lauantai 25. kesäkuuta 2016

Luumulehtoa

Suunnitelmat muuttuivat lennossa. En halunnutkaan luumulehdon istutusalueiden sivureunoihin korkeaa siperianmiekkaa. Kurjenmiekalla olisi tullut valon kanssa ongelmia osalle kasveista vaikka kurjenmiekka muutoin olisikin ollut hyvä reunuskasvi.
 Tämä kuva väliin ihan siksi että katsopa aittaa. Ensimmäinen ikkuna on paikoillaan! Ei puutu kuin karmilistat ympäriltä. Tälle puolelle joudumme tekemään uudet listat, aitan toisella puolella saimme pelastettua vanhat uudelleen käyttöön.
 Ja paluu kasveihin. Kurjenmiekat vaihtuivat tuoksukurjenpolveen jota kasvaa rehotti luumulehdossa jo niin paljon että kasvista oli jaettavaksi. Tuoksukurjenpolvi jää varsin matalaksi eikä estä muita kasveja saamasta aurinkoa. Sysäyksen tuoksukurjenpolven valinnalle reunuskasviksi antoi ystävä joka toi minulle lisää tuoksukurjenpolvea. Ennestään oli tätä vaaleanpunaista jota siirsin reunaan, nyt sain myös valkoista jonka laitoin istutusalueelle vaaleanpunaisen tilalle. Varsin hyvä vaihtokauppa.
 Luumulehdon toisella puolella ängelmät kasvavat komeana puskana, toisella puolella ovat hädin tuskin hengissä.
 Tähtiputki kukkii täydellä loistolla. Sekä tämä punainen että vaaleampi versio. Vielä punaisempaa tähtiputkea kasvaa yksi kasvi ukonhattupenkissä. Sen väri on kaunis, tumman viininpunainen. Paikka ei ehkä kasvin ulkonäön kannalta paras, mutta en ole raaskinut siirtää koska tuntuu viihtyvän.
 Tämän kesän pelastus ovat olleet yksivuotiset kasvit. Kylvin luumulehdon täyteen pioniunikkoa ja aurankukkaa jotta tyhjät kohdat eivät pistäisi liikaa silmään. Onnistunut ratkaisu, nyt on rehevää ja vihreää.
Jos vielä kestätte talven tuhojen ihmettelyjä niin listaan on laitettava yksi kasvi lisää. Sain viime kesänä jalopähkämön taimia. Laitoin pähkämöt molemmille puolille luumulehtoa mutta vain toisella puolella selvisi hengissä. Ja puoli on juuri se puoli missä taas muita kasveja kuoli urakalla. Mistä lie sitten johtuukaan. Epäilen, että luumulehdon toisen puoliskon alla on tiiviimpi savi kuin toisen puolen. Tai sitten kallio on lähempänä maan pintaa.

Nyt on ostoslistalla yksi jalopähkämö lisättynä. Taimikaupoille menoa kunhan aukenevat juhannuksen jälkeen.

14 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman kaunis aitta!

  Ihania kukkijoita Sinulla, vaikka talvi vei paljon mennessään! Vahvasti pioniunikot kasvavat ja pian ne kukkivat upeasti :D Edellisen postauksen iirikset ovat kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aitta kunnostettiin ja korjattiin viime kesänä. Nyt se on ilo silmälle. Pioniunikot eivät onneksi petä koskaan.

   Poista
 2. Kaunista ja upea aitta. Meillä on noita aukkoja vieläkin, joten samat suunnitelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aukkoja riittää varmaan hamaan tulevaisuuteen saakka. Tietää vain mukavia retkiä taimitarhoille :)

   Poista
 3. Mulla kuoli niin paljon kasveja, etten ole jaksanut laittaa uusia tilalle.
  Katsotaan ensi keväänä, jos innostuis uudelleen.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos paljon kuolee niin se onkin iso urakka hankkia ja istuttaa uudet. Hyvä jakaa useammalle vuodelle. Kiitos kutsusta arvontaan, jätän tällä kertaa väliin, kakkuvateja on jo ihan liikaa :)

   Poista
 4. Sulla on niin rehevän näköinen puutarha. Aitta on ihanan kaunis.
  Tähtiputki on ihanan värinen, mä tykkään ton värisestä, näkyy hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehevää on, mutta kukintaa vähemmän kuin viime vuonna. Tähtiputket on kauniita.

   Poista
 5. Suunnitelmat muuttuvat itselläkin aina välillä, joskus myös lennosta. Tai sitten jo sen jälkeen, kun kasvit on istutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttua sekin että suunnitelmat muuttuvat kun kaikki on jo tehty.

   Poista
 6. Oletko jo vallan laittanut harsot varastoon kasvulavojen päältä? Piri

  VastaaPoista
 7. Kaunis puutarha, nuo ängelmät on hienoja!

  VastaaPoista
 8. Jalopähkämöä saat minulta. On levinnyt sen verran, että pakko karsia.

  VastaaPoista
 9. Kaunis aitta! Ihanan rehevät kukkapenkit! Aukkopaikoja on ollut minullakin tänä kesänä ja pari pitäisi täyttää vielä jollakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)