sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Viikonlopun puuhia

Tänä viikonloppuna sai paljon aikaiseksi. Leivottiin pipareita lastenlasten kanssa ja tuotiin kuusi sisälle saliin. Paketoin melkein kaikki lahjat ja mietin aikataulun loppujen hankkimiseksi. Ostin saliin uudet leikkokukat ja keittelin lauantaina kolmisen litraa riisipuuroa joka nautittiin yhdessä tyttären perheen kanssa salin hämäryydessä joululaulujen soidessa taustalla.
 Lidlistä löytyi ihana valmis kimppu jossa oli valkoisia tulppaaneja ja liloja hyasintteja.
 Piparkakut paistettuina, koristelua odottamassa. Kuusivuotias mummin mussukka jaksoi koristella omia piparkakkujaan pitkälle toista tuntia. Teki tarkkaa ja huolellista työtä.
 Perinteisiä asetelmia oli toivottu tänäkin vuonna, niinpä tein niitä taas ison kasan ilahduttamaan sukulaislapsia.
 Ja kun lapsille tehdään, pitää olla värikästä ja koristeita runsaasti.
Mieheni haki lauantaina kuusen lastenlasten avustamana omasta metsästä. Tätä kuusta on katseltu jo parisen vuotta sillä silmällä että siitä tulee vielä joskus joulukuusi. Nyt oli korkeutta riittävästi vaikka ihan ei osu kattoon.
Koristeet tuttuun tyyliin Suomen väreissä, sinistä, valkoista ja hopeaa. Sekä muutama suklaajoulupukki lasten iloksi.

24 kommenttia:

 1. Oho, oletkin hyvissä ajoin liikkeellä jouluvalmistelujen kanssa! Minä taidan odotella lähemmäs joulua, kun olen ottanut pari vapaapäivää sinne joulun tienoille. Me saimme kylläkin myös paljon aikaan tänä viikonloppuna, kun kodin remontissa pääsimme listojen maalailuun ja taulujen ripustamiseen käsiksi. Näistä tehtävistä tietää, että on loppusuora lähellä, eli kiva saada jouluksi valmista! :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tuo on ihana tunne kun saa remonttia valmiiksi jouluksi, tai no onhan se ihana milloin vaan. Minulla on töitä jouluun saakka, siksi ajattelin olla ajoissa ja tykkään muutenkin että kuusi tuodaan ajoissa sisälle, siitä muka ehtii nauttia pidempään.

   Poista
 2. Meillä tuotiin oikea kuusi tänään sisään ja näin sulalla sen sai heti koristellakin. 🎄 Paketoinnit olisi vielä tekemättä. Muuten alkaa hommat olla valmiit. Mies lupasi pestä saunan, ja hänellä on vielä vähän salaisia tonttujuttuja tekemättä. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunan pesu on meilläkin tekemättä, se on miehen hommaa. Ja ne salaiset tonttujutut :)

   Poista
 3. Teille vois joulu tulla vaikka heti! Nii valamihilta kaikki jo kuulostaa. Meillon ny ennätysrauhallista jouluvalamistelujen suhtehen. Tänä jouluna me mennähän tenavien tyä. Ei tartte itte nii täpistä. Isäntä ei taira hakia eres kuusta. Son jo jotaki. Mullon kyllä korvikes jo suunnitteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, enpä tiedä selviäisinko joulusta ilman joulukuusta, muita koristeita ei tarvitse, kunhan kuusi on. Vielä taidan etsiä pienen ojakuusen lasikuistin iloksi.

   Poista
 4. Eikö ole mukava tunne, kun saa paljon aikaiseksi! Piparinne näyttävät niin hauskoilta, näkyy myös lasten kädenjälki. Muistan hyvin kun aina leivoimme lasten kanssa ja taikinaa löytyi kyllä monesta paikasta myöhemmin, mutta hauskaa oli nähdä lasten ilo! Kaunis kuusi, se etsiminen omasta metsästä on hauskaa, vaikka välillä haastavaakin. Meidän kuusi on vielä ulkokatoksessa odottamassa, mutta ajattelin kyllä tuoda sen ensi viikolla sisälle ja koristella. Ensi viikonloppuna tulee jo lapsia kumppaneineen joulua odottamaan tänne. Minä olen onnellinen, että sain eilen saunan ja pesuhuoneen pestyä superperusteellisesti ja tänään minäkin keittelin riisipuuroa ja pyöräytin myös karjalanpiirakoita :). Hyvää alkavaa viikkoa sinulle Katja!,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa ei ollut taikinaa ympäriinsä mutta koristeita eksyy jalkapohjiin vielä monta päivää. Karjalanpiirakoita en olekaan leiponut pitkään aikaan, lomalla voisi muistella niiden tekoa, koko perhe tykätään syödä niitä. Kiitos samoin, mukavaa alkavaa viikkoa.

   Poista
 5. On teillä ollut oikein kunnollinen leipomussavotta! Taidat olla jouluihmisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli taas melkoinen urakka mutta tyytyväinen olen että tuli tehtyä. Kyllä taidan olla hitusen jouluihminen :)

   Poista
 6. Vautsi, miten valtava piparitehdas. Lapset ovat tehneet upeita pipareita.
  Kuusi on kaunis ja tasainen. Kiva, että olette laittaneet kuusen jo valmiiksi. Siten siitä ehtii iloita pidempään. Joulun alla on muutenkin ihan riittävästi touhuttavaa.
  Mukavia joulunaluspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, mukavia joulunaluspäiviä. Ennen kuusi tuotiin meillä vasta vähän enne aattoa sisälle mutta nykyisin tykkään että se on ajoissa. Miten ihana tulla töistä kotiin kun salin ikkunoista kajastaa kuusen valot.

   Poista
 7. Niin kaunis kuusi ja kivat leipomukset.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanat koristelut pipareilla ja tottakai niitä pitää olla runsaasti. Kuusenne on myös kaunis, meillä on vielä mökillä laatikossa tai niitä on oikeastaan kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut monena vuonna lasikuistilla pieni kuusi mutta sitä ei tule tänä vuonna, en vain ole ehtinyt hakemaan. Pipareita pitää olla paljon!

   Poista
 9. Kivoja puuhia ja ihanan tunnelmallista! Kaunis kuusi, kannatti odottaa sen kasvua joulupuuksi! Joulu on jo talossa, kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on katseltava metsästä seuraavaa joulukuuseksi kelpaavaa puuta, toivottavasti löytyy ettei jouduta ostokuusiin.

   Poista
 10. Minulla on sinulle haaste blogissani. ❤

  VastaaPoista
 11. Onpa kaunis kuusi! Ja mahtava piparitehdas! Kauniisti koristeltu kaikki. Meillä kuusi odottaa vielä ulkona, mutta ehkä sen voisi tuodakin sisälle jo hyvissä ajoin ennen aattoa. Ehkä sillä saisi lapset motivoitua paremmin joulusiivoukseen :D Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa jäädä joulusiivous tekemättä, olen maanantainkin vielä töissä. Mutta ei se mitään, imurointi ja lattioiden pesu saa riittää.

   Poista
 12. Upeat koristepiparit! Lasten kanssa touhuileminen on se jouluinen tärkeä juttu ja siitä kannattaa iloita kunnes ne kasvavat ja liihottavat omiin touhuihinsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, nämä mummin kullat ovat kasvaneet ihan liian nopeasti.

   Poista

Kiitos kommenteista :)