hyvä, että radio kelpasi kissoille. Jalolla näyttää tosiaan olevan vähän ahtaat tunnelmat :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Vau mikä väri rusokirsikassa! Ja paikka sillä myös loistava!
  Keltaista löytyy niin paljon syksyisin, mutta kaikki punainen on loistava lisä!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)