lauantai 30. lokakuuta 2021

Tahaton tauko

 Ei ollut tarkoitus pitää mitään taukoa blogista. Joskus vain elämässä menee muut asiat edelle. Olen taas innostunut sukan neulomisesta, olkapää on kestänyt parin vuoden tauon jälkeen. Tai on käsi kipeä mutta ei paha. Olen opiskellut Helsingin Yliopiston johdatus oikeustieteeseen-kurssin ja jos se menee hyväksytysti läpi, aloitan avoimessa yliopistossa oikeustieteen opintoja. Näin viidenkympin korvilla on hyvä aloittaa unelmien toteuttaminen. Olen saanut pitää luentoja ja niihin valmistautuminen on vienyt joitain iltoja. Olen alkanut opetella liikunnan harrastamista ja käyn kerran viikossa kuntojumpassa. Ja sitten on tietysti myös entisöinti. Että semmoisia selityksiä vaan täällä ollaan taas.

Kävin tänään ensi kertaa puutarhassa pariin viikkoon. Eipä ole juuri huvittanut niinä iltoina kun aikaa olisi ollut. Meillä on märkää, saapas sanoo slurps nurmikolla ja ojat ovat täynnä vettä.

Kivipuron lammikko on täynnä vettä. Viiruhelpi on kauniin värinen syksyllä. Se on levinnyt aika pahasti keltapäivänliljan sekaan mutta ei haittaa tässä kohtaa
Siinä on kirpparilta hankittu villaheisi. Onko kellään kokemusta sen kasvattamisesta? Paikka ainakin pitää vaihtaa sillä tässä ei taida olla riittävästi tilaa. Kuinkakohan suureksi kasvaa? Uskalsin jättää verkottamatta sillä heidet eivät tunnu kelpaavan jäniksille.
Tarkastin kaikki aiemmin syksyllä laitetut verkot. Muutamaan lisäsin metallipiikin pitämään verkkoa aloillaan mutta pääosin kaikki oli kunnossa. Näihin suuriin verkkovirityksiin olen edelleen tyytyväinen. Oli hyvä idea verkottaa koko perenna-alue eikä vain yhtä taimea.
Verkot loppui armottomasti kesken joten tänään jouduin tekemään vielä pari viritelmää. Nimetön vaahtera sain rungon suojaksi tukevaa rungonsuojaverkkoa. Eiköhän tuo riitä jäniksiä vastaan.
Lämpimän syksyn ansiosta esikot kukkivat. Tämä on samaa sarjaa kuin aiemmin esitelty keltainen esikko, pari vuotta sitten Latviasta tuotuja siemeniä jotka kylvin keväällä. Ainakin siis yksi taimi on todistettavasti muuta kuin keltainen.
Pidimme pari viikkoa sitten mieheni ja minun 50v. juhlat ja samalla juhlistimme keskimmäisen pojan täysi-ikäisyyttä. Tarjosimme läheisille juhlalounaan jossa syötiin myös jotain omalta kasvimaalta. Keräsin ruusukaalit ja ne paahdettiin uunissa naudanpaistin kaveriksi. Hyviä olivat. Ruusukaalin taimet saavat olla rauhassa, viimeksi pari päivää sitten keräsin kourallisen kaalin palleroisia uunilohkoperunoiden kaveriksi. Satoa on tulossa lisää jos vain ei tule kovia pakkasia.
Puutarha on niin syksyinen kuin olla ja voi. Kellastuneita iiriksiä, lehtensä pudottaneita puita ja oranssina loistavia koristeomenia. Seuraavaksi toivoisin vähän kuivempaa. Voisi vielä hravoida lehtiä, leikata yhden vaahteran tai kitkeä rikkaruohoja pois. Oikein märällä säällä kun ei huvita edes käydä puutarhassa.


15 kommenttia:

 1. Oikein hyvät selitykset, vautsi nuo oikeustieteellisen opinnot🤩 En voisi itse kuvitellakaan enää opiskelevani paitsi jotain kevyttä puutarhaan ja kasveihin liittyvää ehkä?!
  Nyt on tosiaan suotuisa syksy ollut noille esikoille, täälläkin jokunen kukka vielä jaksaa.
  Tänään oli upea päivä sään puolesta, rakennettiin miehen kanssa pientä puuvarastoa. Toivottavasti sielläkin on ollut kuivempaa keliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nyt nähdä opiskelut onko minusta yliopistoon mutta ainakin kokeilen koska olen pitkään siitä haaveillut. Ja työoikeus kiinnostaa paljon, ihan työnkin puolesta. Yksi toinenkin esikko oli kukassa mutta siitä en tajunnut ottaa kuvaa, esikot ovat siitä kivoja että syksyn kukinta ei vaikuta haittaavasti kevään kukintaan. Tänään oli kuivempaa, ei satanut yhtään.

   Poista
 2. Kivoja asioita sinulla on meneillään. Minulla on lähes koko ajan jokin opiskelu meneillään. Ne kyllä ovat täydennyskoulutuksia.
  Liikunnan harrastaminen ei mene hukkaan, kuten ei entisöintikään.
  Paljon on vettä tullut kivipuron lammikkon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas on meneillään paljon mutta ihan kiva kun talvella on kuitenkin vapaata puutarhasta. Vähän jännittää kuinka pärjään yliopiston opiskeluissa kun ei ole edes lukiota taustalla mutta kokeillaan. Liikuntaa pitäisi harrastaa paljon enemmän mutta ei ole koskaan ollut se mun juttu.

   Poista
  2. Sinulla tulee ihan valtava määrä liikuntaa puutarhahommissa. Tänään aloitin hieronnan, käyn siis sarjan. Toiveena saada lihasjumeja hartioista ja jopa lonkista pois.

   Yliopistotasolla on helpompi aloittaa opiskelu juuri itseä kiinnostavista aiheista ja tehdä tylsempiä kursseja pois sitten pikkuhiljaa.

   Poista
 3. Vautsi vau! Mahtavan mukavia kuulumisia! Peukutan opiskelulle ja sukkien neulomiselle <3 Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Varsinainen syntymäpäiväni on edessä reilun viikon päästä mutta pidettiin jo yhteiset juhlat.

   Poista
 4. Kiva kuulla, että blogihiljaisuuden syyt ovat positiivisia. Olet ahkera bloggaaja, joten ilman muuta sinua kaivataan.
  Lämpimät onnittelut teille kummallekin pyöreistä vuosista! Onnea myös hienosta päätöksestä ryhtyä opiskelemaan. Aikuisopiskelussa on paljon hyödyllisiä elementtejä verrattuna lapsuuden ja nuoruuden koulunkäyntiin. Työoikeus on varmasti sarka, jossa tekemistä riittää.
  Koko istutusalueen verkottaminen on fiksu idea. Melkeinpä helpompaakin virittää yksi verkko isommalle alueelle, kuin lukuisia pieniä sinne tänne.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, ensi viikolla on se virallinen päivä. Aikuisopiskelu on kivaa mutta aika haastavaa työn ohella. Ei kyllä olisi onnistunut yhtäaikaa pienten lasten kanssa.

   Poista
 5. Nostan hattua opiskeluillesi, toivottavasti saat työoikeudesta (ja muusta) hyötyä ja innostus jatkuu. Kuntoilusta on aina hyötyä, vanheneminen jopa lisää tarvetta huoltaa itseä.
  Lämpimät onnittelut teille molemmille merkkivuosietapista!
  Minulla on ollut myös aika kynnys pihatöiden pariin lähtemiseen. Jotain tehtäviä olisi vielä listalla, mutta ei vaan ole huvittanut. Täällä on ollut aurinko kortilla, sitä odottaisin kirittäjäksi.
  Tsemppiä sinulle syksyn uusiin aluevaltauksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, ihan varmasti tulee olemaan hyötyä, ihan jo pelkästä omasta ilosta ja uuden oppimisesta on sinänsä hyötyä. Liikuntaa pitäisi harrastaa enemmän, se on ollut aina tosi vaikeaa minulle.

   Poista
 6. Onnea opiskelun tiellä ja syntymäpäiviä viettäville ❤
  Minullakin olisi vielä joitakin puuhia mökillä mutta tahmeaa on saada itseään liikkeelle. Ei oikein huvita nyt mikään .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tahmeaa on, märkä ja kylmä puutarha ei houkuta.

   Poista
 7. Ihailtavaa, miten haastavat opinnot olet ottanut itsellesi! Mutta varmasti on mukava oppia uutta ja saada uusia näköaloja elämään.
  Onnittelut teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää olla haasteita. Tammikuussa alkaa työoikeus!

   Poista

Kiitos kommenteista :)