lauantai 21. joulukuuta 2019

Museotavaraa

Olen aina kuvitellut, että vyyhdinpuut kiinnitetään poikkeuksetta tuvan pitkään penkkiin kiinni ja langan saaminen vyyhdille tapahtuu siinä. Käynti kyläilemässä opetti jotain uutta.
 Vyyhdinpuille on ollut ihan oma telineensä jota on saanut pyöritettyä polkemalla samalla tavoin kuten rukkia. Ja nyt minulla on museoon sellainen häkkyrä. Muuten toimiva ja ehjä, mutta polkimen ja vyyhdinpuuta pyörittävän metallikiekuran välistä puuttuu keppi. Se lienee helppo tehdä kun ottaa rukin kepistä mallia.
Sain häkkyrän mukana vielä yhden vyyhdinpuun, se sujahti paikoilleen hyvin ja pyörii tuossa aika vinhaa vauhtia kuten alapuolella oleva video näyttää.

Museoni on 99% täynnä tavaraa tästä talosta mutta joitain esineitä on muualtakin kuten nyt vyyhdinpuiden teline. Myös rukin olen saanut lahjoituksena sekä aivan ihanan pienen lapsen merimiespuvun. Harkitsen tekisinkö lahoitetuille esineille yhdestä tyhjästä huoneesta ihan oman tilan. Tai tekisikö siitä käsityöesineiden huoneen, kohtahan näitä on yhden museohuoneen verran.

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoiset vyyhdinpuut. Hienoa, että sinulla on niin paljon arvokasta vanhaa esineistöä. Vanhojen käsityöesineiden huone olisi hieno juttu. Hyvää joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat esineet ovat mielenkiintoisia, ja yleensä itse tehtyjä kuten nuo vyyhdinpuutkin ja niiden teline. Kiitos samoin, hyvää joulunodotusta.

   Poista
 2. Sinulla olisikin hulppeat tilat lohkaista yksi huone vaikka pelkästään vanhoille esineille.
  Mukavaa joulunaikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitassa olisi yksi alakerran huoneista vapaana jos vain joku korjaisi sen lattian. Mukavaa joulunaikaa sinullekin.

   Poista
 3. Hienoa, että sinulla on oma museo täynnä kiinnostavia vanhoja tavaroita ja nyt uusi löytö sinne! Hyvää joulunaikaa koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta on tavaraa kahteen museoon kun hetken vielä hamstraa :) Kiitos samoin, hyvää joulunaikaa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)