lauantai 11. kesäkuuta 2016

Pihassa ja puutarhassa

Kiitos kaikille museossa ja puutarhassa vierailleille. Vieraiden lähdettyä hain kameran ja napsin puutarhasta muutaman kuvan. Olo on sellainen, että nyt ei kuki juuri mitään, mutta kun katselee kameran linssin läpi niin aina löytää jotain.
 Itse siemenestä kasvatettu punapietaryrtti kukkii ensi kertaa. Tämä pinkin ja vaaleanpunaisen ystävä tykkää.
 Joko läkähdytte akileijakuviin? Vaaleanpunainen myssykkä oli vielä ikuistettava luumulehdosta.
 Mies leikkasi eilen nurmikon, valmista tuli yöllä kahdeltatoista. Tänään kelpasi esitellä pihaa ja akileijojen värikirjoa.
 Ystävältä hankittu iris germanica "Gracchus" kukkii arboretumissa eikä kärsinyt parin päivän takaisesta myrskytuulesta. Vieressä kasvavat illakot ovat osin lakoontuneet.
 Isotähtiputkien aika on ihan kohta. Talvi valitettavasti vei viime vuonna hankitun kaukasiantähtiputken eikä keltään taimimyyjältä ole löytynyt korvaajaa tilalle. Nettiä en ole vielä kolunnut läpi.

Puutarhan humalat eivät saaneet hellää kohtelua talvelta. Vanhan omenapuun torson ympäriltä harvenivat huomattavasti. Ja loppukaneettina viime öinen halla rusketti osan lehtien reunoista. Ei ole helppoa olla humala Suomen suvessa ja hallanarassa puutarhassa.

Huomenna kerron teille lahjasta jonka sain museooni.

10 kommenttia:

 1. Kiitos, että piditte pihapiirinne auki. Olisin voinut (tajutessani) kuvata lähes kaikkea. Kaunis puutarha teillä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, saa tulla toistekin kuvaamaan :)

   Poista
 2. Voi olisipa ollut mukava piipahtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina saa tulla jos on näillä seuduilla liikkeellä :)

   Poista
 3. Harmi kun on aina niin pitkä matka. Mutta upeita kuvia olit ottanut.
  Osallistu kastehelmi kakku vadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kakkuvatejahan ei voi olla koskaan liikaa.

   Poista
 4. Oli kiva lehtijuttu perjantaina :) Meille ei enää tule lehteä, mutta Kimmo oli töissä lukenut ja oikein ottanut mulle värikopion siitä. Oli tarkoitus poiketa, mutta oli lauantaille sen verran paljon ohjelmaa, ettei ehditty. Voidaanko tulla ens viikolla katsomaan museo ja kissanpennut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtijuttu oli todella kiva, toimittaja osaa työnsä, tykkään aina hänen kirjoituksistaan. Laitan sulle viestiä vierailusta.

   Poista
 5. Minä taas olen aivan varma, että sinun puutarhassa kukkii kyllä aina jokin! :). Kovaa hommaa tuo ison pihapiirin nurtsin ajelu. Samaa on tehty täällä, mutta nyt saisivat ne lampaat jo tulla, niin saan ukon muihin hommiin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina jotain kukkii mutta nyt eletään vähän välivaihetta, pioneja odotellessa. Mies leikkaa nurmikkoa nelisen tuntia + päälle trimmeröinti mitä ei tee ihan joka kerta. Aika homma siinä on.

   Poista

Kiitos kommenteista :)