lauantai 22. heinäkuuta 2017

Kiitollinen

Puutarhassa on paljon kiitollisuuden aiheita. Siihen liittyen sain blogista Puutarhan Lumo haasteen puutarhaihmisen kiitollisuuspäiväkirjasta. Hieman poikkean sivuun koska tällä hetkellä en ole kotona. Mutta tässä on jokaiselle viikonpäivälle oma kiitollisuuden aihe tämän viikon kuvista.
 Pirja-omena tekee runsaan sadon. Jokainen pieni omena on oma kiitollisuuden aiheensa. Puun ohi kulkiessa voi kohta napata omenan ja rouskutella sen puutarhassa kulkiessaan.
 Türista tuotu tummalehtinen pensaskärhö on kiitollinen kukkija. Ja siitähän puutarhuri jos mistä voi olla kiitollinen.
 Neljästä syyssyrikkäpensaasta yhteen on tullut pieni kukkavana. Pieni, mutta sitäkin tärkeämpi kiitollisuuden aihe ja onnistumisen kokemus.
 Kiitollinen olen ystävistäni joita ilman puutarhani ei olisi näin kaunis. Monta taimea olen saanut jakaa, joko omaan pihaan saatuna tai sieltä eteenpäin lähteneenä.
 Jalokärhö "Margaret Hunt" on istutettu vasta hetki sitten. Sen kasvuvauhdissa ei meinaa perässä pysyä. Leikkasin taimen niin että mullan alta näkyi vain pari senttiä. Nyt uutta kasvua on jo puoli metriä. Pitäisiköhän tuo taas leikata alas?
 Pioniunikko on kiitollinen risteytyjä. Tämä upea syklaaminpunainen on syntynyt todennäköisesti vaaleanpunaisen ja tumman liilan jälkeläiseksi.
Akileijat jaksavat kukkia kyllästymiseen saakka. Olen silti niistä kiitollinen. Ilman akileijoja puutarha olisi jotenkin vaillinainen.

Ken haluaa, voi napata tästä haasteen mukaansa.

13 kommenttia:

 1. Ihana pensaskärhö ja todella upeasti kukkivat isotähtiputket sekä niin kauniin väriset akileijat.

  VastaaPoista
 2. Ihana aihe, jota olen joskus aiemminkin miettinyt - että blogi on hyvä paikka merkitä kiitollisuuden aiheet muistiin. Mutta sitten se on taas unohtunut. Kiitos muistutuksesta!
  Turhan usein tulee valitettua, vaikkapa sitä kuivuutta tai sitä, että oma pensaskärhöni on tuosta sinun kärhöstäsi vain murto-osa, teki raukka kuivuudessa vain yhden kukkatertun :-D
  Aivan ihana herkku on tuo unikko!

  VastaaPoista
 3. Mukava haaste! Kaunista kukintaa, ihana tuo pensaskärhö sekä upea akileijapuska.

  VastaaPoista
 4. On upeita kasveja sun puutarhassa!Iloa jokaiselle päivälle ja kiitollisuutta!

  VastaaPoista
 5. Monesta asiasta sitä on oikeasti kiitollinen, vaikka joskus silmä näkeekin myös ne harmilliset asiat.

  Minä antaisin kärhön kasvaa. Uskon, että se silti kasvattaa samalla myös juuristoa.

  VastaaPoista
 6. Onpa tosi mukava haaste! Kiitollisuutta on niin paljon ja onnea, pitäisi aina vain tuo muistaa, vallankin kesällä tankatessa voimaa talveksi. Talvella sen helpommin muistaa pakkasen paukkuessa ja kukkakuvia katsellessa. Jokaiselle päivälle on oma kiitoksensa - useitakin!

  VastaaPoista
 7. Kiva haaste ja kivat vastaukset. Minäkin sain tämän haasteen. Upeat akileijat. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Syrikkä on ihana! Se on hankintalistallani edellisen kuoltua pari talvea sitten. Kiitollisuuden aiheita on puutarhureilla vaikka muille jakaa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos osallistumisestasi tähän haasteeseen :) Eipä tuo haittaa, jos hieman improvisoi, tärkeintähän tässä haasteessa onkin se kiitollisuus :)

  VastaaPoista
 10. Tämä on mukava haaste. Sitä tuppaa aina narisemaan pienistäkin, mutta enemmän on lopulta aihetta iloon ja kiitollisuuteen.
  On sinulla upeat kukkamaat. Mikä määrä tähtiputkia ja aivan valtaisa akileijapuska.

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia ja niin upea puutarha! Kaunista kesänjatkoa sinne:)

  VastaaPoista
 12. Upeat kasvit sinulla siellä ovatkin, oih, mikä akileija!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)