tiistai 26. huhtikuuta 2016

Pentuja

Täällä Arvilassa oli viime viikon torstaimyöhänä onnellinen perhetapahtuma. Alma sai neljä hienoa ja tervettä kissanpentua.
 Yhden aivan pikimustan pennun, yhden punaisen ja kaksi mustavalkoista pentua.
 Tässä vasemmalla pikimusta pentu ja oikealla mustavalkoisista suurempi. Sukupuolia en ole vielä tiiraillut pahemmin, punaisesta tiedän, poikahan se.
Toinen mustavalkoinen pentu syntyi hyvin hyvin pienikokoisena, painoi vain 72g kun pennuista suurin painoi 120g. Olin vähän huolissani miten käy, sillä muistissa oli Iineksen keskospentu josta ei ollut eläjäksi. Hyvin on kuitenkin mennyt, pentu osaa syödä, liikkuu ja mikä huippua, on jo neljässä vuorokaudessa tuplannut painonsa. Joten pärjää nisätaistelussa muille pennuille. Muilla ei ole vielä nimeä, mutta tätä pienintä tulevaa kehrääjää kutsumme Kirpuksi.

On ne taas suloisia!

30 kommenttia:

 1. Onnea teille ihanasta perhetapahtumasta, kissanpennut ovat suloisia. Olen pitkään etsinyt oranssia pentua kaveriksi meidän kissoille, joten tarjoan hänelle meiltä hyvän kodin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissanpennut on aina suloisia, myös riiviöhetkinä. Sivupalkissa on sähköpostini, siihen voi laittaa viestiä pentuun liittyen :)

   Poista
  2. Voiiih! Meillä myös haaveissa oranssi poika nykyisille pojillemme kaveriksi, mutta se tulee olemaan ajankohtaista vasta remontin jälkeen, eli aikaisintaan syksyllä. Ihanat! <3

   Poista
  3. Laitoin Katja sähköpostia, toivottavasti se tuli perille :)

   Poista
 2. Oi onnea! Onnittelut iloisesta perhetapahumasta! Ihanaaihanaa, musta pikkupantteri :-) Maalaistalosta kotona rakkaudella kasvatetuista tulee niin parhaat kissat, kuten Musti! Kuten ystäväni sanoo, täydellinen kissa. Voi että, näiden kasvua on taas ihana seurata blogissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minustakin pieni musta pantterialku on ihana, niin musta kuin musta voi olla.

   Poista
 3. Joskus aina harmittaa, että olen kissoille allerginen.
  Kovin on suloisia pentuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergiat on aina harmillisia. Pennut on suloisia, kiitos.

   Poista
 4. Aivan ihania vauveleita! Kirppu on mainio nimi pienelle ja sitkeälle kisulle, ja taistelutahtoa näyttää ainakin löytyvän elämän alkumetreillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppu oli niin pieni syntyessään että muuta nimeä ei tässä kohtaa edes harkittu. Ja luonnetta tuntuu olevan enemmän kuin kokoa.

   Poista
 5. Onpa söpöjä <3

  Jääkö näistä pikkuisista yhtää teille vai lähtevätkö kaikki maailmalle?

  Miten teidän muut kissat suhtautuvat pikkuisiin?

  Niin ja onnea iloisesta perhetapahtumasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :) Kaikki pennut lähtevät maailmalle vaikka tietysti lapset haluaisivat yhden pitää, mutta ehkä 4 kissaa on riittävästi. Muut kissat ovat arkoja pentujen ja Alman emonvaistojen suhteen, eivät mene lähellekään pentukoppaa.

   Poista
 6. Onnea perhetapahtuman johdosta! Hienoa, että pieninkin selvisi hyvin elämän ja kasvun alkuun. Nyt on kasvamisen ihmettä teillä seurattavana niin ulkona puutarhassa kuin sisällä pentukopassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hieno on pienen kasvu ollut, oli kyllä syntyessään ihan täydellinen pentu, koko vain oli hyvin pieni, ehkä istukassa on ollut jotain vikaa.

   Poista
 7. IHANIA! Olenkin jo odotellut tätä postausta :) Mehän on noista jo valittu yksi meille, vähän menee mielipiteet ristiin, ihan kuin talon värissäkin. Yksi haluaa punaisen, kaksi sen pikimustan ja arvaat varmaan kuka ei halua ollenkaan :D Kuvat kyllä halusi nähdä, joten vielä pieni toivonkipinä elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kissakuume :D Pikimusta on komea mustuudessaan.

   Poista
 8. Aivan ihania, onnea!
  Punaisesta kissasta olen aina unelmoinut, mutta ihan kaikki kissat on herkullisia. Väriin katsomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaikki ovat kauniita, väriin katsomatta :)

   Poista
 9. Voi miten söpöjä. Hienoa, että pikkuinen Kirppu selvisi pienestä alkukoostaan huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöjä ovat, ja niin avuttomia vielä. Kirppu on selviytyjä.

   Poista
 10. Voi ihanuutta. Onnellisia ensipäiviä teille sinne ♥. Kuinka monta aikuista kissaa teillä muuten on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljä aikuista kissaa, emo Alma, Alman emo Iines ja leikatut poikakissat Otto ja Aatu joita myös enoiksi kutsutaan vaikka eivät oikeasti mitään sukua ole keskenään.

   Poista
 11. Onpa suloisia pikkukissoja! Taitaa olla kaksi isää poikueella väreistä päätellen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen värit ei taida noudattaa mitään kummempaa kaavaa, joissain pentueissa on ollut kaikki kissan eri värisiä, väri voi periytyä monenkin sukupolven takaa. Yksi sulho nähtiin tällä kertaa mutta sehän ei tarkoita ettei voisi olla useitakin :)

   Poista
 12. Miten suloisia pieniä kissaihmeitä <3 Niin liikkiksiä!

  VastaaPoista
 13. Ihania pikkukissoja!
  Satunnainen vierailija täällä kommentoi väri-asiaa, vaikka ketään ei ehkä kiinnostakaan. :D
  Kyllä kissojen värit periytyvät ihan genetiikan lakien mukaan. Periaatteessa kissa on aina geneettisesti musta, sitten siihen tulee niitä kuviota, valkoisia laikkuja tai värin vaalenemista aiheuttavia geenejä lisäksi, jos tulee. Punainen väri tavallaan peittää sitten mustan alleen, jos yksilö on sen perinyt. Punaisen värin geeni kulkee x-kromosomin matkassa niin, että tyttökissa xx voi olla joko ei ollenkaan punainen (xx), kokonaan punainen (x'x') tai puoliksi punainen (x'x), eli kilpikonna kuten Alma. Poikakissa xy taas voi olla vain ei punainen (xy) tai kokonaan punainen (x'y).
  Alman punainen pentu voisi siis periaatteessa olla tyttökin, jos sulho sattuisi olemaan punainen. Siinä tapauksessa genetiikan lakien mukaan muut pennut olisivat värinsä perusteella poikia, jos niissä ei ole yhtään oranssia. Todennäköisempi vaihtoehto värijakauman perusteella on musta/ruskea/harmaa kolli isänä ja punainen olisi sitten kollipentu, mustat 50/50 tyttöjä/poikia.

  VastaaPoista
 14. Voi mitä ihania pikkuruisia palleroita <3 Me pääsimme viime talvena muuttamaan kaupungista maalle, miehen kotipaikkaan ja kissa (tai kaksi) on tänä keväänä etsinnässä. Koska kyllähän maalaistalossa kissa kuuluu olla ja on ihan nurinkurista, että kahdella kissaihmisellä on vasta koira. Ihana toki sekin :D

  Kissakaupoille ryntäisin Päivänpesäänkin, kun pentujen väritkin sopivat juuri haaveisiimme. Vaan olikohan kuitenkin niin, että Päivänpesä taitaa olla hiukan kaukana täältä meiltä, Turun kupeelta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen pentu on varattu, muut vielä vapaana. Meiltä on lähtenyt pentuja aika kauaskin, asumme Päijät-Hämeessä. Sähköpostin kautta voin laitella tarkempaa tietoa :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)