sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Oikeassa paikassa oikeaan aikaa

Tällä viikolla kävi tuuri kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran satuin paikalle kun julkisiin istutuksiin vaihdettiin kukkia ja orvokkeja jaettiin kaikille haluaville. Ja halusinhan minä, sillä en koskaan raaski ostaa orvokkeja jotka eivät ole pitkäikäisiä minun hoidossani.
 Kotimatkalla harmittelin itseksekseni, että ostomulta on kotona lopussa. Pitää siis ostaa tai kaivaa multaa jostain pihan nurkasta. Ruokakaupassa tuurini jatkui, myymättömiä kesäkukkamultasäkkejä jaettiin ilmaiseksi. Eli sain kukkien lisäksi mullat.
 Astiat sentään löytyi omista nurkista, molemmat vanhoja suurtalouskeittiön välineitä, nekin aikoinaan saatu sattuman kautta. Aitan nurkalle laitoin sinisiä orvokkeja ja lipputangon juurelle sinisiä ja valkoisia Suomi 100 vuotta henkeen.
Valitettavasti en muistanut lotota, en saanut koskaan tietää olisiko sama hyvä tuuri jatkunut. Kuvilla kauniista kukista on hyvä lohduttaa itseään. Talon edustalla kukkii koristemansikka.
 Kasvimaalla kukkii ihan kohta unikko ja sen perään pioni. Molemmat pihan alkuperäisiä kasveja. Ja yhdistelmä josta tykkään aina vaan. Unikko kukkii ensi ja peittää kasvualustan. Kun se lakastuu on pioni rehevimmillään ja peittää lakastuvat unikot.

Viimeisiä tulppaaneja viedään. Talon edustalle nousi kaksi valkoista joita en tunnista. Kerrottuja ovat, kovin kauniita. Kuvan ottamisen jälkeen molemmille kävi huonosti. Saivat jousipyssyn nuolesta täysosuman. Lapsiperheen istutukset on joskus kovilla.

16 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit kuvat. Sinulla oli todella hyvää tuuria. Ihanat orvokit, sekä vielä mullatkin ilmaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin oli tuuria, harvoin voitan arpajaisissakaan mitään.

   Poista
 2. Sulo Vilen -toimintaa parhaimmillaan. Tai oikeastaan vielä parempaa, kun ei maksanut mitään. Olisi kannattanut lotota.
  Lasten kanssa on omat kuvionsa, mutta aika tekee siinäkin suhteessa tehtävänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minussa asuu pieni Sulo Vilen ja hamsteri. Ilmaiset orvokit kyllä kelpaa, samoin multa. Ja olikin vielä todella hyvän oloista multaa.
   Lapset keksii kaikenlaista, onneksi kasvien kanssa harvoin menettää mitään lopullisesti.

   Poista
 3. Olipa tuuri sinulla. Olisi tosiaan kannattanut lototakin.

  Jousipyssy taitaa olla pahempi vastus tulppaaneille kuin jalkapallo. Meillä on moni kasvi pysynyt pystyssä jalkapalloilunkin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisi kannattanut, hyvä tuuri olisi voinut jatkua kolmannen kerran. Jalkapalloa meillä ei enää kauheasti pelata mutta kuulapyssyn jäljiltä tapahtuu kaikenlaista, tai miekkojen ja jousipyssyn.

   Poista
 4. Ihanat tulppaanit. Vau, että jossain jaetaan multaa! Ei vaan täällä meillä päin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jakaja oli saksalainen ruokakauppa. Siellä on joskus tarjolla maksutta tavaraa joka ei mene riittävän nopeasti kaupaksi.

   Poista
 5. Olet sinä aika "Hannu Hanhi" sillähän oli aina samanlainen hyvä tuuri. Minulla on myös unikkoa rivarinpihalla ja mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin harvoin minulla käy tällainen tuuri, siksi mainitsemisen arvoinen juttu.

   Poista
 6. Hyvää tuuria tosiaan. Toivottavasti saat pitkän ilon orvokeista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, pitää muistaa nyppiä niitä säännöllisesti.

   Poista
 7. No olipa tosiaan hyvä tuuri! Ihanat kuvat ❤

  VastaaPoista
 8. Olipa hieno tuuri kukkien ja mullan kanssa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)