sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Juhlat on juhlittu

Mummin kirppusen kastejuhla oli kaunis tapahtuma. Pieni oli pääosassa, tarjoilut onnistuivat ja sää suosi. Juhlissa oli paikalla kuvaaja ja kaikessa siinä tohinassa en itse ehtinyt kuvia ottaa.
 Talon palatessa omaan rauhaansa otin sentään kukista muutaman kuvan. Muutaman ostoruusun avulla sain loihdittua pihan ja pientareiden kukkaloistosta sisälle sinivalkoiset kimput pienen pojan ja 100-vuotiaan Suomen kunniaksi.
 Pionejakin raaskin kimppuhin napsia. Pioneja oli myös yksittäisinä kukkina, siinä kukka joka ei välttämättä vaadi mitään kaverikseen maljakkoon.
 Mummin mussukasta ehdin napata yhden heikkolaatuisen kuvan. 3,5-vuotias nuoriherra oli niin komea puvussaan ja hoiti isoveljen roolin juhlissa täydellisesti. Kun tuli aika istuttaa juhlavuoden kuuset hänelle ja kirppuselle, oli mussukka istutusapulaisena ja kasteli kastemaljan vedellä pikkuveljensä kuusen. Mummi oli niin ylpeä hyvin käyttäytyvästä lapsenlapsesta.
 Piha antoi parastaan. Pionit kukkivat parhainta kukintaansa. Luumulehdon jasmikepensas levitti tuoksuaan ympäri pihaa.
 Jasmikepensas on aivan täynnä kukkaa. Mietin miten jasmikkeen leikkaaminen onnistuisi, haluaisin siihen jonkinlaista muotoa mutta kiihdyttääkö leikkaaminen oksien muodostumista?
Valkoista löytyy jasmikkeen lisäksi vaikka edellisessä postauksessa puutarha oli vaaleanpunainen. Kyläkurjenpolvi "Laura" kukkii tänä vuonna todella runsaana.
Pihan perältä en ole tainnut ottaa koskaan kuvaa. Seison kuvaamassa aika tarkkaan siinä kohtaa mihin lastenlasten kuuset istutettiin, nurmikkoalueen reunalla. Tähän loppuu hoidettu piha-alue nyt ja jatkossakin, tulee tontin raja vastaan. Aitta on hieman yksinään ison kuuden lähdettyä mutta kohta aitan rinnalle nousee uusi kasvihuone kuvan vasempaan reunaan, kivimuurin taakse. Kasvihuoneen eteen tulee istutuksia mutta tämä pihan perän nurmialue pidetään toistaiseksi nurmena. Isossa puutarhassa on tilaa sellaisellekin.

Huomenna jatkuu normaali loma-arki. Pitää tehdä raudoitus valua varten ja minulla on tiedossa pihakeinun maalauksen valmiiksi saattaminen.

26 kommenttia:

 1. Ihana kuuloiset ja näköiset juhlat!
  Ja tuo kuusien istuttaminen oli todella upea juttu! Siitä jää hieno muisto koko suvulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlat olivat ihanat, tunnelmalliset. Pitää vielä muistaa rekisteröidä kuuset Suomen synttäripuiksi.

   Poista
 2. Voi miten kaunis miljöö tuo teidän koti on tällaiselle ikimuistoiselle juhlalle. Ja tosi hyvä ajatus ottaa kuvaaja - säästyy itse touhottamasta kameran kanssa. Tuo sinun mussukkasi on aivan tavattoman suloinen. Kirppunen varmasti yhtälailla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvaaja oli tyttären idea ja hyvä olikin, ei sitä muuten ehdi/muista kuvata kaikkea. Mussukka on suloinen, hauska ja sanavalmis tapaus.

   Poista
 3. Hienot puitteet juhlille! Ja kaunis kerrottu kurjenpolvi.
  Minäkin kaipaisin vinkkejä jasmikkeen leikkaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä luin että jasmike pitäisi leikata keväällä maalis-huhtikuussa. Se on selvää mutta sitä mietin että kuinka tekee versoa leikkauskohdasta. Jänikset söivät tuon jasmikkeen kerran ja sen jälkeen on ollut melkoinen pöheikkö.

   Poista
 4. Kauniita kuvia!Onnea vielä mummolle myös!

  VastaaPoista
 5. Varmasti ikimuistoiset juhlat. Todella kauniit kuvat ja suloinen pikkumies juhlapuvussaan.

  Blogissani olisi sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ristiäiset on aina ikimuistoiset, etenkin oman lapsenlapsen. Nämä oli meidän aikana jo kolmannet ristiäiset tässä talossa. Kiitos haasteesta.

   Poista
 6. Voi miten ihana tuo valkoinen kurjenpolvi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura on kaunis, ainakin Tommolan tila myy sitä. Sieltä on omanikin.

   Poista
 7. Teillä on ollut ihana juhla. Ikimuistoinen. Isoveli on aivan ihastuttava. Upeaa kukintaa puutarhassasi. - Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoveli oli ihastuttava. Kukinta-aika puutarhassa on nyt parhaimmillaan.

   Poista
 8. Sää suosi juhlaanne täydellisesti jopa tarjoamalla upeat kukat maljakoihin.
  Isolle pihalle nurmikko sopii ja kuuluukin. Teillä on kyllä ihastuttava ja niin hoidettu maalaispiha. Ilo katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää todella suosi, oli jopa kuuma. Talo oli onneksi viilennetty yön aikana. Useampi nauttikin kahvinsa sisällä mieluummin kuin pihalla auringon porotuksessa. Avoimissa sain saman kommentin että siisti maalaispiha on ilo silmälle. Onni on mies joka myös tykkää että nurkat on siistin näköiset.

   Poista
 9. Ihanilta juhlilta kuulostaa. Hyvän säänkin saitte kesäjuhliin.
  Kauniit kimput.
  Sukulaiseni ovat aika rajusti kurittaneet suurta jasmiketta ja kyllä siitä jonkin muodon sai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, eli keväällä rajua karsintaa jasmikkeelle.

   Poista
 10. Olipa hienoa että sää suosi kaunista juhlaanne, suloinen pikkumies puvussaan! Teidän piha on niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummin mussukka on ihastuttava nuori herrasmies.

   Poista
 11. Kauniit kimput oot tehny, ihaniin juhliin. Mukava kun siäkin suosi. Herrasmies on isovel.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oli mitä mainioin. Kimppuja oli kiva tehdä, pitäisi muistaa panostaa niihin arkenakin.

   Poista
 12. Juhlan kunniaksi istutetut puut ovat ihana tapa muistaa juhlittavia, ja pienen ihmisen kunniaksi istutettu puu kasvaa pienen mukana! Kaunis kimppu ja kaunis valkoinen kurjenpolvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikoinaan vanhemman lapsenlapsen ristiäiset olivat talvella, silloin ei pystytty istuttamaan mitään puuta. Mutta tämä olikin hyvä hetki, saivat molemmat omansa Suomen synttärivuotena.

   Poista
 13. Kauniit juhlat.

  Mökillä Kimmon veli leikkasi parivuotta sitten vanhan jasmikkeen (melkein neljämetriä korkean) alas ja se lähti hyvään runsaaseen kasvuun ja kukkii jo.

  VastaaPoista
 14. Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi, niin tuli selailtua vanhempiakin juttuja.

  Jasmikkeen leikkaukseen liittyen minulla sellainen muistikuva, ja hiukan kokemustakin, että se on leikkauksen suhteen samanlainen kuin Syreeni. Sitä ei siis oikein voi leikata muoitoon, koska leikatut oksat eivät juuri haaraudu, vaan leikkauskohdat jäävät ikävästi näkyviin. Siitä kannattaa kuitenkin karsia vanhimpia oksia pois juuresta leikkaamalla tai tarvittaessa koko pensaan voi leikata matalaksi, kuten Minna jo edellä sanoi. Leikata voi aikaiseen keväällä tai kesällä kukkimisen jälkeen.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)