tiistai 28. kesäkuuta 2016

Pinkkiä

Te jotka olette lukeneet blogiani aiemminkin, tiedätte että puutarhan lempivärejäni on pinkki. Pinkkejä, vaaleanpunaisia, roosaa ja hempeitä värejä on siellä ja täällä. Toki muitakin värejä löytyy, pitää olla taustaa vaaleanpunaisten kukkien kauneudelle.
 Nimellä "Bright Pink" myyty pelargoni edustaa lasikuistin pinkkiä rintamaa. Kukat on aika velmun näköiset. Onko peräti kerrottu kukka.
 Toinenkin pinkki pelakuu heltyi kukkimaan lasikuistin lämmössä. Tämän pelakuun sain viime vuonna ystävältä lahjaksi. Talvetin kukan sisätiloissa ja nyt saan kokea pientä onnistumista. Pelakuu on hengissä ja jopa kukkii kolmella söötillä kukalla. Mies sanoisi tässä kohtaa että ällöttävän imelää.
 Luumulehdon kyljessä kasvavaan oman pihan löytöruusuun ei tule tänä vuonna kuin kolme kukkaa. Ruusua söivät jänikset ja sai se vähän vaurioita talvestakin. Uusia vesoja on kuitenkin kasvanut niin paljon että ensi vuonna nähdään ehkä kaikkien aikojen kukinta. Mutta onhan kolme kukkaa parempi kuin ei mitään.
 Talon edustalla pioni "Sarah Bernhardt" on tehnyt muutaman lautasen kokoisen kukan. Vähän harmi että sateessa nämä ovat ohi ihan liian nopeasti. Ja vettähän meillä tuli eilen ihan kiitettävän paljon.
Pyykkikallion pionit ovat nekin auenneet. Nämä nimettömät ihanuudet ovat nuppuisena vaaleanpunaiset, mutta auettuaan valkoiset. Tänä vuonna osavärinä on ruskea, kiitos sateiden. Tämä tuntuu olevan erityisen herkkä pioni sateille, Sarahkin kestää paremmin vaikka sekin tekee suuret kukat. Puhumattakaan Arvilan alkuperäisestä kerrotusta punaisesta pionista joka ei tunnu välittävän sateesta yhtään.

Mutta ei valiteta, on sateista hyötyäkin. Arboretumin uusi nurmikko ei kaipaa kastelua, eivätkä ne kaikki kasvit jotka sain istutettua juhannuksen aikana arboretumin laajennusosaan. Kuvia on tulossa.

11 kommenttia:

 1. Ihania hempeitä! Mahtavat nuo pionit, upeita kukkia.
  Uudet istutukset todella kaipaavat sadetta, siksi olen niin harmissani, kun edellisestä kunnon sateesta on taas niin pitkä aika, että vettä täytyy kantaa pitkin pihaa ja silti löytyy kuivuuteen kuolleita taimia lähes päivittäin. Mutta eipähän mene pionien ja ruusujen kukat piloille, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uskomatonta miten vähän teillä on tullut sadetta, 15ml tuli meillä eilen vettä. Vaikka kuinka jaksaisi kantaa kasveille kasteluvettä niin ei se ole sama asia kuin taivaalta tuleva vesi.

   Poista
 2. Vaaleanpunaista ja pinkkiä se olla pitää, mutta ripaus valkoista ja sinistä myös sopii joukkoon. Näin meillä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen ja sininen sopii hyvin joukkoon, kuten liilakin. Tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 3. Vaaleanpunaisen sävyt ovat ihastuttava valinta kukissa. Tykkään hurjan paljon pinkistä, mutta miksikähän aina ostan kaikensorttista väriä sikin sokin. Vaikka kuinka etukäteen suunnittelisin värejä, kaupassa haksahdan milloin mihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaisia haksahduksia tapahtuu minullakin. Oikein nauratti kun huomasin valkoisten kukkien penkissä oranssin kukan. Voi taivas, mitähän oikein olin ajatellut :D

   Poista
 4. Minä en muuten niin vaaleanpunaisesta ja pinkistä välitä, mutta kukissa sitä saa olla ihan miten paljon vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukissa saa olla vaikka kuinka paljon :)

   Poista
 5. Pinkki on minustakin ihana väri. Mulla on vaatteitakin sen värisävyisiä.

  VastaaPoista
 6. Kauniita. Pinkistä pidän minäkin.

  VastaaPoista
 7. Upeaa kukintaa, vaikkei vaalenpunainen olekaan lempivärini.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)